Fermierii şi datoriile

• publicat la: 21 ianuarie 2012
Fermierii şi datoriile

Joi,19 ianuarie, la sediul Agentiei de Plati si Interventie pentru Agricultura a avut loc o conferinta de presa in cadrul careia s-au prezentat cateva chestiuni legate de subventiile primite de catre fermieri anul trecut dar si alte aspecte importante. Unul dintre ele a fost legat de datoriile fermierilor catre bugete, care se pare ca in judetul nostru, nu sunt putine.

Este vorba despre fermierii eligibili care au declarat ca au zero datorii si carora li s-a aprobat dosarul, ca mai apoi sa se constate ca aceste declaratii erau false. Directorul APIA Satu Mare, Viorel Pintea, a declarat ca exista cazuri concrete in care numerosi fermieri au pierdut 140.000 de euro sau sute de milioane pe cap de animal datorita unor datorii de 16/17 lei. Acesta le-a mai transmis fermierilor satmareni ca 0,1 nu este 0.

Viorel Pintea considera ca aceasta situatie are ca explicatie doua motive. Directorul APIA a mai precizat faptul ca fermierii care se afla in aceasta situatia nu mai au nici o sansa sa-si recupereze banii.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu