Braconaj cinegetic şi furturi mărunte

• publicat la: 29 martie 2012
Braconaj cinegetic şi furturi mărunte

Trei persoane suspectate de comiterea de fapte de braconaj pe fondul de vânătoare Hurezu Mare, sunt anchetate de polițiștii Serviciului Arme, Explozivi și Substanțe Periculoase și de cei din cadrul Secției 6 Tășnad Poliție Rurală.

În cursul dimineții trecute, Poliția a fost sesizată cu privire la faptul că în zona pădurii Racova a fost împușcat și ulterior abandonat un căprior, fiind identificați toți cei trei suspecți ce au comis actele de braconaj. Față de aceștia, Daniel S., de 21 de ani, din Bapța, Ionuț R., de 24 de an, din Satu Mare și Emil C., de 37 de ani, din Tășnad, polițiștii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunilor de uz de armă letală fără drept și braconaj cinegetic.

Dosar penal pentru port ilegal de cuțit

Polițiștii Secției 9 Negrești Oaș Poliție Rurală acționând în vederea menținerii ordinii publice și prevenirii faptelor antisociale în târgul de țară organizat în comuna Bixad, au depistat doi bărbați ce purtau asupra lor cuțite. Având în vedere faptul că legea prevede drept infracțiune portul ilegal de amă albă în public, în condiții în care s-ar putea periclita liniștea publică și sănătatea persoanelor, pe numele celor doi, Dorin L., de 35 de ani, și Vinetu L., de 20 de ani, din Sălaj, au fost întocmite dosare penale.

Suspecți de furt depistați de polițiști

Șase persoane suspectate de sustragerea unor bunuri au fost depistate și cercetate de polițiștii rurali și de cei de investigații criminale.

Un asemenea caz de furt este instrumentat de polițiștii Secției 7 Carei Poliție Rurală, sesizați printr-o plângere penală de către un localnic din Ghenci cu privire la sustragerea unui harnașament pentru cai în valoare de 250 lei. În urma anchetei derulate s-a reușit identificarea suspectului, Adalbert M., de 45 de ani, din Vezendiu și recuperarea integrală a prejudiciului.

Tot ieri, 28 martie a.c., alți patru suspecți, Attila K., de 42 de ani, Erszebet V., de 44 de ani și Attila K., de 19 ani, și minorul K.C., de 17 ani, au fost depistați de polițiștii Secției 2 Livada Poliție Rurală, având asupra lor două uși metalice sustrase din incinta unei ferme dezafectate din comuna Turulung.

Un alt furt a fost comis la Carei, un bărbat de 38 de ani reclamând Poliției că a rămas fără bicicleta lăsată neasigurată pe trotuarul din fața unui bar din localitate. Și în acest caz a fost despistat suspectul, Alexandru G., de 50 de ani, din Pișcolt și a fost recuperat bunul sustras.

Amplasarea radarelor în data de 30 martie a.c.:

–         DN 1C: Apa – Halmeu;

–         DJ 193: Culciu – Pomi;

–         DN 19A: Satu Mare – Ardud;

–         DN 19: Carei – Petreşti;

–         Municipiul Carei:

  • Strada Agoston;
  • Strada Petofi Sandor;
  • Strada 1 Decembrie 1918;
  • DN 1F: Carei – Urziceni

–         Municipiul Satu Mare:

  • Strada Botizului;
  • Bulevardul Lucian Blaga;
  • Bulevardul Unirii;
  • Bulevardul Aurel Vlaicu

Strada Botizului

Lasati un comentariu