Copil de patru ani care rezolvă operaţii matematice complicate, înscris în clasa pregătitoare

• publicat la: 2 martie 2012
Copil de patru ani care rezolvă operaţii matematice complicate, înscris în clasa pregătitoare

Un băiețel de patru ani va fi înscris în acest an în clasa pregătitoare, după ce, în timpul evaluării psihosomatice, a arătat că ştie să rezolve operaţii matematice foarte avansate pentru vârsta lui.

Copilul va avea, la începerea anului şcolar următor, patru ani şi jumătate.

„În Jibou, părinţii unui copil de patru ani au solicitat evaluarea psihosomatică a acestuia, în vederea înscrierii în clasa pregătitoare. Copilul a trecut evaluarea, dovedind, printre altele, că ştie să rezolve operaţii matematice foarte avansate pentru vârsta lui. Deşi are o vârstă mai mică decât viitorii lui colegi, băieţelul din Jibou este foarte bine dezvoltat, prezentând în cadrul evaluării psihosomatice multiple calităţi care îl atestă ca fiind pregătit să urmeze cu succes clasa pregătitoare, în anul şcolar viitor”, a declarat directorul Centrului Judeţean de Resurse şi Asistenţă Educaţională (CJRAE) Sălaj, Melania Gârdan, potrivit Mediafax.

Astfel, copilul va urma cursuri, începând din toamnă, la Şcoala Gimnazială „Lucian Blaga” din Jibou.

Ultima etapă, în intervalul 2-9 mai, asigură înscrierea copiilor care nu au participat la etapele anterioare sau nu au fost înregistraţi, din diferite motive.

sursa b1.ro

comentarii

de Cristian la 6 martie 2012 - 02:16

Nu este un caz unic să auzim despre copii inteligenţi care-şi dovedesc nişte aptitudini, mult mai devreme decât alţi copii de vârsta lor şi este normal deoarece aceşti copii s-au născut cu internetul , telefonul mobil etc..Problema este ca aceste aptitudini să fie acumulate încet în timp ,aşa cum este normal în formarea educaţiei copiilor şi să nu fie forţate de către părinţi în dorinţa lor de a face din copilul lor un om mai deosebit.
Au mai fost cazuri în care nivelul de cunoştinţe ale unor copii au fost mai mari
decât al restului unei clase, iar aceştia se plictiseau la ore ,astfel că în timp,a scăzut interesul acestora pentru şcoală.

Lasati un comentariu