Tabără de vară la Bobald

• publicat la: 16 iulie 2012
Tabără de vară la Bobald

Cei mai in vârstă işi aduc aminte de taberele de vară petrecute mai aproape sau mai departe de casă, alături de colegii de şcoală, iar cei mai tineri ascultă păţaniile acestora. Spiritul taberelor de vară a scăzut, insă unii se incăpăţânează să păstreze vii aceste tabere de vară, si bine fac pentru că la fel ca şi tinerii din ştirea noastră sunt mulţi care se bucură de astfel de acţiuni.

Muzeul Judeţean Satu Mare cu sprijinul Consiliului Judetean Satu Mare organizează an de an tabere la situl arheologic Bobald. Anual,aici participă elevi in grupuri de până la 40 de persoane care timp de o săptămână fac săpături arheologice, acţiuni de salvare, spălare si conservare a bunurilor de patrimoniu.

Practic, elevii aprofundează ceea ce invaţă la orele de curs in timpul anului scolar. Directorul Muzeului Judetean Satu Mare, Liviu Marta ne declara faptul că nu este o muncă chiar uşoară insă dat fiind numărul mare de copii care revin an de an, dă certitudinea organizatorilor că este o tabără plăcută si utilă.

Sprijin in această activitate, organizatorii din cadrul Muzeului Judetean aşteapta de oriunde si de la oricine, fiind dificil să pregătesti mâncarea necesară tinerilor din tabără. Liviu Marta ii multumeste consilierei judeţene Anna Maria Maruşca, totodata si noul director al Colegiului National Doamna Stanca,pentru sprijinul acordat ce a constat in alimente de bază si fructe. Prezentă in tabără pentru câteva ore, Anna Maria Maruşca a observat activitatea atât in calitate de cadru didactic cât si de consilier judetean, membră a Comisiei de invăţământ, activităţi social-culturale, culte, sport şi tineret.

Tabăra este sprijinită de Consiliul Judetean, conducerea acestuia investind o sumă considerabilă pentru introducerea curentului electric până la locaţia in care tinerii locuiesc pentru câte o săptămână, insă nu este singura forma de ajutor.

Adrian Stef, presedintele Consiliului Judetean ne-a declarat faptul că aceste tabere sunt foarte importante pentru tineri si pentru judetul Satu Mare. De-a lungul anilor, la situl arheologic de la Bobald s-au organizat tabere de arheologie pentru elevi, tabere ale artiştilor plastici şi pentru elevii cu dizabilităţi.

sursa tv1sm

Lasati un comentariu