Ascuzătoarea Teodorei de la Castel

• publicat la: 2 august 2012
Ascuzătoarea Teodorei de la Castel

În data de 25 iunie 2012 a demarat programul de vacanţă pentru preșcolari și școlari mici,sub genericul  Teodóra kuckója adică Ascunzătoarea Teodorei.

Programul este realizat de Parohia greco-catolică de limbă maghiară de pe strada Doina,prin Centrul Cultural Sf.Teodora, si se adresează copiilor cu vârsta cuprinsă între 3-10 ani. Dacă până luni, 30 iulie, locația activităților a fost Grădinița nr. 5 de pe strada Tireamului, din această săptămână Ascunzătoarea Teodorei s-a mutat la Castel,în săli dela parter.

La Grădinița nr. 5, unde a început programul educațional destinat copiilor preșcolari, Ascunzătoarea Teodorei funcționa de la ora 8 la orele 16 într-o sală de grupă pusă la dispoziție de conducerea grădiniței. În fiecare zi copiii aveau parte de activități de îndemânare practică, gimnastică terapeutică, ore de engleză, iar la amiază aveau pauză de masă cu mâncare caldă prin sistem catering, contracostul acesteia fiind suportat de părinți. Deși generos, programul a fost frecventat de doar  6-10 copii .

Lucrurile s-au schimbat odată cu mutarea acestora în incinta Castelului. Locul central și o bună promovare a schimbării locației a făcut ca numărul copiilor să se dubleze.  Activitățile realizate împreună cu copiii se bazează pe participarea voluntarilor din rândul educatoarelor și profesorilor coordonați de Vadas Kinga, iar soțul acesteia, pr.paroh Vadas Krisztián, organizează ore de religie interactivă.

Copii care doresc să participe la activităţile din incinta Castelului trebuie să îsi aducă mâncare de acasă  şi să plătescă 7 lei pe zi, menţionează  organizatorii.

Potrivit celor declarate de Bogdan Georgescu,administratorul Castelului,sălile de la parter pentru aceste activităţi au fost puse la dispoziţie cu titlu gratuit până la începerea şcolii.

În incinta Castelului au mai fost organizate evenimente cultural artistice de amploare precum TipTop Prichindel ediţia 2012 sau Memorialul Mircea Dohan la handbal sau concerte de muzică clasică, singurii refuzaţi până în prezent fiind cei de la Biblioteca Municipală Carei care au  dorit să incheie în mod festiv programul BiblioVacanţa cu un Bal Mascat pentru elevii participanţi.

redactia

comentarii

de Dragos la 3 august 2012 - 09:27

Va rog sa completati motivul pentru care nu s-a dat voie sa se organizeze Bal Mascat in interiorul castelului. Nu de alta, dar incep oamenii sa creada ca v-ati aliat cu cei care sunt impotriva lui Bogdan Georgescu.

de Buletin de Carei la 3 august 2012 - 09:39

Stimate Dragos,nu cred ca in orasul nostru sa existe cineva care sa nu aprecieze munca lui Bogdan Georgescu asa ca nu intelegem de unde v-a venit ideea de complot.In ce priveste articolul,acesta mentioneaza doar activitatile care s-au desfasurat sau se desfasoara in incinta Castelului.

de eleonora la 3 august 2012 - 19:39

avem si noi un om in primarie… si dupa bunul obicei romanesc, musai sa ne legam de el. care e problema? asta ati fi facut cu el si daca candida? baiu e ca nu il aveti la mana. nici voi si nici altii. eu propun ca de acum incolo, cine vrea sa organizeze ceva in castel sa ceara aprobare de la voi. in loc sa ne bucuram ca ceva incepe sa mearga si un om acceapta sa se implice…. noi dam in el. dati-i afara pe copii din castel si numai faceti nimic. doar carnaval pentru biblioteca si doamnele de acolo sa croseteze intre timp. si atunci va fi totul extraordinar. felicitari pentru ultimele randuri din articol. fii tare bogdan.incredibil.

de Misu la 3 august 2012 - 20:43

Eleonora nu cumva ai fost la sedinta si cauti sa inventezi si tu tensiuni ca si Visnyai ca sa atragi atentia asupra ta??Mai avem unu cu referendumul care ameninta in stanga si in dreapta pe cei care nu gandesc si fac ca el sau care doresc sa lucreze transparent.De ce te deranjeaza transparenta? Sau urmatorul pas va fi desfiintarea bibiliotecii???Asta se doreste? Asteptam noutati.

de GRIGORE la 3 august 2012 - 21:36

Da cui ce drept si mai ales in ce calitate il luati la rost si la intrebari pe BOGDAN ? Bogdan este angajatul Primariei si nu a acestui Blog.
Trebuie sa dea raportu cumva ? Trebuie musai sa stiti tot ce misca in orasu asta?IN CE CALITATE ???? Daca ati ajuns sa va luati si de Bogdan inseamna ca dati semne de paranoia. Da, doamnele de la Bblioteca trebuie sa faca si ele ceva, macar sa dea cu ciocu, ca cei 3000 de lei salar trebuie justificati cumva, sau sa mai scrie cateva randuri si pe aici ca altfel e de bai.

de mirabela la 3 august 2012 - 22:23

da tacaniti rau unii….chiar ati pus de desfiintat biblioteca? serviti aperitivul ca sa ne obisnuiti cu gustul…amar?? da consilieru primarului cand da pe la servici pentru zecile de milioane de luna? a prins gust primaria de desfiintari si dupa echipa victoria urmeaza visul lor de acum 4 ani,desfiintarea bibliotecii din carei..daca primarii nu sunt prieteni cu cartea pun angajatii la treaba… macar sa scrie daca tot iau un ban…cinstit?

de internautul la 4 august 2012 - 07:09

nu ne trebuie depozite
de maculatura
care sa mai fie pazite
de persoane care
taie frunza la ciini
bibliotecile poate fi puse
la conservare
dar personalul trebuie REDUS !

de europa la 4 august 2012 - 07:52

astia cu cartile
n-au auzit inca
de ipad tablete…..
si pun copilasii sa
care manuale cu
jantile pa spatie…
si vor sengen…
invatamintu si
bibliotecile produc
numai tampiti….

de Bula la 4 august 2012 - 09:21

fratii mei din primarie scapa si de biblioteca ca trage greu si mai pune omu mana pe carte si …nu este bine deloc pentru primari…..sa fie cineva mai dastept ca evazionistu si maistru-fotbalist-miner…da tampitii de ei ..iau ipad tablete ca vitamine….sa le cresca circumferinta….
primaria carei ar trebui sa angajeze pe gelen daca tot are sezon de ingropari…

de emil la 4 august 2012 - 09:29

@europa

Mii de ani, invatamantul si bibliotecile au produs numai tampiti!
Au aparut calculatoarele, ipad, tablete si ce sa vezi, peste noapte toti au devenit destepti!
Desteptii astia nu mai stiu sa efectueze cele 4 operatii aritmetice de baza, nu stiu sa citeasca, nu stiu sa selecteze informatii, nu cunosc regulile gramaticale.
Ce mai, marii cunoscatori in ale invatamantului au vorbit (dixerunt): tu si besescu! Am amutit de profunzimea gandirii, nu mai am replica! Iar Gaga, cu panseurile sale, se poate ascunde de umilinta fata de asemenea titani ai culturii si civilizatiei universale!
Unde-i Comenius, sa va dea cate un sut in ochiul maro?!

de emil la 4 august 2012 - 09:36

@interbaut

Da foc bibliotecii si ai rezolvat problema! Ai o companie selecta! Printre ultimii, baietii lui Hitler in Germania!
Insa, unde o sa mai inveti ca „bibliotecile poate fi puse la conservare”? Mai iintai ca nu sunt muraturi de toamna, iar in al doilea rand, pentru ca „e mai multe” bibliotecile POT fi …., iar biblioteca poate fi….
Uite cine isi da cu parerea despre soarta bibliotecilor!

de Bula la 4 august 2012 - 13:13

..Ma @emilu milu miluieste-ma
cu dastaptaciunia ta!
Se traie bine fara biblotieci…
USL PNL PDL UDMR…..

de interbaut la 4 august 2012 - 13:35

hac aahic
ic …cati votanti are …hic iiic haacc
carraiu nost ?
sa nu moare io prost..
ciiiti vooottaaanti??????
stie careva ???
cca io numaratu MAI MAI INS CRESP….
si tot numara numara la 3 sec un recenzat…
hic iiic beuuu beuuu ca nu stiu…..
si nu voi sti….
haac hiic icc….

de ..curatmurdarcoaneFanica.. la 4 august 2012 - 13:46

da cati colonei(r)
are tara noasta stiti ?
si-au batut joc de armata romana…
cocalarii,cacanarii,izmenarii….

de emil la 5 august 2012 - 09:21

@interbaut

In Carei ar trebui sa fie cam 15-17.000 de votanti, pentru ca sunt circa 18.000 de locuitori cu carti de identitate, iar din astia trebuie scazuti cei intre 14 si 18 ani, care nu au drept de vot.
Dar de ce nu-l intrebi pe primar, ca e treaba primariei sa lamureasca exact cati alegatori trebuie trecuti pe listele electorale ?!

Lasati un comentariu