Scrisoare deschisă ( P )

• publicat la: 25 noiembrie 2012
Scrisoare deschisă ( P )

În primul rând, țin să vă mulțumesc celor care veți fi citit această scrisoare până la sfârşit.

Dragi Careieni,

Sunt un concitadin al dvs. Da. M-am născut in Carei și mă mândresc cu acest lucru.

 In prezent sunt deputat în Parlamentul României şi aş dori să continui această activitate cu voia Dvs.,pentru a duce la bun sfârşit proiectele începute.

Mă numesc Buda Viorel şi sunt profesor de fizică, absolvent al Universităţii  Babeş Bolyai din Cluj,promoţia  1975. De atunci am fost in slujba invăţământului sătmărean din mai multe ipostaze: Profesor/Diriginte, director al Grupului Scolar ” Ion I.C. Brătianu” Satu Mare. In perioada 2004-2008 am fost Inspector Scolar General. Din 2008 activez in Comisia de Educaţie a Camerei Deputaţilor.

Alătauri de toţi colegii mei din USL doresc să infăptuim in următorul mandat Programul politic al Uniunii noastre şi anume” România puternică”. Este un progam complex, bine articulat şi eficient. El se sprijină pe patru piloni: infrastructura, educaţia, sănătatea şi agricultura.

Participând intr-un număr mare la vot, Duminică 9 decembrie, veţi putea decide soarta României. Veţi fi alături de cei care vor moderniza ţara şi vor reuşi să aducă din nou  bunăstarea in rândurile românilor.

Votând USL veţi vota pentru Unica soluţie legitimă din România.

Votaţi candidaţii USL   aflaţi pe poziţia numărul 1 de pe buletinele de vot.

 

Votaţi Viorel Buda -deputat ! Votaţi Virgil Enătescu- senator !

Dumnezeu să vă călăuzească !

 

Cu stimă ,

prof.Viorel Buda

comentarii

de florin la 26 noiembrie 2012 - 15:32

poate ne spune si ce a facut in cei 4 ani cat a stat in parlament,eu sincer nu am auzit de el

de eugen la 26 noiembrie 2012 - 15:42

sigur ca la iudemerei nu le e bun daca nu e ca gigel armasaru sau marianaacuzata sa ii poata sanataja ??
nici paduri nu a taiat roata secuimea si nici procese nu are pe rol sau alte mizerii udmristopdliste.
omu isi vede de treaba asa cum era si la inspectorat.

de avram la 26 noiembrie 2012 - 16:31

poate ne ziceti domnule buda si despre activitatea psd si pnl din anii de dupa comunism,sa intelegem si noi de ce sa votam cu dvs.

de rakouti la 26 noiembrie 2012 - 17:06

mare frica ca nu inchideti la voi colegiul ca lumea e satula de diktatura udmrista din carei!!!!aduceti la voi un nimeni care nu a facut nimic numai a luat banii de salar asa ca ia sa spuneti voi udmristi ce ati facut dupa anii de dupa comunism???? ultimii ani ati furat cu pdl pensiile de la batrani si de la veteranii de razboi si militari si ati taiat salariile !!!!miresuka udmr a trecut prin toate guvernele si tot nu e satula de cate paduri a taiat si cate fonduri a subt !!!!
jos mafia si diktatura udmr -pdl!!!!!

de beka la 26 noiembrie 2012 - 17:57

pana si tokos ii satul de iudemerei dapoi ungurii cinstiti..cand vad ce presedinte are udmru de carei le vine plansu nu sa mai si voteze cu ala de le baga mana in buzunar dupa impozite daca el nu le plateste; /ce nenorocire pe capu ungurilor cu asa un mafiot care nici acum nu are platite datoriile de ani de zile si aduna in jurul lui numa haveri de pahar….

de emil la 27 noiembrie 2012 - 00:52

atata-s de satui ca tot rmdszamar voteaza!

de lori la 27 noiembrie 2012 - 07:39

profil de sefUDMRist Carei:1.salar taiat in contul datoriilor la stat -2.fara foaie de avere actualizata asa cum cere legea,valabil si pentru vice -3.fara ceva casa in proprietate,adapostit de cei milosi -4.fara cunostinte minime de operare pe calculator -5.posturi si functii impartite la primarie pe criterii,,familiale si de casta -6.lucrari acordate numai la firme de casa udmr -7.ode omagiale tip ceausist platite din banii orasului -8.sfidarea etnicilor romani prin toate mijloacele si subordonarea lor -9.cheltuire ban public nejustificat si orientati etnic
performanta in plina criza: construire de fabrica la copii din salar taiat cu 30%

de incredibil la 29 noiembrie 2012 - 11:46

Acest site manuit de daniela ciuta este axat pe denigrare,la fel si mana de comentatori care posteaza aici.Eu cred ca simt un fel de frustrare in pierderea alegerilor de catre candidatul lor (marioneta sefului pnl din organizatia locala carei),sunt incapabili de a accepta infrangerea evidenta si isi descarca mania postand niste aberatii.Nici un om nu este perfect,dar cand vezi numai articole de denigrare,comentarii jignitoare la adresa primarului si a familiei acestuia,a consilierilor si a oamenilor care nu fac parte din „banda„ lui ciuta,iti dai seama ca aici nu este o relatare obiectiva de fapte,ci,din contra,se face o denigrare plina de ura si o incitare scarboasa la injuraturi si vorbe goale.Pana cand acest site va avea acest caracter de elogiu subiectiv ,cum ca „tot ceea ce spunem noi (ma refer la sotul administratorului acestui site) este bine„,iar „tot ceea ce faceti voi (adica,cei din admistratie) este rau„,acest site nu va fi nimic mai mult decat o campanie continua de denigrare si instigare,campanie care aici ,la carei,nu a avut sorti de izbanda niciodata.

de Mona la 29 noiembrie 2012 - 12:21

va doare ca daniela ciuta face toate activitatile din punga ei si la fel ca si banda lui ciuta sunt de sine statatori si nu depind de fondurile primariei deci nu sunt santajabili.
va doare ca nu au datorii asa ca primaru de ajunge sa stea de ani de zile cu poprire pe salar si va doare ca au angajati cu toate platile la zi si cu carte de munca nu asa ca ai primarului.
si va mai doare ca nu puteti dovedi ca nu are dreptate si postati incredibilitati potrivite pentru tolomacii indoctrinati la biserica primarului.
diktatura udmr de la primaria carei e pusa pe jaf si vandalizarea banului public dar nu refuza nici fonduri europene si cred ca nasirile de tip dambovitean le vor salva imaginea mai mult decat sifonata.
cum se face ca primaru are procese cu duiumu pentru potlogariile facute iar ciuta nu are niciunu?
cum se face ca nu ati avut nimic de demonstrat impotriva lor decat simple comentarii mincinoase?
cu toate sarmalele date la pdl,ppdd si alti haveri tot nu reusiti sa prostiti electoratul.

forta USL !!!!singurii din CAREI care nu stau cu mana intinsa ca maistrii udmristi!!!

de incredibil la 29 noiembrie 2012 - 16:32

Nu ma doare pe mine nimic,mona draga,poate doar capul de la prostiile pe care le spui.Cum explici faptul ca muza ta ,daniela ciuta,nu a scris niciodata de locul pe care careiul il ocupa la atragerea fondurilor europene,un loc laudabil,zic eu,locul 3 pe tara,ca este printre pimele locuri in regiunea de dezvoltare nord-vest,cred ca, chiar primul?Astea sunt lucruri de apreciat,lucruri pe care protejata ta le trece cu vederea. Noroc ca unii mai citesc si alte ziare si se mai documenteaza pentru ca,dupa umila mea parere,tot ceea ce se intampla pe acest site se cgeama indobitocire si incercare malitioasa de a manipula opinia publica.

de incredibil la 29 noiembrie 2012 - 16:43

Repet,ea imparte oamenii pe tabere,„ai nostri„ versus „ai vostri„,scrie fara sa se documenteze in prealabil,fara a consulta experti de specialitate-isi da cu parerea despre asfaltari,despre peisagistica,despre copaci,despre tufele de trandafiri,despre absolut orice.Sau o fi avand in staff-ul de redactie specialisti de care noi nu stim?Nu prea cred.Ea are pretentia ca se pricepe la toate,dar de fapt tot ceea ce face se cheama relatare subiectiva si neargumentata a faptelor (si asta ,ca sa ma exprim frumos ).

de emil la 29 noiembrie 2012 - 18:05

uncre(tin)debil

deci orice rmdszamar este mai bun decât cineva de la usl?! desigur, de aceea v-ati ales numai oameni ireproșabili (după criterii horthyste) in conducerea rmdszamar? foarte bine, votează rmdszamar! te oprește cineva? cât despre legelista si friss kakas, faptele vorbesc pentru voi, specialiștilor! când argumentezi ca un produs de 1 leu trebuie musai cumpărat cu 5 lei, nu e nevoie sa fiu specialist ca sa trag concluzia ca vrei sa ma furi/păcălești/înșeli! ca urmare, spală-te pe cap cu aleșii tai! ca ai mei ies pe 9 decembrie! si nu sunt hotii de la rmdszamar! sunt „hoții” de la usl, despre care nu ai adus probe, ci i-ai denigrat pur si simplu. desigur, pentru legelista este permis, la ei nu se pune!

de Horia Mărieș la 29 noiembrie 2012 - 20:28

@emil la 29 November 2012 – 18:05

Sunteți convins că uncre(tin)debil este rmdszamar?
Eu am vaga impresie că este catindatul local de deputăție de pp-de-kaka.
Dar s-ar putea să mă înșel. Și chiar dacă mă înșel, rmdszamar = pp-de-kaka.
În plus, pp-de-kaka este pupincuristul lui rmdszamar.

de Horia Mărieș la 29 noiembrie 2012 - 21:00

@incredibil la 29 November 2012 – 16:32

E incredibil, dar este adevărat. Uite dom’le că semnalăm și laudele, deși avem rezervele noastre (foarte mari) față de unele din ele. Citim în alte prese de ziare:

„Laureaţii Galei Multiplicatorilor de Valori Europene, ediţia a IV-a, 2012 au fost omagiaţi luni (26 noiembrie a.c.) seara la Cluj, pentru proiectele lor – cele mai bune din Transilvania de Nord. La secţiunea “I like Transilvania de Nord”, primăriile Carei şi Ardud au obţinut marele trofeu pentru proiectul “Circuitul târgurilor medievale din Transilvania de Nord – Castelul Karolyi din Carei, Castelul (Cetatea) Karolyi din Ardud”. La capitolul secţiunea Mediu, SC Mondorek SA Carei a obţinut locul al III-lea cu proiectul “Creşterea productivităţii în activitatea de colectare valorificare a deşeurilor de ambalaje utilizând tehnologii moderne”. La secţiunea Solidaritatea, Parohia Reformată nr.1 Carei a obţinut locul al III-lea cu proiectul “Reabilitare, extindere şi modernizare Centre de zi pentru copii şi persoane vârstnice din cadrul Parohiei Reformate nr. 1 Carei”.

Vezi tataie că nu suntem absurzi, zicem și de bine, chiar dacă avem ce avem cu primașul și cu gașca lui, fiindcă toți sunt niște prostănaci.

de Mona la 29 noiembrie 2012 - 23:15

daca nu ar fi carmen la primarie nu ar fi nici macar un proiect.
toata lumea stie ca primaru a falimentat pana si firmele lui personale de a ajuns sa plateasca si acum datoriile din salar iar despre vice nu mai e cazul sa vorbim ca inca nu stie nimeni unde a terminat liceu si cand anume.
toate proiectele sunt accesate pe filiera maghiara asa ca nu are rost sa discutam.
diktatura udmr de la primaria carei da fonduri numai pentru maghiari sau romanii lingai care fac sluj pentru doi arginti.
cum se face ca numai scolile cu directori maghiari se reabiliteaza si pentru romani nu sunt fonduri??
e incredibil ca nu puteti sa puneti mana de la mana si sa platiti datoriile primarului udmr ca sa duca si el acasa salaru intreg si sa isi poata cumpara o casa a lui ca sa nu mai stea in casele altora.

de emil la 29 noiembrie 2012 - 23:16

@ Horia Maries
convins nu sunt, dar dupa discurs – si mai ales dupa afirmatia ca oricare rmdszamar e mai bun decat oricare de la usl – ma bate gandul ca e legelista de-al amiralului Polii, fara a fi neaparat rmdszamar. dar, pana la urma, nu apartenenta la rmdszamar este importanta, ci ideile implicite pe care le colporteaza, iar ele vizeaza intimidarea tuturor criticilor la adresa rmdszamar local. or, daca nu e intoxicare, asta vine cu maxima probabilitate de la nagy puszta legelo si imprejurimi, sau de la friss kakas -de sza(t)mar.

Totusi, ce e cu Transilvania asta de Nord? Ca, dupa stiinta mea, aia e chiar zona Ardealului cedat in 1940.

de flavius la 29 noiembrie 2012 - 23:37

consilierii de udmr mai bine si-ar termina ceva scoli inainte sa vorbeasca de usl carei si mai bine ar presta ceva munca cinstita fara sa stea cu mana intinsa la banii statului pe care nu pierd ocazia niciodata sa il critice!!!!
da la asa presedinte de tulipani asa consilieri!!!

de incredibil la 30 noiembrie 2012 - 10:30

Vad ca am reusit sa incing spiritele,din moment ce postacii de serviciu au iesit la datorie ,agitati nevoie mare.Sunt obligat, din nou ,sa ma repet-habar nu aveti cine sunt,asa ca terminati cu ghicitorile privitoare la identitatea mea.Carmen a fost la primarie si in timpul lui beko,dar pe vremea aceea nu s-a facut nimic.Asta nu inseamna ca nu apreciez si recunosc importanta ei.Ea,impreuna cu primarul,fac o echipa buna.Dar,degeaba explic unei habarniste ca tine mona draga.Horia,vad ca mai citesti si alte ziare,pentru ca in acesta nu vei afla niciodata de asemenea lucruri.Oamen buni,in loc sa ne bucuram ca se schimba intr-o directie pozitiva orasul,dupa 8 ani in care nu s-a facut nimic,injuram si acuzam aiurea.Unde ne este capul?

de Mona la 30 noiembrie 2012 - 11:32

sa nu uitam de comisioanele diktatorului udmr de la primarie de la firmele de casa cu care face lucraRILE

de Mona la 30 noiembrie 2012 - 11:43

si nici macar din rusine si respect pentru careieni nu isi plateste datoriile la stat pentru care plateste de 4 ani din salar.
incredibil cum se poate uita asa ceva despre presedintele udmr care uita ca proiectul de reabilitare a castelului a fost de pe vremea lui beko.
fara carmen egli diktatorul udmrist de la primrie ar fi unzero barat la fel cum a fost in cazul celor 4 firme personale pe care a reusit sa le duca cu succes la faliment!!!
acestea sunt realitatile precum si procesele nenumarate pe care le are pe rol luna de luna.
nu spui nimicde procesul cu garda de mediu pe care il are pentru sectia de pe ecoului acolo unde lucreaza cu muncitori fara carte de munca????
astea sunt realizarile lui personale si nu trebuie confundate cu munca lui carmen egli care facea proiecte si pe vremea lui beko chiart daca voi nu recunoasteti…
ar fi interesant de spus si maimutareala diktatorului udmr care e primar de carei si a reinceput turneul electoral prin biserici iar la catedrala din centru confunda jilturile credinciosilor cu scaunu din primarie!!!
tupeul si sfidarea la adresa crestinilor romani nu are margini la acest individ care impune si viceprimar maghiar dar cerseste apoi pe la bisericile romanesti voturi…

de Horia Mărieș la 30 noiembrie 2012 - 14:42

Stimabile și @incredibil_ule de_la 30 November 2012 – 10:30

Citesc (mai bine zis răsfoiesc) dom’le draghe și alte ziare locale fiindcă pentru asta am urmat cele 4 clase primare, și pentru asta am avut invățătoare, ca sa știu măcar să citesc și să scriu. Răsfoiesc toate ziarele locale, indiferent de limba în care sunt scrise – asta ca să n-avem cumva in continuare discuții neprincipiale legate de lecturile mele.

Nu am răbdare să mă repet, dar poți verifica matale. Am mai demonstrat/documentat pe aici pe larg. Jenoke a venit in 2008 la o masa pusă. Desi nu-l simpatizez pe Beko, trebuie sa recunosc ca ce-i al lui este al lui. Practic Jenoke nu a facut altceva decat a cheltuit banii deja obtinuti de pe vremea lui Beko. Conditia sine qua non este – prost sa fii, noroc sa ai! O cunoști se pare pe d-na Carmen Egli, eu n-o cunosc. Deci poti sa o întrebi și dansa porbabil că îți va răspunde – cinstit, chiar dacă așa cum afirmi: „Ea, împreuna cu primarul, fac o echipa buna”. Mira-m-aș să fie așa, mira-m-aș că a face parte dintr-o echipă cu jenoke să fie vre-un motiv de mândrie. Dar Dl. Egli oare ce spune la toată chestia asta? La aia cu echipa.

Sunt curios și ce-ți va răspunde dânsa privind meritele legate de Castel. Daca vei avea cumva vre-un răspuns, dă-mi te rog și mie de știre.
Ma găsești tot pe aici.

de DAN C. la 30 noiembrie 2012 - 16:48

Stimabililor !!Poate D-dul Deputat Buda,ca despre dumnealui este vorba in acest articol de publicitate electorala, asteapta sa-i puneti intrebari, sa -i sugerati cam ce ar trebui sa faca pentru electoratul din Colegiul 4 in cazul in care va fi votat de catre noi toti in 9 Decembrie.Nu vad ce legatura au comentrariile dvs. cu acest articol.Poate D-nul. Buda asteapta sa discutam despre candidatul BUDA, despre ce ne dorim de la dumnealui.Prin aceste comentarii inseamna ca ignorati candidatul VIOREL BUDA si va ocupati in continuare de Kovacs.Dati-l naibi,ca el a candidat deja, acum urmeaza parlamentarele.

de oarecare la 30 noiembrie 2012 - 19:39

cronica carcotasilor nu altceva

de alin la 1 decembrie 2012 - 09:25

@ARDeleanu = ardeGEABA

ia uite cine vorbeste de alfabetizare! pai daca unul ca tine – care nu stie sa scrie „ati facut”, ati avut-o”, „ati initiat”, „ati ajutat” face evaluari referitoare la alfabetizare, ne-am procopsit!

de Horia Mărieș la 1 decembrie 2012 - 10:25

@ardeleanu la 30 November 2012 – 17:39

Ești în județ de 40 de ani? Ajunge. Poți pleca satisfăcut.

Lasati un comentariu