Cum ne pregătim pentru petrecerea de REVELION?

• publicat la: 27 decembrie 2012
Cum ne pregătim pentru petrecerea de REVELION?
Poate că aveţi totul pregătit pentru petrecere, rochia,  programarea  la coafor,  si locaţia perfectă, dar cum vă pregătiti pielea pentru acest eveniment v-ati gândit?
O să vă dau câteva sfaturi ca să străluciti in seara de revelion.
Pentru ca pielea voastră să arate perfect in seara de revelion, trebuie ca pe 30.12 să faceţi o baie caldă, de 15-20 de minute, in care să adăugati câteva picături de uleiuri esentiale, care deja stiti că contribuie la păstrarea peliculei hidrolipice, făcându-vă să vă bucurati de numeroasele binefaceri ale plantelor, relaxante sau tonice, pentru slăbit sau de curăţire.
Aceste uleiuri esentiale ne pătrund in corp atât prin porii pielii, cât si prin diversele mirosuri pe care le degajă.
Este bine ca acestea sa fie de buna calitate pentru a beneficia de proprietatiile lor. Eu folosesc portocala si scortisoara pentru mine, ma relaxeaza si imi place foarte mult aceasta combinatie, iar Ruxandrei ii pun in baia de seara ulei esential de lavanda si portocala.
Dupa aceasta baie relaxanta, in care ati deschis porii, urmeaza gomajul, frecatul nu foarte energic al pielii, insistand pe coate, genunchi si picioare.
Nu numai ca ajuta la o buna curatire a pielii, dar exfolierea permite patrunderea  elementelor active, din produsele pe care le folosim, facandu-le, astfel mai eficiente.
Gomajul incepe de sus, o doza generoasa de scrub pe umeri si pe brate, pe care le frecam cu miscari circulare. Insistati, cum va spuneam pe coate.
Pentru zona decolteului, aveti nevoie de un produs mai delicat, dar neapărat să nu neglijati această zonă, care necesită  o ingrijire specială, ca si faţa.
Pentru ca picioarele să fie mătăsoase, trebuie să facem acest gomaj plecând de la glezne, insistând asupra genunchilor, apoi pe coapse si pe fese, cu aceleasi miscări circulare, având un efect nemaipomenit.
Recomand un scrub home-made, din zaţ de cafea cu ulei de măsline sau argan, iar in zonele cu celulită, zaţ de cafea cu ulei de chimen negru.
 Dupa, urmeaza masca de frumusete, aici intra un cocktail de uleiuri, hranitoare, in functie de ceea ce vreti sa-i dati pielii voastre.
Recomand o baza de ulei de masline, struguri, argan, cocos, migdale ( astea merg pe tot corpul), amestecate cu ulei de germeni de grau sau ulei de marar, pentru sani si decolteu.
Iar pentru restul corpului ulei de chimen negru , combinat cu uleiurile baza de mai sus sau unt de cacao.
Aceste cocktailuri sa le aplicati pe pielea umeda.
Toate acestea sa le faceti cum va spuneam seara, pe 30, inainte de culcare.
Pe 31, cand va pregatiti de petrecere, faceti un dus, apoi aplicati un ulei de corp sau o crema, cum faceti zilnic, iar peste aplicati un fond de ten sau o pudra cu sclipici.
Obisnuiesc să-mi fac, pentru ocazii speciale, un amestec de fond de ten, mai inchis ca nuanta, pudra cu sclipici ( mult mult) si ulei de corp ( am  un cocktail din ulei de  măsline, cocos si argan). Cantităţile le pun  după ochi, cam un fond de ten intreg, o pudră cu mult sclipici, la fel intreagă si ulei de corp adăugat incet, incet, până iese o pastă fluidă, ca un fel de cremă, dar colorată.
Este foarte bun acest amestec. Acoperă toate imperfectiunile pilelii si ii dă o strălucire aparte. Il aplic pe tot corpul insistând pe decolteu, braţe si picioare.
Vă garantez că nu se va mai vedea nimic.
Celulita si vergeturile sunt acoperite  foarte bine.
sursa ioanaginghina.ro

Lasati un comentariu