A venit vremea plantării florilor

• publicat la: 20 aprilie 2013
A venit vremea plantării florilor

A venit vremea să pregătim grădina pentru nebunia de culori de la inceputul verii. Cum grădina are nevoie de ingrijire in permanenţă, munca in mai multe etape este mai usoara si mai plăcută.
Dacă vreti să plantati tufe cu flori, aprilie este cel mai potrivit moment pentru a da o nouă formă grădinii dumneavoastra. Luna aprilie este ultima lună când se mai pot planta foioasele si coniferele care nu stau in ghiveci.

In aceasta perioada se plantează arbustii, tufele precum si trandafirii. Plantele de peluza trebuie tunse, arbustii, care nu au fost fertilizati toamna, trebuie fertilizati. Acum este si timpul pentru tunderea arbustilor ornamentali. Vârfurile plantelor mari trebuie tunse, florile de vara si puietii de arbusti trebuie transplantate, astfel incat sa creasca stufosi. Pe masura ce timpul se incalzeste, se scot plantele din ghivece afara, luandu-se masuri de protejare impotriva soarelui arzator de la pranz sau impotriva eventualelor brume sau ingheturi.

Se continuă insămânţarea in gradina a diverselor flori care se inmultesc prin insămânţare directă. Se face repicatul răsadurilor la plantele care au fost insământate in cutii sau rasadniţe, in luna precedenta.

Florile care se plantează in luna aprilie

Flori anuale: Floarea de piatra (Portulaca) se planteaza in aprilie, dar si in mai. Infloreste pe o perioada de peste 4 luni, din iunie pana in septembrie. Gheata (Begonia) se planteaza in aprilie si infloreste din mai până in octombrie.
Garofita. Plantare in aprilie; perioada de inflorire din mai pana in octombrie.
Busuiocul (Ocinium). Plantarea in aprilie si mai, iar perioada de inflorire dureaza din iunie pana in octombrie. Petunia – se planteaza in aprilie si mai si infloreste din mai pana in octombrie.
Salvia se planteaza tot in aprilie, dar spre sfarsitul lunii sau in mai. Infloreste din iunie pana in octombrie. Craitele (Tagetes) – se planteaza in aprilie; perioada de inflorire: mai – octombrie. Gazania se planteaza in aprilie si mai – infloreste din iunie pana in octombrie.
Flori perene: Caldaruse (Aquilegia) – se planteaza in martie, aprilie si infloreste in mai, iunie.
Crini de vara – se planteaza in aprilie si mai. Infloresc din iulie pana in septembrie.
Lenvantica se planteaza in aprilie. Perioada de inflorire iunie – septembrie.
Armeria – in gradina se seamana incepand din martie, dar nici aprilie nu este tarziu. Infloreste de la inceputul verii pana la sfarsitul toamnei.
Margaretele si macul se planteaza tot in aceasta luna până la mijlocul lunii mai.
Alte plante: Dalia se planteaza la sfarsitul lunii aprilie, dar si in mai. Infloreste din iunie.
Stânjenelul – irisul, se planteaza in martie si aprilie pentru a inflori incepand cu luna mai.
Gladiolele plantate luna aceasta sau chiar in urmatoarele doua luni vor inflori dupa 80-120 de zile de la plantare.
Tuberoza plantata in aprilie va inflori incepand cu luna iunie.
Canna – separarea rizomilor se face in martie-aprilie in ghivece de interior pentru ca mai apoi sa se planteze in gradina in luna mai, iunie. Infloreste din iulie pana in octombrie.
La inceputul lui aprilie incă mai pot fi plantati pomii fructiferi. Tufele cu boabe trebuie inmultite prin butăşire.

sursa bzi.ro

Lasati un comentariu