Poliţia ne informează

• publicat la: 14 iunie 2013
Poliţia ne informează

La nivelul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Satu Mare a fost declanşată, sub directa coordonare a Parchetului de pe lângă Judecătoria Satu Mare, o anchetă în cazul copiilor ce au ajuns la spital cu forme de toxiinfecţie alimentară. Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii prevăzute şi pedepsite de prevederile art. 313 alin.1 Cod Penal – falsificare de produse alimentare.

Investigaţiile continuă, urmând să fie dispuse măsurile legale în funcţie de rezultatele analizelor probelor alimentare ridicate de la faţa locului, coroborate cu alte date obţinute din anchetă.

La data de 13.06.2013, orele 18.19, pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, K. Aranka de 69 de ani, din Satu Mare, circulând cu bicicleta pe trotuar la intersecţia cu str. Ştrandului, nu a acordat prioritate de trecere autoturismului marca  Volkswagen Golf condus regulamentar de către G. Octavian de 60 de ani din Satu Mare.

În urma evenimentului a rezultat rănirea gravă a biciclistei. Ambilor participanţi la trafic le-au fost recoltate probe biologice de sânge. Cercetările în cauză continuă.

Cu ocazia unei acţiuni comune, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor şi cei ai Biroului Rutier Satu Mare au oprit în trafic pe strada Botizului din municipiul Satu Mare, autoturismul marca Volkswagen Golf condus de B. Istvan de 28 ani din Satu Mare. În urma verificărilor efectuate, pe bancheta din spate a autoturismului a fost găsită cantitatea de 500 pachete (10.000 fire) ţigarete marca Jin-Ling de provenienţă Ucraina. Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii asimilate infracţiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Legea nr. 86/2006 modificată prin O.U.G. 54/2010. Întreaga cantitate de ţigări a fost ridicată în vederea confiscării, valoarea acestora fiind de 1125 lei.

La data de 13.06.2013 orele 07,40, Poliţia oraşului Livada a fost sesizată telefonic de către M. Floare, despre faptul că, în ziua anterioară persoane necunoscute au sustras de pe o parcelă situată lângă o fermă din Livada, o anumită cantitate de plante furajere, care fusese cosită în aceeaşi zi. În urma verificărilor efectuate de poliţişti, au fost identificaţii autorii faptei, în persoana numiţilor C. Iosif de 34 ani, din comuna Medieşu Aurit, sat Româneşti, şi B. Vasile de 42 de ani, din comuna Medieşu Aurit, sat Iojib. Poliţiştii au stabilit faptul că, în seara zilei de 12.06.2013, aceştia s-au deplasat cu căruţa pe lângă ferma respectivă şi au sustras aproximativ 400 kg plante furajere, în valoare de 150 lei. Prejudiciul a fost recuperat, iar autorii sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat.

 

 

 

Lasati un comentariu