Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul judeţului Satu Mare.Slujba de sfinţire a vitraliilor

• publicat la: 25 iunie 2013
Sfântul Ioan Botezătorul este ocrotitorul judeţului Satu Mare.Slujba de sfinţire a vitraliilor

În acest an, crestinii au sarbatorit pe langa  praznicul „Sfintei Treimi”  şi „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”. Sfântul Ioan a fost fiul lui Zaharia şi al Elisabetei, din neamul preoţesc al poporului ales. El a fost dăruit de Dumnezeu, în urma multor rugăciuni ale părinților săi, care erau înaintaţi în vârstă. Naşterea “Sfântului Ioan Botezătorul” a fost fixată de Biserică la trei luni după Buna Vestire şi la şase luni înainte de praznicul Naşterii lui Iisus Hristos.

Cu ocazia  Zilei Judeţului Satu Mare,a avut loc luni,24 iunie, sfinţirea vitraliilor în care este reprezentat Sf. Ioan Botezătorul, cel care a fost ales ca ocrotitor al judeţului nostru, alături de harta României şi cea a judeţului.Vitraliile sunt amplasate amplasate în holul Palatului Administrativ, la etajul întâi, la fereastra dintre Consiliul Județean și Prefectură.

Slujba de sfintire a vitraliilor a fost oficiata de catre  Preasfinţitul Iustin Sigheteanul, episco vicar al Episcopiei Ortodoxe a Maramureşului şi Sătmarului,alaturi de episcopul Schonberger Eugen, protopopii Dumitru Roman – greco-catolic şi Nagy Sandor – reformat,protopopii ortodocşi Ioan Socolan şi Mihai Feher,toti rostind rugăciuni pentru ocrotirea   judeţului  Satu Mare.

La eveniment au luat parte  Prefectul Eugeniu Avram,subprefectul Cristian Sasu,viceprimarii Marcela Papici şi Radu Roca, sătmăreni.

Episcopul vicar Iustin Sigheteanul a dorit să menţioneze  că alegerea Sfântului Ioan Botezătorul ca  ocrotitor al judeţului nu este deloc  întâmplătoare. În prealabil a fost  făcută o consultare cu preoţii principalelor culte religioase din judeţ şi s-a căzut de acord ca alegerea să fie Sfântul  Ioan Botezătorul, cel care este regăsit în calendarele creştine atât la ortodocşi, greco-catolici cât şi  romano-catolici.

Îl avem de astăzi pe Sfântul Ioan Botezătorul, ca protector al județului Satu Mare. Ne-am gândit că trebuie să fie protejat județul și noi să primim înțelepciune și să putem primi putere ca să facem bine pentru județul Satu Mare. Eu cred că acest lucru se va întâmpla. Noi suntem convinși că județul Satu Mare este un județ binecuvântat de Dumnezeu. Dumnezeu să binecuvânteze județul Satu Mare și să ne dea înțelepciune și putere să putem realiza tot ce ne-am propus pentru bunăstarea județului și a locuitorilor acestui minunat tărâm”, a declarat Adrian Ștef,cu  ocazia sfinţirii vitraliilor .

 

 redacţia

 

Lasati un comentariu