Poliţişti în acţiune pentru siguranţa cetăţenilor

• publicat la: 12 iulie 2013
Poliţişti în acţiune pentru siguranţa cetăţenilor

În perioada 12 – 14 iulie a.c., poliţiştii sătmăreni vor acţiona pentru prevenirea evenimentelor rutiere şi a faptelor ce pot tulbura ordinea şi liniştea publică. Acţiunea se derulează la nivel naţional, sub coordonarea I.G.P.R., poliţiştii fiind la datorie pentru asigurarea fluenţei traficului rutier şi pentru a preîntâmpina producerea unor evenimente grave.

Acţiunile desfăşurate de poliţiştii structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, prevenire şi transporturi, la acest sfârşit de săptămână, urmăresc reducerea riscului rutier, în special a evenimentelor produse pe fondul vitezei excesive, precum şi prevenirea faptelor ce pot leza avutul public şi privat, viaţa şi integritatea corporală a persoanelor.

Pentru asigurarea respectării regimului legal de viteză şi prevenirea evenimentelor rutiere, pe lângă prezenţa activă în trafic, poliţiştii rutieri vor folosi şi echipamentele de supraveghere video a traficului rutier şi măsurare a vitezei de deplasare a autovehiculelor.

Poliţiştii vor acţiona pentru menţinerea climatului de ordine şi siguranţă publică, prevenirea faptelor antisociale şi depistarea persoanelor care, prin conduita lor, încalcă prevederile legale. Totodată, o atenţie deosebită va fi acordată zonelor din proximitatea ştrandurilor şi a staţiunilor de agrement din judeţ, frecventate la final de săptămână de numeroşi turişti.

În cadrul acestor activităţi vor fi angrenaţi zilnic, pe lângă dispozitivele curente, şi alţi aproape 60 de poliţişti din cadrul structurilor de poliţie rutieră, ordine publică, prevenire şi transporturi.

De asemenea, pentru prevenirea activităţilor comerciale ilicite precum şi pentru o călătorie în siguranţă, Poliţia Transporturi acţionează în trenurile de călători şi în staţiile de cale ferată.

Pe lângă aceste activităţi, vor avea loc şi acţiuni de verificare a legalităţii transportului public de persoane.  Conducătorii de motociclete şi mopede sunt o altă categorie de participanţi la trafic vizată de poliţişti în acţiunile ce vor fi derulate.

Poliţiştii Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii vor distribui materiale informative şi vor discuta cu sătmărenii, oferindu-se sfaturi utile pentru a-şi proteja bunurile şi a evita astfel să devină victime ale infracţiunilor.

,

Lasati un comentariu