Corul ASTRA Careiană la lansarea volumului ”Permanență și continuitate românească în Ardeal”

• publicat la: 28 noiembrie 2014
Corul ASTRA Careiană  la lansarea volumului ”Permanență și continuitate românească în Ardeal”

Joi,27 noiembrie 2014,la sediul Muzeului Judetean Satu Mare a avut loc lansarea cărţii ”Permanență și continuitate românească în Ardeal”, semnată de Ioan Corneanu și Vasile Moiş,sub auspiciile Prefecturii Satu Mare, a Consiliului Județean Satu Mare, a Muzeului Județean Satu Mare și a Primăriei Comunei Racşa. Evenimentul face parte din seria manifestarilor dedicate Zilei Nationale a Romaniei.

Au participat prefectul dr.Eugeniu Avram,deputatul Ioan Holdiş,col (r) Nicolae Codreanu, preşedintele Asociaţiei Naţionale a Veteranilor de Război, Filiala “Dr. Vasile Lucaciu” Satu Mare,prof.Gheorghe Pop,directorul Colegiului National Mihai Eminescu,membrii ai Asociatiei Refugiatilor  si românilor expulzati,pensionari si iubitori ai istoriei.

Volumul lansat se doreste a fi incoronarea ciclului „Intoleranţă  si crimă” si vizeaăa continuitatea daco-romanilor in spatiul carpato-danubiano-pontic.

Au rostit alocutiuni prefectul Eugeniu Avram,Liviu Marta,directorul Muzeului Judetean care a transmis si  mesajul  Consiliului Judetean si autorii Ioan Corneanu si Vasile Moiş.

Fiecare dintre vorbitori a scos in evidenţă  importanta cunoasterii istoriei noastre,prin acesta putându-se dimensiona gradul de cultură şi civilizatie al fiecărui popor. Istoria a ocupat intotdeauna un loc aparte in gândirea si actiunea poporului nostru si deranjează astăzi faptul că  actualele  manuale nu  cuprind date si fapte importante din istoria României.

Nu au fost uitati din expuneri nici marii cărturari români care au trudit cu minte,cu inima si cu pana,care s-au jertfit pe altarul cunoasterii adevarătei istorii.

Permanență și continuitate românească în Ardeal”, redă adevărul istoric despre trecutul poporului român,imperios necesar in această perioadă in care au apărut o serie de publicatii care din superficialitate sau rea-credinţă prezintă concluzii deformate despre istoria românilor, introducând astfel in circuitul publicistic teze si idei contrare adevărului istoric.

După salutul careienilor au urmat momentele artistice,asigurate de recitatoarele  Roxana Mihaly si Tania Gabor de la Liceul  Teoretic Carei si de corul ASTRA Careiană,dirijor,prof.Mariana Vulcan.

Careienii au dorit astfel să fie aproape la ceas de sărbătoare de prof.Ioan Corneanu,cel care a fost timp de aproape 8 ani primar al Careiului în perioada anilor ’70.

La final,autorii au oferit o  sesiune de autografe şi  un protocol unde au schimbat impresii cu cei prezenti.

Daniela Ciută

 

Lasati un comentariu