Filmul despre Procurorul Panait

• publicat la: 9 noiembrie 2014
Filmul despre Procurorul Panait

A aparut un nou mini-episod din filmul De ce eu? aka Cristian al regizorului Tudor Giurgiu. Si incepe usor-usor sa se intrevada ca filmul, dincolo de mesajul uman incredibil pe care il da despre scurta si tragica viata a unui tanar procuror, face o cruda radiografie a ceea ce a insemnat regimul Nastase. Despre care se spune ca ar fi fost o buna guvernare, scrie comisarul.ro. In realitate, Romania a fost o jungla la dispozitia fostilor securisti care si-au consolidat puterea financiara si politica. Putere care se manifesta astazi cu virulenta. Prin toti porii de comunicare si manipulare pe care ii are in proprietate si influenta. incercand sa intoarca Romania din drum.

Lansarea filmului in aceasta perioada ar arata ca ce face acum DNA-ul n-are nicio legatura cu altceva decat cu legea. Nu cu ceea ce Antena3 si RTV mint. Si filmul mai scoate, cu cruzimea specifica artei, un lucru in evidenta. In timp ce Panait a preferat sa moara luptandu-se cu SISTEMUL, Victor Ponta a pactizat cu el. Cunoscand gloria functiilor si mimand democratia. Dar criticandu-i si persiflandu-i mereu pe procurorii DNA. Iar acum se pregateste sa devina presedinte. Presedintele cui?

Potrivit sursei citate, Victor Ponta a incercat, prin interpusi de cea mai joasa speta, sa impiedice aparitia numelui sau in filmul lui Tudor Giurgiu despre moartea tragica a procurorului Cristian Panait, intitulat ,,Cristian”. El banuieste ca filmul este o razbunare a lui Adrian Sarbu, iar cozi de topor ca Lilian Zamfiroiu s-au angajat sa faca demersuri pe langa regizorul filmului, Tudor Giurgiu, pentru a-l convinge ca nu este bine ca personajul care l-ar reprezenta pe Victor Ponta sa apara in film. Recent, intr-un interviu acordat Mediafax, regizorul Tudor Giurgiu a marturisit ca: “imi doream foarte mult sa spun o poveste despre dezintegrarea unui om, cum poate un om normal, sanatos si destept si admirat de toata lumea, cum poate in 20 de zile sa devina o epava”.

“Panait nu a fost singurul care a refuzat sa mai aiba de-a face cu o justitie care la vremea respectiva era extrem de corupta – nu ca acum ar fi cu mult diferita -, dar unde influenta politica era uriasa. Perioada anilor 2000 – 2002, pai ce presedinti de consilii judetene sau primari, cum se intampla acum, erau achetati? Romania era raiul tuturor.”

Speculatiile aparute imediat dupa acest interviu, in care Tudor Giurgiu a evitat, discret, sa fixeze personajul Victor Ponta, a declansat o adevarata furtuna printre lingusitorii lui Ponta. Comisarul.ro mai precizeaza ca cel care l-a convins ca aparitia filmului in timpul campaniei electorale ar avea un efect devastator asupra oricarui candidat, indiferent cum se numeste el, a fost Dan Sultanescu.

“Eu am invins, el a pierdut”

Chestionat de saptamanalul local BIHOREANUL legat de filmul de la Oradea, Alexandru Lele, procurorul anchetat la vremea respectiva de Panait, se declara impresionat. in film, se numeste Leca si este interpretat de Alin Florea, actor al Teatrului “Maria Filotti” din Braila. “Realizatorii au facut o documentare fantastica. Am ramas mut de uimire. Au fost si la mine acasa, cand pregateau turnarea filmului, aveau nevoie sa inteleaga modul de desfasurare a evenimentelor in momentul perchezitiei, erau amanunte importante pentru ei. Exteriorul s-a filmat la Oradea. Eu nici nu am stiut, pana cand au inchis strada”.

integral pe   mondonews.ro

Lasati un comentariu