Cum schimbă presa geamurile de la şcoli

• publicat la: 9 martie 2015
Cum schimbă presa  geamurile de la şcoli

Unul dintre puţinele şi cele mai mari câştiguri ale perioadei de după 1989 a fost libertatea presei. După evenimentele din decembrie 1989 şi după o perioadă de obscurantism informaţional, românii au descoperit  importanţa  presei  în noua construcţie democratică. Mai ales a celei independente, nefinanţate de stăpânii de „sclavi”.

Buletin de Carei  a fost mereu alături de careieni,  de contribuabilii  oneşti, semnalând mereu derapajele de la legalitate a administraţiei locale totalitare care este  hotărâtă să perpetueze un mod discreţionar de conducere, împletit cu discriminări şi incitări ce alungă bunele relaţii interetnice din urbea de câmpie numită Carei către destinaţii bananiere. Administraţia pieţei a găsit soluţii pentru vânzătorii careieni după semnalările noastre, iar mormintele eroilor din Carei  au fost curăţate şi  şi-au recăpătat statutul de mormânt de erou tot după semnalul nostru de alarmă.

După ce Buletin de Carei a semnalat timp de 2 ani  situaţia dezastruoasă  a geamurilor seculare ce se închid cu cuiul, la propriu, de la clădirea  ce adăposteşte Scoala „Vasile Lucaciu” din Carei, iată că de câteva zile se lucrează la înlocuirea lor cu unele termopan.

Numeroasele articole  ce arătau starea  ferestrelor din sălile de clasă ale şcolii gimnaziale nu au rămas fără efect şi  iată că într-un final, elevii vor beneficia în timpul  anotimpurilor reci de condiţii decente pentru studiu.

Conducerea şcolii a depus proiecte încă din 2011  la Direcţia de învăţământ din cadrul Primăriei Carei, dar fără folos. Ar fi rămas mult şi bine acolo prin sertare dacă Buletin de Carei nu prezenta imaginile cu geamurile şcolii  şi nu semnala faptul că orice a avut prioritate înaintea lucrărilor de întreţinere la această şcoală cu tradiţie din oraşul nostru.

La ora actuală, doar Scoala Gimnazială nr.1, director Lenuţa Sălăjan, a mai rămas cu vechile geamuri, scorojite şi obosite şi ele.

Lucrările de înlocuire a geamurilor au început de la etajul 2 al clădirii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Acestea vor respecta  forma iniţială a acestora, clădirea fiind cea care adăpostea Liceul Vasile Lucaciu ce a luat fiinţă la începutul secolului trecut. Cele mai reprezentative personalităţi  locale au absolvit cursurile acestui liceu, multe dintre acestea fiind cunoscute şi la nivel naţional datorită performanţelor din domeniul lor de activitate.

redactia

comentarii

de alexandra la 10 martie 2015 - 14:23

noua directoare este mult mai competenta si se intereseaza de soarta scolii si nu sta toata ziua cu primaru bot in bot ca fossta care primea lucrari de la primarie pe sestake.

Lasati un comentariu