Simona Halep,Regina de la Indian Wells

• publicat la: 23 martie 2015
Simona Halep,Regina de la  Indian Wells

Simona Halep, numărul 3 WTA, a câştigat duminică seara turneul de la Indian Wells, cel mai important titlu din cariera sa. Românca a arătat  tenacitate si a fost spectaculoasa in finala cu Jelena Jankovici, consemnează presa internaţională. „Halep a câştigat cel mai important titlu la Indian Wells”, a notat şi wtatennis.com.Halep devine prima jucătoare din circuitul WTA care obţine 21 de victorii în 2015.

Simona Halep a câştigat cel mai tare turneu din cariera ei, unul din categoria Premier Mandatory. Dar l-a câştigat extrem de greu deşi era favorită clară în faţa Jelenei Jankovic (la casele de pariuri 1,25 – 1.30 erau cotele de victorie pentru Halep, 3.70 – 3.85 pentru Jankovic). Toate coordonate o indicau pe Halep drept mare favorită: clasamentul WTA, românca pe locul 3, sârboaica pe locul 21; Halep s-a odihnit, nu a jucat în semifinale, Jankovic a jucat 3 seturi în penultimul act al turneului; Jankovic a avut unele probleme medicale la începutul acestui an; sârboaica a jucat doar (ŞASE) meciuri pâna la turneul de la Indian Wells, câştigând 2, pierzînd 4; adversarele întâlnite de Jankovic la Indian Wells au fost mai slabe decât cele întâlnite de Halep, sârboaica învingând doar o singură jucătoare din top 20, pe Madison Keys, clasată pe locul 18.

Primele declaraţii  ale  Simonei  Halep

Este cel mai important titlu al carierei mele şi nu-l voi uita niciodată! A fost o finală fantastică, Sunt fericită. Îi mulţmesc lui Victor, lui Darren, chiar dacă nu mai este aici, dar ştiu că mă aude şi domnului Ion Ţiriac care m-a susţinut pe tot parcursul turneului”

Nu știu cum am câștigat astăzi pentru că nu am făcut cel mai bun joc al meu. Nu am jucat un tenis bun, dar am vrut doar să lupt până la capăt pentru că eu cred că este cel mai important lucru pentru stilul meu, pentru mine”.

Am fost obosită un pic și am avut doar bășici, așa că nu e așa de rău. Dar totuși te deranjează în timpul meciului. În al doilea set, cred, am avut probleme musculare. Nu-mi amintesc prea bine. Dar nu m-am gândit la nimic. Am vrut doar să lupt și să câștig fiecare minge. Doar acest lucru a fost în mintea mea”.

Presa internaţională

Simona Halep wins Indian Wells title after coming from a set down to beat Jelena Jankovic in the finalDaily Mail

Menée 6-2, 5-4 par Jelena Jankovic (n°18), Simona Halep (n°3) a pu compter sur la fragilité de la Serbe pour remporter dimanche, à Indian Wells, le plus grand titre de sa carrière (2-6, 7-5, 6-4 en 2h37′) – L’Equipe

Simona Halep, campeona por primera vez en Indian WellsAS

Halep eddigi legnagyobb sikerét tavaly aratta Dohában, a Premier 5-ös erősségű verseny megnyerésével. Ezt most felülmúlta, hiszen az Indian Wells-i ennél magasabban rangsorolt torna Nemzetisport.hu (Halep a obținut cel mai mare succes al ei, până în prezent ea a câştigat la Doha anul trecut, turneu din categoria Premier 5. Acum ea s-a depăşit deoarece Indian Wells este un turneu dintr-o categorie mai mare).

Simona Halep a castigat, duminica seara, finala turneului de la Indian Wells.
In ultimul act al intrecerii din California, romanca a trecut in trei seturi, scor 2-6, 7-5, 6-4, de sarboaica Jelena Jankovici.

Pentru Simona este primul turneu de categorie Premier Mandatory pe care il castiga si, implicit, cea mai mare victorie din cariera.

comentarii

de sorin florut la 23 martie 2015 - 13:45

Bravo Simona! Nu doar pentru ca ai castigat – ceea ce nu e usor! – ci, mai ales, pentru ca ai crezut in victorie atunci cand aproape toti o considerau victorioasa pe Jankovic. Jocul se termina dupa ultima minge, sau – ca la fotbal – dupa fluierul final al arbitrului. Pana atunci, se poate intampla orice, iar daca ai incredere si valoare, chiar se poate intoarce un meci.

Lasati un comentariu