Update: Bani publici din Primăria Carei pentru…inactivitate. Stâlcirea limbii române

• publicat la: 31 august 2015
Update: Bani publici din Primăria Carei pentru…inactivitate. Stâlcirea limbii române

UPDATE, 01.09.2015, h 21,00:

Noi mostre de administrare pe bani publici a paginii sociale oficiale a Primăriei Carei, Government Organization. Pentru cineva care este plătit cu mulţi bani  publici doar pentru a se ocupa în mod conştiincios de administrarea acestei pagini, greşelile nu sunt de trecut cu vederea, numai dacă nu cumva  primarul  are vreun alt interes.

În urmă cu 5 ore, a fost postat un articol informativ despre concertul de muzică de cameră din data de 9 septembrie 2015. Exprimarea în limba română este din nou  eronată !

.”..Miercuri, 9 septembrie 2015, în Sala Cavalerilor a Castelului Károlyi începând cu ora 18 va fi gazda concertul de muzică de cameră din seria SoNoRo Conac….”

O altă mostră de batjocorire a limbii române datează de ieri, şi apare în  articolul despre expoziţia faraonilor.

...Acesta a adăugat că la Satu Mare expoziţia a avut doar un număr dublu de vizitatori, în condiţiile în care perioada respectivă  au avut loc Zilele Judeţului, Zilele Municipiului Satu Mare…

De greşeli de tastare, probabil, nu ne legăm, deşi la suma încasată de administratorul paginii , de la Primăria Carei, ar putea fi mai atent.

iarba nu a putut fi însămânţată mai devereme…

Update:

Angajarea de către primarul Kovacs ca si consilieri personali doar a etnicilor maghiari din presa maghiară, îşi arată roadele.

Acum 9 ore a fost postat un articol necorectat de  cel care administrează această pagină şi care este plătit din bani publici.  Astfel, exprimarea în limba română, limba oficială a ţării care îi plăteşte un salariu administratorului paginii, este una deficientă, după cum se poate observa în captura paginii.

Nici nu bine s-a uscat cerneala de pe noile contracte semnate de primarul Kovacs pentru  plata din banii careienilor a noilor săi ciraci consilieri întru administrarea paginilor oficiale ale organizaţiei guvernamentale care este Primăria Carei , că au şi apărut disfuncţionalităţile în funcţionare.

Cum am anticipat, persoanele desemnate a se ocupa de  gestionarea paginilor oficiale ale Primăriei Carei, nu au nimic a face cu cerinţele postului pentru care au fost angajaţi  oficial.

Neoficial, fac ceea ce ştiu ei mai bine , adică  postează  doar activităţile ce au aprobarea şefilor lor , deşi plata  se efectuează din buzunarul comun al municipiului Carei. La fel şi în cazul consilierului redactor la ziarul de limbă maghiară, angajat din 2008 la Primăria Carei dar care nu  serveşte prezenţa la programul de lucru, după cum am mai menţionat.

Iese în evidenţă în special consilierul personal al primarului Kovacs, angajat în 7 mai 2015 pe acest post, după ce înainte era plătit de Primăria Carei cu 3  mii lei lunar  ca şi PFA .

Acesta , postează în timpul programului de lucru din primărie, pe blogul său personal, articole jignitoare la adresa Buletin de Carei dar şi la adresa adversarilor politici ai primarului Kovacs, şeful sau direct şi pe linie de partid.

Pentru că tânărul consilier al primarului Kovacs , plătit din banul public, este de fapt membru în biroul permanent al UDMR Carei, uniune  al cărei preşedinte este nimeni altul decât….primarul Kovacs. Înafară de lamentările sale ambigue şi încercările sale leşinate de a se martiriza, nimic demn de a fi menţionat până acum. Sumele încasate însă din bugetul local sunt invers proporţionale cu  activitatea ce ar fi trebuit să o presteze.

Din data de 23 august 2015, până acum o oră, pe pagina de socializare a organizaţiei guvernamentale  Primăria Carei nu a mai fost postată nici o ştire . De fapt şi până la acea dată,  postările au fost atent selectate , în folosul membrilor din grupul de interes din primăria Carei, nici o altă ştire  despre intensele activităţi culturale ale comunităţii româneşti nefiind  găsită interesantă de  angajatul politic al primarului Kovacs.

Şi toate acestea se întâmplă cu binecuvântarea tacită a Instituţiilor statului de drept care ar avea datoria să vegheze la   o convieţuire paşnică  în  comunităţile multietnice ce formează localităţile din judeţul Satu Mare, în mod special , municipiul Carei.

Cui  îi este ruşine sau frică să  facă publice activităţile Despărţământului ASTRA Carei sau Festivalul aflat la cea de  a XVI- a ediţie   Zilele Iancului din satul aparţinător de UAT Carei? Dar anunţarea  tuturor posturilor vacante?

 

Daniela   Ciută

comentarii

de Customer la 1 septembrie 2015 - 16:44

Iaiiiiiiiiiiii …… a adăugat 9 fotografii noi.(pe facebook-pagina Primariei)
Scrie omul despre verzi si uscate(ca …. nu mai este muza…:)))))))))))

„Iarba a răsărit uniform în faţa clădirii Zarda. La festivitatea de inaugurare a imobilului, care a avut loc săptămâna trecută, doar ici-colo putea fi văzut câte un fir stingher de iarbă. După cum am aflat, din cauza temperaturilor extrem de ridicate, iarba nu a putut fi însămânţată mai devereme, întrucât, în loc să încolţească, pur şi simplu s-ar fi ars.
Sistemul automat de udare a făcut minuni şi în alte locuri. Chiar şi iarba din faţa manejului poate fi asemănată cu gazonul englezesc. Sistemele de udare au fost folosite peste tot în municipiu. Datorită acestora, în pofida temperaturilor de până la 40 de grade, plantele ornamentale din Carei au supravieţuit caniculei.”

Lasati un comentariu