1 Decembrie la Carei vs. alte oraşe

• publicat la: 1 decembrie 2015
1 Decembrie la Carei vs. alte oraşe

Am admirat cu nedisimulată invidie modul în care cetăţenii din toate oraşele judeţului au  sărbătorit Ziua Naţională a României, ţara care ne este casă tuturor cetăţenilor contribuabili dar şi necontribuabili.

Peste tot au fluturat steaguri tricolore  de dimensiuni …sărbătoreşti, fără limită de număr. Nu şi la Carei, oraşul de graniţă confiscat de o administraţie obtuză şi răutăcioasă, pornită împotriva etnicilor români  şi a simbolurilor acestora.

Aşa a arătat centrul oraşului Carei în data de 1 Decembrie 2015, ca în imaginea de mai sus. Steguleţe mignione , pentru a nu deranja retina  administraţiei actuale, puse cât mai rar cu putinţă!

Din intersecţia principală a oraşului, la 2 paşi de Monumentul Ostaşului Român, nu ai nici o şansă să îl observi.

Cel mai trist şi mai de condamnat lucru este faptul că în oraşul în care este interzisă amplasarea bustului lui Mihai Eminescu iar bustul regelui Ferdinand este interzis a fi amplasat în oricare dintre parcurile oraşului, careienii au pierdut speranţa într-un viitor normal, într-o  comunitate bazată pe respect reciproc, fără discriminare pe bază de etnie!

Până şi oficialităţile judeţului, sosite pentru ceremoniile de 1 Decembrie de la Carei  au trecut prea uşor peste acest aspect deşi în oraşul lor de reşedinţă pavoazarea de 1 Decembrie a fost una pe măsura sărbătorii de astăzi. Nici nu mai aducem în discuţie manifestările  din reşedinţa de judeţ dedicate acestei zile importante cum au fost lansările de carte, parada militară, vernisaje sau  pornirea iluminatului de sărbători.

Pe când un 1 Decembrie similar unui oraş românesc  şi la Carei?

Doar toţi locuitorii Careiului suntem cetăţeni români, indiferent de etnia noastră. România e casa noastră, e cea care ne leagă pe  toţi locuitorii  municipiului Carei şi se cuvine să îi acordăm respectul cuvenit.

redacţia

Lasati un comentariu