Gogoaşa Credit la sfârşit de mandat

• publicat la: 15 ianuarie 2016
Gogoaşa Credit la sfârşit de mandat

Primăria Carei doreşte să contracteze un nou împrumut. Anunţul nu a fost făcut oficial ci  doar intenţia a fost aruncată pe piaţă pentru a testa reacţia opiniei publice. Presa de casă  a primarului ne pregăteşte pentru anii de îndatorare  ce vor urma. Cel mai tupeist este finul său, şantajist dovedit de referatul DNA  în cazul  Govor Mircea. Nici consilierul nu se lasă mai prejos.

Finul şantajist   întreabă careienii dacă sunt de acord cu contractarea unui nou credit dar nu îi întreabă daca sunt cumva interesaţi ca administraţia locală să cheltuie în mod corect banul public fără a se face discriminare între biserici , între cluburi sportive, şcoli sau asociaţii şi congregaţii.

Deşi aflaţi în relaţii  de cumetrie, finul nu a întrebat naşul unde sunt cei 3,3 milioane de lei din împrumutul de 7,3 milioane contractat de la o bancă comercială careiană. Nici de ce primarul semnează plăţi de peste 200.000 lei către media dar pe posturile TV locale nu se difuzează de ani de zile şedinţele Publice al Consiliului Local.

Careienii nu au fost întrebati dacă sunt de acord ca din banii lor să fie cumpărati 2 cai de rasă cu 37.800 lei pentru o asociaţie care are ca administrator un angajat al primăriei Carei.

Careienii nu au fost întrebati dacă sunt de acord ca primarul să refuze de 2 ani ajutorarea Congregaţiei Maicii Domnului unde călugăriţele Greco-catolice românce se ocupă de elevi  din familii nevoiaşe în cadrul centrului social de zi  pe care  îl patronează.

Careienii nu au fost întrebaţi nici dacă doresc  să se scoată mii de tufe de trandafiri din oraş numai pentru ca să se refacă zona verde  prin serviciile de spaţii verzi ale oraşului unde directorul are firme de profil în familie.

Careinii nu sunt consultaţi nici de primărie ca să se afle dacă sunt de acord cu lipsa acută de locuri de muncă prin  nefacilitarea de condiţii pentru atragere de investitori în ultimii  ani.

Ce investitor  a adus în Carei  primarul Kovacs în ultimul mandat?

Cât de nesigur pe el este  dacă după 8 ani de mandate doreşte să cucerească electoratul cu promisiunea unei asfaltări şi aia din credite?

De ce timp de 8 ani nu a cerut opinia careienilor care stau pe străzile de pământ şi pietruite unele fără canalizare din municipiul European Carei? De ce nu  prezintă primarul careienilor stadiul lucrărilor de la noua primărie de altfel recepţionată dar mai ales sumele de bani plătite până acum constructorilor? Cât a costat oraşul pavarea unei alei din parcul de lângă Monumentul Ostaşului Român?

Careienii au dreptul să ştie ce cheltuieli se fac din bugetul local!

Careienii sunt interesati de câştiguri decente, de locuri de muncă care să asigure un confort din toate punctele de vedere  şi  nu de contractarea de noi credite  pentru lucrări care fac obiectul altei societăţi care a câştigat un  proiect european cu sume generoase alocate.

Rezultatele sondajului cu care se încearca ademenirea careienilor  pentru a mai înghiţi o promisiune jalnică, ne arată de fapt că grupul de interese din jurul actualui primar este inferior numeric  careienilor plătitori oneşti de taxe şi impozite şi deci nu poate controla oraşul.

Ar fi trebuit să ştie acest lucru pentru că nu a trecut chiar aşa de mult timp de la  pierderea categorică a voturilor din campania prezidenţială pentru candidatul preferat. Cu tot arsenalul de atunci, cu toată presa de casă şi mercenarii media, la Carei au câştigat oamenii de bun simţ, cei echilibraţi, neşovini, care au dorit o schimbare.

Scorul  de 68, 41%  faţă de 31,59% în favoarea lui Johannis, actualul preşedinte, nu lasă loc de nici un comentariu legat de ce anume îşi doresc careienii. Se pare că primarul nu a înţeles nimic  din mesajul votanţilor careieni.

Nici din rezultatul sondajului de opinie al finului său, recent încheiat. Până şi pe  pagina lui online  ce se laudă cu mulţi cititori, cel care este considerat de careienii corect informaţi Omul Anului în administraţia locală din Carei este contracandidatul lui Kovacs la primărie, consilierul  Ilie Ciută.

Până la ora actuală acesta a demonstrat că e capabil să îşi menţină de 25 de ani aceiaşi unitate de producţie  prin evitarea risipei, a cheltuielilor nejustificate de protocol, prin ordinea desăvârşită din Contabilitate şi  respectul faţă de angajaţii săi de toate etniile. Toate acestea,  puse în balanţă cu ce a reuşit până acum să demonstreze contracandidatul său în domeniul privat dar şi public, nu lasă loc de interpretare. Mai ales când cel care cere din nou voturile careienilor a avut echipa dorită şi tot arsenalul la dispoziţie în ultimii 8 ani pentru a asfalta orice stradă şi trotuar din municipiul Carei.  Careienii sunt oameni cumpătaţi cu atât mai mult cu cât actuala administraţie nu le-a dat de ales şi în lipsa unui plan coerent de atragerea investitorilor, aceştia au trebuit să îşi caute locuri de muncă bine plătite în alte localităţi.

Buletin de Carei

comentarii

de Horia Mărieș la 15 ianuarie 2016 - 12:55

La bani, credite, imprumuturi, dobanzi, buget local, contribuabili, impozite, datorii pana in anul 2027, etc. nu mă pricep.

Scriu acum despre cu totul altceva, dar in legatura cu un personaj pomenit in articol si despre fonduri (adica tot despre bani).
Banul, ochiul dracului.

Acum o zi, careianul informat ce nu poate fi manevrat a publicat articolul „Consultanţă pentru fraudarea fondurilor europene”.
Incheie articolul cu „Ştiu că sună a poveste, dar nu este. Din păcate”.

Sunt de acord cu dansul. Nu, nu este o poveste.
Careianul informat se pare ca are surse de informare bune pe la politie.
Zic asta urmare constatarii faptului ca marea majoritatea a articolelor pe care le publica mai nou ca „opinii careiene” (cca. 80%) sunt despre accidente de circulatie, furturi, crime, jafuri, contrabandă, bătăi, înjunghieri, etc., deci par sa fie „comunicate” ale politiei, preluate, la prima mana, sau ecentual „pe surse” de careianul informat. Nimic rau in asta, careienii trebuie sa fie informati si asupra acestor aspecte, pentru ca sa stie cam de ce trebuie sa se pazeasca.

Legat de subiectul amintit la inceput, ala cu fraudarea unor fonduri europene, ar fi de dorit ca informațiile deja publicate de careianul informat să fie completate cu numele avocatului, al subprefectului si al șmecherilor sătmăreni care se ocupa de aceste fraudări, de informatii privind actiunile organelor abilitate in domeniu, progresele făcute in anchete, etc.
Altfel snoava chiar suna a poveste si va rămâne doar poveste.

Desi sunt conștient de faptul că nu sunt ascultat, mi-as permite totusi să-i sugerez careianului ce nu poate fi manevrat, să incerce să se ocupe putin și de un subiect similar, cel a fraudării fondurilor europene de către șmecherii sătmăreni care se ocupă de protecția mediului, a păsărilor rare și a habitatului acestora, de șerpii de baltă si de apă dulce, de berze, crocodili, etc.
Sunt convins ca stie foarte bine la ce subiect și la ce șmecheri mă refer. Numele șmecherului șef din județ incepe cu B.
Va afla, sunt convins, lucruri interesante, numai potrivite ptr. un careian informat ce nu poate fi manevrat.
Îi doresc mult succes.

de patriotul la 15 ianuarie 2016 - 16:45

vreau asfalt si nu inteseaza de unde sunt bani,vreau asfalt pe strada mea ,oricum se va plati creditul vom primi mai multi bani de la noul guvern pnl-udmr- alde care va fii la putere din 2016 asa ca jeno apucare acceseaza creditul si fa asfaltarea daca vrei sa punem stampila pe tine

de Horia Mărieș la 15 ianuarie 2016 - 19:50

@patriotul la 15 January 2016 – 16:45

Foarte corect!

Recunosc, la chestia asta atât de simplă și de patrihoață eu nu m-am gândit!
Pregătiți-i repede o ștampilă patrihoțului, că el este cel care ne va salva țara!

de gyongyke la 15 ianuarie 2016 - 22:50

pana acum nu ai vrut asfalt patriot ce esti???
ce a facut in 8 ani de zile kovacs si keizer ca nu a scos bani pentru asfalt???
acum ati trezit la voi ca vreti asfalt politic???

de grig la 15 ianuarie 2016 - 23:37

miercuri seara le dadea cu flit anchetatul penal avramut la cei doi papagali un loratat si un presedinte de pesedeu uniti la betie!
ce tupeu pe capu penalului si a finului ratat sa vorbeasca de liberalii care nu au treaba cu DNA si nici cu datoriile la bugetul de stat!
unde este angajat loratatul si cu ionica delapidatorul de banci?

de dreptate la 16 ianuarie 2016 - 00:57

Exact asa a dat faliment si covaci asta! A luat credit, a cheltuit prost banii si a falimentat!

Banii nostrii urmeaza. Credit, investitie si sa plateasca ratele in urmatorii ani cine-o vrea.

de fery la 16 ianuarie 2016 - 06:03

Poate asfaltează aceeași celulă cu govor cât de curând…?

de speriat la 16 ianuarie 2016 - 08:03

Nu mai accesez niciodata opinia santajistului ca ma vede si ma scrie la ziar! Romania trezeste-te!!!

de vasile la 16 ianuarie 2016 - 08:14

mafia careiana e tare speriata de ciuta!
de un primar ca ciuta avem nevoie in carei!!!!

de orhideea la 16 ianuarie 2016 - 11:24

buna. trezitiva la realitate sa nu credeti ca pe primar il intereseaza strazile din carei face campanie stie ca oamenii sunt satui sa umble prin noroi si cu asta vrea sa prinda populatia naiva dar defapt nu il intereseaza .este revoltator ca sunt foarte multe strazi mai rau ca la tara si prioritate ar trebuii facute strazile cu pamant dar ei pun asfalt unde mai este si e dur ca noi locuitorii nu suntem bagati in seama ei fac doar ce vor e rusinos ca ne iau de prosti eu mam saturat !!!!

de Revoltator la 16 ianuarie 2016 - 12:36

Azi dimineata la cafea se discuta ca lorand asta va primi un post la primarie!!!! Alo!!!!! Primarule!!!!! Exista stenograme despre infractiunile si porcariile pe care le-a facut, a scris la ordin, a santajat, a denigrat aiurea!!!!! Cum sa-i ofere cineza un job de gazetar. Ba dar voi chiar sunteti tampiti, sau ne vedeti pe noi de fraieri!

de ovidiu la 16 ianuarie 2016 - 13:20

loratatul scria despre consilierul bucurestean si apoi prefectul trimitea corpul de control la ANIF….DNA are ce cerceta si ar trebui ca cineva sa dea si date derspre acest trafic de influenta de la prefectura!

de Ing.silv.dr. Ionel LUPU la 17 ianuarie 2016 - 07:02

Eu am adresat niste intrebari la OPINIE DE CAREI, dar n-am primit nici un raspuns !!!!!! De fapt, denumirea la singular (OPINIE) inseamna ca este vorba de o singura opinie, unidirectionata, care apartine unei singure personae……. Normala ar fi fost o denumire la plural (OPINII) si sa includa atat parerile Primariei, cat si cele ale careienilor !!!!!!!!!….Apreciez in mod special obiectivitatea si ironia fina de intellectual a Domnului Horia MARIES !!!!!!!!!… In numerele mai vechi ale Opiniei de Carei,un „careian informat ce nu poate fi manevrat” varsa laturi rau mirositoare ce nici la porci nu mai au cautare !!!!!!!!!Halal ziarist !?!?!?!?

de parinte la 17 ianuarie 2016 - 08:37

pentru scoala vasile lucaciu nu se iau credite pentru schimbare de geamuri vechi de o suta de ani pentru ca e scoala vasile lucaciu. acolo invata sute de copii ai careienilor dar nu are importanta pentru primarie. daca nici aleile din cimitir nu se vrea sa se faca cu muncitorii din primarie atunci despre ce sa mai vorbim? asta este valoarea la cei care conduc orasul!
ne uitam la ce este si la stadion si ne facem o parere imediat.

Lasati un comentariu