Primarul din Baia Mare ridicat de DNA

• publicat la: 26 aprilie 2016
Primarul din Baia Mare ridicat de DNA

Primarul municipiului  Baia Mare, Cătălin Cherecheş, a fost dus la audieri la sediul Directiei Nationale Anticoruptie din Cluj-Napoca.

Potrivit B1TV, acesta  urmează să fie audiat la sediul institutiei anticoruptie din Cluj Napoca.

Procurorii l-au ridicat pe edil  chiar din biroul sau pe când  era  la o discuţie cu  reprezentanti ai unor societati comerciale cu care primăria  băimăreană are contracte.

„Procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce o persoană cu funcție de decizie din cadrul instituției respective a primit suma de 30.000 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu”, arată un comunicat al DNA, care precizează că dosarul în care s-a făcut acţiunea „vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2015 – 2016, în legătură cu finanțarea Clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare”.

În luna octombrie a anului 2015, Cătălin Cherecheş a fost pus sub învinuire de procurorii DNA din Cluj pentru pentru abuz în serviciu, complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată, complicitate la evaziune fiscală, toate în formă continuată.

În aceeaşi cauză este cercetat şi directorul executiv al echipei de handbal feminin HCM Baia Mare, Liviu Bala, acesta fiind acuzat de abuz în serviciu, prin care a prejudiciat clubul cu 650.000 lei, Florin Sandu Năsăiescu, contabil la club, pentru complicitate la abuz în serviciu, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi evaziune fiscală, toate în formă continuată, precum şi Ioachim Nicolae Făt, director al echipei Handbal Club Minaur (echipa masculină) din cadrul HCM Baia Mare, pentru complicitate la abuz în serviciu, complicitate la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi complicitate evaziune fiscală, toate în formă continuată.

comentarii

de mine. la 26 aprilie 2016 - 18:28

Urmeazá Gàbor de la Nagykàroly?

de Horia Mărieș la 26 aprilie 2016 - 19:20

@mine

DA, nici o grijă, îi vine rândul și gáborului de Nagykároly, i se strânge de ceva vreme lațul în jurul gâtului.

Întâmplarea de azi cu flagrantul in cazul lui Cătălin Cherecheș este doar vârful aisbergului.

Are dânsul pe conștiință multe alte matrapazlâcuri pentru care nu a fost prins în flagrant. Nu degeaba tipul era feblețea maramureșană a Elenei Udrea. Hoț la hoț trage. După câteva zile la mititica se va inmuia bine de tot gagiul macho și va începe să-și scrie memoriile, amintirile, declarațiile, denunțurile ca să încerce să-și salveze pielea.
Pe mulți alții îi va mai turna și în îi va indruma spre drumul făr’ de întparcere ce duce drept la beciul domnesc.

26 aprilie 2016, Nr. 594/VIII/3, COMUNICAT D.N.A.

Procurori din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Serviciul Teritorial Cluj efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează săvârșirea unor infracțiuni corupție, comise în perioada 2015 – 2016, în legătură cu finanțarea Clubului sportiv F.C. Municipal Baia Mare.

În cursul zilei de 26 aprilie 2016, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, sunt efectuate percheziții domiciliare la sediul unei instituții publice din municipiul Baia Mare.

În aceeași cauză, procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante în timp ce o persoană cu funcție de decizie din cadrul instituției respective a primit suma de 30.000 lei în legătură cu exercitarea atribuțiilor de serviciu.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

BIROUL DE INFORMARE ȘI RELAȚII PUBLICE D.N.A.

Lasati un comentariu