Ipoteza politizării ajutoarelor alimentare de la UE pentru Ianculeşti se confirmă

• publicat la: 5 august 2016
Ipoteza politizării ajutoarelor alimentare de la UE pentru Ianculeşti se confirmă

Mai repede decât ne aşteptam a fost confirmată opinia Buletin de Carei privind  gestionarea pe criterii politice a ajutoarelor alimentare de la UE.  Sâmbătă 6 august 2016, ajutoarele alimentare vor fi distribuite în Ianculeşti potrivit unui anunţ lipit  pe un stâlp  de curent electric din sat. Anunţul  aparţine consilierului Oneţ deşi ajutoarele sunt de fapt distribuite de Serviciul de Asistenţă Socială din cadrul primăriei Carei.

După ce primarul a făcut jocurile pentru impunerea pe orice căi a  delegatului sătesc la Ianculeşti în persoana preşedintelui PSD Carei, acum se confirmă faptul că a aşteptat finalul jocului pentru a oferi sătenilor ajutoarele la care au dreptul.

Sosite la   sfârşitul lunii iunie 2016 în mun.Carei, ajutoarele au început să fie distribuite abia pe data de 11 iulie 2016 , nu şi la Ianculeşti unde delegat sătesc era Ciprian  Chiorean. Faptul că acesta a candidat pe listele de consilieri de la PNL Carei a deranjat peste poate administraţia Kovacs. Vă  reamintim  că municipiul Carei este singura localitate din judeţ unde UDMR nu a ţinut cont de protocolul semnat cu PNL.  Pentru refuzul liberalilor careieni de a se subordona primarului Kovacs şi de a vota excesele financiare din UAT Carei aceştia sunt obiectul unei campanii agresive de denigrare în presa aservită primăriei Carei.

În aceste condiţii, consilierul Oneţ a făcut toate demersurile pentru a reuşi să obţină un domiciliu de Ianculeşti. În această localitate consilierul Oneţ   s-a clasat pe locul doi la alegerile locale fiind depăşit de candidatul liberal. Preşedintele PSD Carei a avut la finalul numărătorii voturilor din seara zilei de 5 iunie mai puţine voturi decât partidul pe care îl conduce.

Pentru îndrăzneala sătenilor de a nu se supune alianţei politice a administraţiei Kovacs, ajutoarele alimentare de la UE la care au dreptul au fost reţinute până la investirea preşedintelui PSD Carei ca şi  reprezentant sătesc.

În Republica de la Carei, politica bate şi ajutoarele europene trimise pentru nevoiaşi. Un primar preşedinte al UDMR Carei dintr-un oraş multietnic îşi permite să distribuie  după bunul plac nişte ajutoare acordate de Uniunea Europeană persoanelor defavorizate, în acest caz persoane cu domiciliul în  Ianculeşti.

Buletin de Carei

comentarii

de abdul la 6 august 2016 - 16:21

Poate ar trebui verificat modul in care a obtinut domiciliul in Ianculesti acest impostor si tradator de neam !

de sandu la 6 august 2016 - 16:35

a pus jeno o vorba buna la agricol unde e pila lor ca sa rezolve dupa ce [platesc taxele si apioi la evbidenta populatiei unde tine o pensionara ca sa faca treaba neagra. jeno e suparat ca nu a putut lua in decvembrie 2012 terenul de 10 ha de la ianculesteni pentru padurea de pin…..

Lasati un comentariu