Nici Primăria Carei nu a trecut de BAC-ul la Limba Română…

• publicat la: 1 septembrie 2016
Nici Primăria Carei nu a trecut de  BAC-ul la Limba Română…

În județul Satu Mare, procentul de promovabilitate la BAC sesiunea august-septembrie este sub 20%, un procent rușinos pentru un județ cu pretenții.

Dacă intrați pe pagina de Facebook a primăriei mun.Carei puteți remarca că nici administratorii și nici autorii textelor ce apar pe acea pagină nu sunt prieteni cu limba română iar unii sunt chiar corigenți.

În toată primăria Carei  cu primar și viceprimar de la UDMR nu se găsește nici un vorbitor de limbă română care să verifice materialele ce apar pe pagina oficială a instituției ?

Nu a  scăpat de schilodire nici    „acel rege-al poeziei, vecinic tânăr şi ferice,
Ce din frunze îţi doineşte, ce cu fluierul îţi zice,
Ce cu basmul povesteşte – veselul Alecsandri…”  ….

și a fost făcut din topor direct…Alexandri.

Iată că și cei care nu au trecut de BAC sau de corigența la limba română își pot găsi un loc călduț într-o primărie de stat….sau or fi trecut ca gâsca prin apă la examene.

Buletin de Carei

 

comentarii

de Horia Mărieș la 3 septembrie 2016 - 13:22

BAC- ul ca BAC-ul, dar de un control (serios) al Curții de Conturi ar trece Primăria Carei?

http://presasm.ro/dezvaluiri-proiectele-consiliului-judetean-satu-mare-din-ultimii-patru-ani-trimise-la-dna/

Mă întreb când vor proceda și la Carei, exact la fel, noile persoane politice care au preluat frâiele conducerii județului, făcând publice anumite situații ascunse foarte bine de primar cât și de actualii angajați ai primăriei, fiindcă nimeni nu a suflat vreo vorbă până acum despre faptul că o parte a proiectelor de hotărâre aprobare în plenul Consiliului Local Carei sunt dubioase, inclusiv dpdv al prevederilor legii penale.

Nu ar dăuna nimănui dacă actualul președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba, ar a chema inspectorii Curții de Conturi pentru ca să demareze o serie de verificări pe linia cheltuirii banilor publici de către fosta și actuala conducere a Primăriei Carei.

Sau oare Careiul „nu se pune” pe listă fiindcă actualul primar al Careiului, numitul Kovács Jenö precum și actualul președinte al Consiliului Județean, Pataki Csaba fac parte din aceeasi „uniune” la bine și la rău, fiindcă „corb la corb nu-și scoate ochii” și – nu în ultimul rând, fiindcă „o mână spală pe alta și ambele spală obrazul” UDMR-ului?

de Horia Mărieș la 10 septembrie 2016 - 19:15

Sțiați că pe deștepții ăștia de la UAT Primăria Municipiului Carei nu poți să-i injuri? N-ai unde să-i înjuri?

Vrei să le scrii, să le spui ceva direct in față, ca de la obraz la obraz, două vorbe dulci, dar n-ai unde.

Se ascund toți, „administratorii”, cei doi jurnaliști pupincuriști, primașul precum și toată gașca lui mafioso, exact ca porcii in păpușoi. Doar din păpușoi (care se va culege în curând) îi mai poți auzi grohăind.

Cele două pagini de facebook in limba română (Primăria Carei și Primăria Municipiului Carei) precum și portalul oficial municipiulcarei de pe domeniul ro sunt „închise” publicului calător „activitățile sunt (încă) suspendate. Asta da transparență!
Niște fricoși căcănari!

Au rămas tot in „campanie electorală”: „Stimaţi utilizatori! Având în vedere campania electorală şi alegerile locale, activităţile de pe pagina de Facebook a Primăriei Municipiului Carei vor fi suspendate. Nu dorim să avantajăm sau să dezavantajăm niciun competitor electoral. Funcţionăm de peste un an. Ne cerem scuze pentru eventualele greşeli şi vă mulţumim pentru numeroasele reacţii pozitive. Scopul nostru a fost de a încerca să reflectăm cu cât mai multă obiectivitate realitatea careiană. Cu stimă, administratorii”

Niște dobitoci anαβ!

Lasati un comentariu