Medalia invidiată sau acapararea Muzeului? Primarul laş al Careiului care se ascunde mereu după presa de casă

• publicat la: 13 iulie 2017
Medalia invidiată sau acapararea Muzeului? Primarul laş al Careiului care se ascunde mereu după presa de casă

Nici de această dată primarul Kovacs nu a avut tăria de a discuta faţă în faţă  despre frustrările sale cu cei care nu  sunt de acord cu modul său de a gestiona banul public careian şi destinele careienilor. Astăzi, primarul de Satu Mare a organizat o conferinţă publică pentru a discuta cu sătmărenii despre plusuri şi minusuri la un an de mandat. Tot  astăzi, primarul din Carei apelează la   presa de casă pentru a denigra  preşedinta unei asociaţii culturale româneşti în încercarea de a masca evaziunile şi potlogăriile sale din Primărie. Dar nu înainte de a contesta Medalia primită de ASTRA Carei de la Muzeul Judeţean Satu Mare.

http://www.buletindecarei.ro/2017/07/personalitati-de-seama-la-scoala-de-vara-de-la-satu-mare-distinctie-pentru-astra-carei.html

,,Primarul Eugen Kovacs se declară revoltat de gestul directorului Muzeului Județean Satu Mare, Felician Pop, de a acorda o medalie onorifică Danielei Ciuta, preşedinta Asociaţiunii ASTRA Carei, pentru activitatea sa culturală, deși în municipiul Carei există persoane mult mai îndreptățite să primească o asemenea distincție,,  aşa sună zicerea unui primar prea laş pentru a face această afirmaţie în  public astfel că  a rămas la calea emiterii de opinii în anturajul presei de casă.

Un primar care ne face de râs cu modul de asfaltare al unor trotuare sau străzi, cu modul de a comunica doar prin presa aservită plătită din banii careienilor, cu modul discriminator de a trata careienii şi simbolurile lor culturale, se  lamentează pentru distincţiile primite de alţii. Nici un cuvânt sau nicio remuşcare nu are acest primar despre modul în care a lăsat Căminul Cultural din Ianculeşti în speranţa că acesta se va dărâma într-o zi şi nu va mai auzi  de acţiuni culturale româneşti în acea clădire.

În goana după acapararea Muzeului din Carei aflat momentan în subordinea  Consiliului Judeţean Satu Mare, primarul Kovacs scoate din nou la înaintare presa  de casă. Prea lipsit de bărbăţie pentru a compare public şi a organiza o conferinţă de presă unde să îşi reverse frustrătile sau anunţurile oficiale,  primarul nostru se ascunde din nou după tastele celor pe care îi plăteşte din banii careienilor.

În lipsă de dovezi  concrete cu care să combată materielel ce apar în Buletin de Carei despre dezastrul ce se numeşte Marea Asfaltare, primul datornic al oraşului  este invidios pe medalia acordată de Felician Pop pentru ASTRA Carei. Am trimis invitaţie către primar şi la şedinţa de  reconstituire a ASTRA Carei. Neparticipând la nici o acţiune a ASTRA Carei , nici măcar la cele cu participare  din mediu academic şi universitar si înalt ierarhic putem spune că primarul vorbeşte în dodii, adică în totală necunoştinţă de cauză. Deranjează activitatea culturală românească, curăţarea morminteleor de eroi , reabilitarea bustului Simion Bărnuţiu din bani personali şi continuitatea Ferstivalului de Datini şi Obiceiuri de Crăciun de la Carei?

Intenţia de a prelua Muzeul de la Consiliul judeţean pentru a-l gestiona  discriminator  este de fapt motivul pentru care contestă Kovacs  Eugen sau Jeno medalia primită.

Personajul Kovacs Eugen sau Jeno a primit  în calitate de primar pentru fiecare manifestare culturală organizată de către ASTRA Carei prima invitaţie dar niciodată nu a dat curs vreuneia. Kovacs Eugen ca primar a discriminat membrii Asociaţiunii culturale ASTRA Carei prin neparticiparea sa la niciun eveniment organizat de ASTRA Carei.  Mai mult, a oferit finului său materiale din mapa  oficială de la  Primărie pentru a iniţia denigrări  la adresa Adunării Generale ASTRA care va avea loc la Carei în octombrie spre disperarea  discrimnatorilor plătiţi din banul public.

Priviţi pe cine apără finul primarului Kovacs din Carei, taman pe individul care a împărţit oraşul în perimetre etnice!

..şi care nu ştia să pronunţe corect numele preotului care l-a întâmpinat pe regele Ferdianand la Carei în 1921…Nu am dorit niciun moment ca acest personaj să se implice în manifestările Centenarului Gheza Vida de la Carei .  Cum puteam dori aşa ceva când fiica lui Gheza Vida şi soţul domniei sale, academician titular,  au acceptat să fie colaboratori?

http://www.buletindecarei.ro/2015/01/ministerul-culturii-sim-eminescu-la-carei.html

La Centenarul Vida de la Carei  a deranjat faptul că  familia sculptorului Vida a dorit să colaboreze cu Daniela Ciută? Că au fost împărţite pliante şi materiale informative  oferite de familia acad.Porumb? Sau a fost prea amară pastila înghiţită despre originea sculptorului Gheza Vida? Unde au fost consilierii primarului la un eveniment de asemenea anvergură şi importanţă ?

Dacă mai aveţi noţiunea despre ce înseamnă bărbăţie domnule primar, poate doriţi să faceţi dovada faptului că denigrez oraşul Carei. Cu subiect şi predicat, dacă înţelegeţi ce înseamnă aceasta.  Aştept răspunsurile…le accept şi pe cele din presa aservită. Pentru că mai devreme sau mai târziu tot va trebui să faceţi dovada celor afirmate prin bloguri şi alte chestii locale.

Dacă doriţi să obţineţi şi dvs recunoaşteri pe plan cultural, punţi mâna şi munciţi şi nu vă mai văitaţi ca babele pe la colţuri iar mai nou pe bloguri!  Până atunci vă rog să nu vă folosiţi de banii mei din impozite ca să vă cumpăraţi maşina  preferată, să mă denigraţi fără dovezi  sau ca să reabilitaţi sediul UDMR Carei. Eu am făcut cunoscut numele Careiului şi prin realizările pe plan profesioanl , ca inginer, la expoziţiile internaţionale la care am participat cu produse fabricate  la Carei. Eu nu sunt nevoită să  fac  şi desfac firme ca să scap  de Fisc deoarece am aceeaşi firmă din 1991 unde toţi angajaţii au forme legale de angajare.

Pot să vă ofer şi  date de contact de la Academia Română  în caz că doriţi să contestaţi şi Medalia Distincţia Culturală  pe care am avut onoarea să o primesc la aniversarea  jubiliară a Academiei noastre româneşti.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mãries la 13 iulie 2017 - 20:04

Constat cu foarte mare satisfactie, de la foarte mare distantã, cã existã patru indivizi respectabili în Carei cãrora le place sã îngurgiteze rahatul cu lopata.
Îi amintesc numai cu intialele, fiindcã mor de fricã cã ar putea sã mã dea în judecatã.
Am mai pãtit-o.
Rezultatul: Indivizii s-au fãcut de fecale.
Acesti indivizi (incurabili) sunt (ordinea însiruirii este pur întâmplãtoare): K.E.; B.E.-Gh.; Sz.E.L.; M.T.R.
Sã ne trãiascã, sã-nfloreascã, ca merii ca perii, fiindcã avem mare, foarte mare nevoie de ei!
Pe post de Cascadorii Râsului!

de prof.Viorica Boldur la 13 iulie 2017 - 21:58

Sincere felicitari doamnei Daniela Ciuta pentru medalia obtinuta.O consider o rasplata binemeritata pentru munca neobosita si eforturile deosebite dedicate activitatilor culturale ale Asociatiei Culturale ASTRA.

de Horia Mărieș la 14 iulie 2017 - 04:23

Fițe-ar a driakului „perimetrul-axă simbolică în oraș”, prostuțule patentat.
Pâi sau este perimetru, sau este axă, kulturnicule!
Una din două.

de mihai la 14 iulie 2017 - 19:15

Marti 18 iulie va fi sedinta consiliului local si inca nu sa postat pe sait ordinea de zi oare de ce este asa un secret mare

de gyongy la 14 iulie 2017 - 21:44

iar ai folosit mihai calculatorul al meu si ai lasat paharul pe masa!vrei sa vada sefu ca dau la tine cheia?

de mihai la 15 iulie 2017 - 11:05

Doamna Ciuta va rog sa publicati ordinea de zi pt sedinta din 18

de Buletin de Carei la 15 iulie 2017 - 13:59

Va multumim pentru interesul acordat Buletin de Carei. Ati intrebat si la Primărie de ce nu a postat de vineri anuntul despre sedinta publică a alesilor locali? Ei au datoria de a posta acest anunţ imediat după redactarea Ordinii de zi şi nu cu o zi înainte doar ca să nu afle lumea despre şedinţă şi să nu le vină cumva ideea de a şi participa. Buletin de Carei informează în mod voluntar şi gratuit despre realitatea careiană. Vom posta şi noi anunţul, vă mulţumim pentru încredere.

Lasati un comentariu