Cabinet ultramodern de legislație rutieră la un liceu din Carei, finanţat de Guvernul Ungariei şi inaugurat în lipsa simbolurilor româneşti

• publicat la: 27 septembrie 2017
Cabinet ultramodern de legislație rutieră la un liceu din Carei, finanţat de Guvernul Ungariei şi inaugurat în lipsa simbolurilor româneşti

Potrivit informaţiilor apărute pe pagina de Facebook a Primăriei Carei, un cabinet modern de legislație rutieră, dotat cu calculatoare performante și un simulator de ultimă generație, a fost inaugurat azi, 27 septembrie 2017, la Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu din municipiul Carei. Nu a fost anunţată decât presa de casă. Probabil ca să nu remarcăm faptul că au lipsit simbolurile  româneşti de la această inaugurare. Pe cine deranjează  simbolurile româneşti  în şcolile din România? De obicei se pun steagurile celor două ţări participante şi un steag al UE pe lângă faptul că în sălile din incinta şcolilor se pune stema ţării.

Guvernul Ungariei a finanţat cu 7,5 milioane de forinţi (aproximativ 112.500 lei) realizarea acestui cabinet ultramodern. Cabinetul a fost construit la fel ca  şi clădirea întreagă din banii statului român. La inaugurare a fost prezent secretarul de stat pentru politici naţionale al Guvernului de la Budapesta, Potápi Árpád János. Au mai fost prezenţi primarul municipiului Carei, Eugen Kovacs, directorul Direcţiei Învăţământ- Sănătate din cadrul Primăriei Carei, Varna Levente, inspectorul general al Inspectoratului Şcolar Judeţean (IŞJ) Satu Mare, Călin Durla, managerul judeţului Satu Mare, Nagy Szbolcs. Oficiile de gazdă au fost făcute de către directorul liceului, Emeric Gindele, şi directorul adjunct Mircea Terheş.
În cursul anului 2015, Guvernul de la Budapesta a finanţat Liceul Tehnologic Simion Bărnuţiu cu suma de 5 milioane forinţi în vederea amenajării a două ateliere moderne de lăcătuşerie.

Potrivit imaginilor postate pe pagina Primăriei Carei, nu reiese că participanţii au fost într-o unitate de învăţământ din România.

Buletin de Carei

comentarii

de silviu la 27 septembrie 2017 - 17:28

e pacat sa nu fie respect intre romani si maghiari aici unde traim inpreuna. nu este mare lucru pentru liceu sa puna si stema noastra ca sa se vada ca si noi avem stema nu numai ungaria.

Raspunsuri

Lasati un comentariu