Sprijinirea dezvoltării profesionale a educatoarelor ce predau în mediul rural

• publicat la: 7 februarie 2018
Sprijinirea dezvoltării profesionale a educatoarelor ce predau în mediul rural

Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare, în parteneriat cu Asociația OvidiuRo, organizează Conferința Regională pentru Educație Timpurie, în perioada 7-9 februarie 2018, la sediul  Grădiniței cu Program Prelungit Dumbrava Minunată Satu Mare. Deschiderea evenimentului va avea loc în data de 7 februarie, începând cu ora 9. Sunt așteptați să participe la conferință 250 de profesori din învățământul preșcolar din județele Satu Mare, Maramureș și Sălaj.

Scopul conferinței este acela de a promova în rândul specialiștilor în educația timpurie abordări curriculare recunoscute ca valoroase la nivel național și internațional, în vederea creșterii calității procesului educațional – prin dezvoltarea competențelor cadrelor didactice în practici educaționale centrate pe copil.

Conferința va avea un pronunțat caracter aplicativ, fiind realizată sub forma unor ateliere de lucru tematice – de la practici educaționale adecvate vârstei preșcolare, la predictori literație, mișcare și ritm, centre de viață practică sau activități matematice.

Pentru a le oferi educatoarelor participante la curs repere orientative privind amenajarea sălii de grupă, funcțională și stimulativă, formatorii Asociatiei OvidiuRo vor amenaja la Gradinița Dumbrava Minunată din Satu Mare un spațiu de educație în acord cu principiile promovate în cadrul atelierelor de lucru.

Complementar activităților de formare profesională, Asociatia OvidiuRo le va oferi  participanților la conferință kituri de materiale didactice și informații utile privind modulele educaționale susținute anul acesta de asociație și adresate copiilor și profesorilor ce își desfășoară activitatea în comunități defavorizate.

Conferința face parte dintr-o serie mai amplă de acțiuni cuprinse în protocolul de colaborare încheiat între Inspectoratul Școlar Județean Satu Mare și Asociația OvidiuRo. Scopul acestui acord de parteneriat îl reprezintă creșterea accesului la educație timpurie de calitate a copiilor din familii defavorizate și sprijinirea dezvoltării profesionale a educatoarelor ce predau în mediul rural, din județul Satu Mare.

Lasati un comentariu