A fost sfinţită capela mortuară Ianculeşti

• publicat la: 25 august 2018
A fost sfinţită capela mortuară Ianculeşti

Sâmbătă, 25 august 2018 de la ora 10,00  a fost sfinţită Capela Mortuară din cimitirul satului Ianculeşti, capelă construită de Primăria Carei cu 558 de euro pentru 1 mp de construcţie.

Prima solicitare pentru construcţia capelei a aparţinut preotului Gheorghe Sorian…

La ceremonia de sfinţire de astăzi a fost prezent prefectul Darius Filip, consilierul judeţean Rodica Maxi, consilieri locali şi un sobor de preoţi. Primarul Kovacs a participat ca persoană fizică, fără eşarfa tricoloră.

Preotul recent pensionat, Gheorghe Sorian, care a slujit peste 40 de ani în satul Ianculeşti şi locuieşte în continuare aici, nu a fost invitat.

Deplasarea până la capela din cimitir s-a făcut în procesiune, alături de invitaţi fiind prezenţi copii şi oameni ai locului.

A avut loc o frumoasă slujbă de sfinţire condusă de către PS Părintele  Timotei Sătmăreanul.

S-au cântat pricesne, s-au spus rugăciuni de mulţumire şi de cinstire a memoriei înaintaşilor noştri căzuţi pentru apărarea patriei.

La final toţi cei de faţă au fost invitaţi la o agapă frăţească care a avut loc la umba a ceea ce a fost până acum 2 săptămâni o şcoală românească , dărâmată de către Primăria Carei.

Buletin de Carei

La şedinţa din 31 mai 2013 a fost introdusă pentru prima dată pe ordinea de zi solicitarea construirii Capelei Mortuare. Consilierul Ciută a oferit   schiţa şi  planul  de   situaţie alături de o machetă a construcţiei . Consilierii UDMR şi PSD au votat în schimb pentru varianta costisitoare  în care să se aloce  mai întâi sume pentru studii  peste studii. Studiul de fezabilitate din 2017 a fost realizat de o firmă unde un angajat al primăriei este asociat.

Lecţie de bun-simţ din partea ianculeştenilor la Primăria Carei. Primăria apelează la forţele de ordine.

VIDEO şedinţa din 31 mai 2013

https://www.youtube.com/watch?v=fi99Q5cGzXg

Evoluţia situaţiei privind construcţia Capelei Mortuare…

http://www.buletindecarei.ro/2014/11/primarul-propune-capela-mortuara-contra-voturi-totul-sta-in-alegerea-voastra.html

http://www.buletindecarei.ro/2014/12/trafic-de-influenta-la-careicapela-mortuara-contra-voturiepisodul-2capela-fac-daca-cer-consilierii-psd.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/12/primaria-carei-tace-malc-la-solicitarile-ianculestenilor.html

http://www.buletindecarei.ro/2015/02/motilor-ianculesteni-li-se-refuza-dreptul-la-camin-cultural.html

 

Lasati un comentariu