Se măresc cheltuielile pentru reabilitarea termică a blocurilor turn. Salariile pentru Evidenţa Populaţiei au fost bugetate greşit

• publicat la: 21 septembrie 2018
Se măresc cheltuielile pentru reabilitarea termică a blocurilor turn. Salariile pentru Evidenţa Populaţiei au fost bugetate greşit

Nici la această şedinţă a Consiliului Local Carei unde s-a discutat despre Rectificarea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2018 nu a participat nimeni de la Direcţia Economică. De fapt încă nu s-a auzit în sala de şedinţe a CL Carei vocea directorului economic sau a contabilului şef din administraţia Kovacs-Keizer.

Consilierul Ilie Ciută a solicitat lămuriri despre anumite sume şi semnificaţia lor.

Rectificare buget 2018 septembrie

Beko Tamas, administratorul public a suplinit  şi de această dată lipsa reprezentantului  Direcţiei Economice şi a oferit datele solicitate de consilierul Ciută.

Astfel, la întocmirea Bugetului de Venituri şi Cheltuieli s-a strecurat o greşeală afirmă administratorul Beko  şi nu au fost prevăzute salariilor celor de la Serviciul de Evidenţa populaţiei , de aici suplimentul de 140 mii lei la cheltuieli salariale.

Administraţia Kovacs-Keizer nu a observat iniţial nici greşeala din proiectul tehnic pentru Capela mortuară de la Ianculeşti elaborat de firma unde este asociat un angajat al primăriei. Proiectul tehnic elaborat de firma în cauză şi plătit integral de primăria Carei nu prevedea….şarpanta.

Valoarea lucrărilor de termoizolare de la cele 4 blocuri turn din oraş  se  măreşte cu 294.980 lei. Consilierul Ciută a întrebat dacă această mărire va fi suportată de locatari sau de primărie.  Potrivit celor declarate de Beko Tamas, locatarii vor suporta 25 % din valoarea de execuţie a întregii lucrări. Plăţile se vor putea face eşalonat pe  timp de 5 ani sau mai repede, în funcţie de posibilităţi.  Deci locatarii vor plăti  mai mult faţă de ce ştiau iniţial.

Proiectul a fost votat de consilierii prezenţi mai puţin consilierul Ciută care s-a abţinut.

În cadrul şedinţei extraordinare de astăzi  de la Primăria Carei s-a pus în discuţie şi aprobarea Organigramei şi a Statului de funcţii a aparatului de specialitate al primarului.

Organigrama si statul de functii

Consilierul Ciută a atras atenţia supra necesităţii completării nivelului de studii la Administratorul public şi la Directorul Economic pentru a nu se trimite materiale incomplete la Instituţia Prefectului. Au mai avut intervenţii consiliera Lavinia Szulak referitor la Tichetele de vacanţă( care nu se acordă din lipsă de fonduri)  şi Eva Mărginean referitor la oportunitatea contribuţiei localităţilor rurale vecine la cheltuielile Serviciului  de evidenţă a populaţiei de pe lângă Primăria Carei.

Înregistrările  Video ale  şedinţelor  confirmă faptul că nu sunt menţionate luările de cuvânt ale consilierilor  municipali de către consilierul personal al primarului. Probabil sunt peste nivelul său de percepţie sau nu intră în sfera atribuţiilor sale decât denigrarea celor cu spirit civic. Careienii plătesc de fapt un angajat care în timpul programului îşi alimentează blogul său personal. Nu este singurul plătit de primăria Carei care procedează de asemenea manieră.

Buletin de Carei

Lasati un comentariu