Aplicaţia “Inspectorul pădurii” nu e pe placul guvernanţilor

• publicat la: 12 noiembrie 2018
Aplicaţia “Inspectorul pădurii” nu e pe placul guvernanţilor

MAREA DEFRIŞARE, partea a II-a. Tehnologia ne poate ajuta să oprim furturile din pădure. Din păcate, guvernanții au blocat aplicațiile prin care oricine putea să vadă unde, cine şi cum taie păduri.

Justificarea a fost că lucrează la altele noi, performante. O măsură care îi ajută din plin chiar pe hoții de păduri. În Argeș, de exemplu, se taie și se taie păduri ilegal. Autoritățile știu, dar nu fac mare lucru.

De-a lungul anilor mai multe poveşti pe care le-am prezentat la “România, te iubesc!” au ajuns pe masa anchetatorilor. În munţii Buzăului şi Covasnei, în 2011, omul de afaceri Gheorghe Ceteraş a reuşit să pună mâna pe mai bine de 10 mii de hectare de pădure.

Povestea e pe cât de simplă, pe atât de penală. Înainte de comunism Societatea Forestieră Anonimă Ardeleană deţinea în Buzău şi Covasna pădure. Societatea se împrumuta la stat şi gajează cu pădurea care intră în proprietatea statului în baza datoriei în 1948. După Revoluţie urmaşii fostului director al societăţii, profitând de proasta legislaţie de la noi, cer fără drept întreaga suprafaţă deţinută de fosta Societate….

integral pe stirileprotv.ro

Lasati un comentariu