La Carei se dau locuinţe sociale pentru beizadele nu şi pentru o mamă singură cu 4 copii

• publicat la: 29 ianuarie 2019
La Carei se dau locuinţe sociale pentru beizadele nu şi pentru o mamă singură cu 4 copii

Baronii locali şi ai lor favoriţi împart în Republica de la Carei tot ce se poate din postura pe care o deţin, de la licitaţii la posturi bine remunerate şi chiar locuinţe sociale. Avem şi cazuri la blocurile  ANL unde  s-au atribuit apartamente pentru persoane care nu au locuit şi nu locuiesc în ele ci doar plătesc întreţinerea.

Fără niciun pic de jenă sau reţinere. Oraşul este sufocat de trafic de influenţă. Oraşul-stat din judeţul Satu-Mare are  legile sale sub oblăduirea celor care demult ar fi trebuit să ia atitudine. În loc de atitudine demnă şi legală au ales tăcerea şi uneori complicitatea.  Familiile lor cunosc bunăstarea . Nu acelaşi lucru se poate spune despre  cetăţenii care nu au niciun neam sau cumătru care să le poarte de grijă şi să le asigure tot confortul.

Este cazul mamei cu 4 copii, Laura Ruja, care cere locuinţă socială de la Primăria Carei şi i se spune mereu să fie răbdătoare.  Toţi cei 4copii sunt  integraţi în sistemul de învăţământ public din Carei.

Persoane care nu au familii şi nici copii minori în întreţinere au primit locuinţe sociale fără niciun fel de reţinere din partea comisiei care decide cine primeşte şi cine nu. Sunt persoane care au un statut social diferit de al Laurei Ruja. Au maşini  de top , părinţi şefi în administraţia careiană sau pe la instituţii judeţene, ce mai, nu ,,amărîţi,, ca Laura Ruja care îşi creşte singură cei 4 copii.

A nu se înţelege că am avea ceva cu copiii şefilor sau ai protejaţilor acestora. Că doar ei nu le-au ocupat cu forţa.  Dar dacă pentru ei este posibilă acordarea unei locuinţe sociale DE CE  nu este şi pentru o mamă cu 4 copii care nu are de unde să contribuie cu atenţii la  grupul ce deţine pâinea şi cuţitul  pe acest segment?

Primăria Carei a fost capabilă să taie ajutorul social al unei familii care în disperarea de a-şi salva de la moarte copilul trimis acasă de medicii clujeni fără nicio speranţă de viaţă a apelat la o clinică din SUA unde a câştigat dreptul la viaţă al fiicei lor iar acum vrea să iasă în evidenţă şi prin neimplicarea în ajutorarea unei mame cu 4 copii ?

Aveţi prea multe cuţite şi prea puţină pâine de tăiat?

,,Am creat o eră nouă…nu vouă!,,  pare a fi deviza Primăriei Carei.

Lăsaţi deoparte orgoliile, afacerile şi delăsarea şi faceţi în aşa fel ca să găsiţi o locuinţă decentă şi pentru cei 4 copii cu mama lor.

Că oricum nu daţi din buzunarele voastre ci din bugetul  comunităţii din care fac parte şi cei pe care îi neglijaţi şi trataţi cu dispreţ.

Daniela Ciută

comentarii

de Poet Carei City la 1 februarie 2019 - 11:52

Realitatea pe balanta,Republica Carei City frumoasa experienta,nu da locuinta sociala,dar totusi vrea sa construiasca CENTRU DE COMPLEX SALA(Str.Tireamului)_,Ce frumoasa performanta,un frumos vis va fi realizata,pt acest orasel modernizata, in coltul zonei EUROPEANA.

de andras la 1 februarie 2019 - 13:30

complex pe Tireamului in loc de locuinte pentru tinerii de la Carei! rusine sa fie la primar!

de Vasile la 17 aprilie 2019 - 07:14

E o mafie atat de bine instaurata incat e foarte greu sa i faci fata si totul se face si imparte intre ei , o coruptie de nedescris .
Exista persoane platite de catre primarie insa acele persoane nu merg la munca iar leafa este incasata de catre cei de la conducere , de locuinte date persoanelor nevoiase nici vorba iar drumurile neasfaltate doar peticite de la revolutie incoace

Lasati un comentariu