Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

• publicat la: 1 februarie 2019
Siguranța cetățenilor, prioritatea polițiștilor sătmăreni

         Poliţiştii din cadrul Inspectoratului de poliție Județean Satu Mare  au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, și pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică, la data de 31 ianuarie a.c., aplicând aproximativ 150 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 35 000 de lei.

La data de 31 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi pentru fluidizarea traficului rutier, prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente rutiere.

Astfel, au fost aplicate peste 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de aproximativ 22 600 de lei, șoferilor indisciplinați.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 9 permise de conducere, conducătorilor auto care fie nu au respecta semnificația roșie a semaforului aflat în funcțiune, fie se aflau sub influența băuturilor alcoolice, fie au depășit viteza maximă sau nu au acordat prioritate de trecere pietonilor.

De asemenea, polițiștii de ordine publică au aplicat peste 40 de sancțiuni contravenționale, cetățenilor care nu au respectat normele de conviețuirea socială, în valoare de aproximativ 13 000 de lei.

Totodată, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au acționat ieri, 31 ianuarie a.c., pe ruta Satu Mare – Halmeu, pentru prevenirea și combaterea traficului ilicit de țigarete netimbrate.

În urma activităților desfășurate polițiștii au oprit în trafic, un bărbat, de 49 de ani, care se afla la  volanul unui autoturism, în interiorul căruia au descoperit 4 780 de fire de țigarete, netimbrate de proveniență ucraineană.

Întrucât persoana de la volan nu a putut dovedi cantitatea de țigări prin nici un document justificativ, polițiștii au sancționat-o cu amendă în valoare de 5 000 de lei și au ridicat în vederea confiscării țigările descoperite.  

Alcoolemie

Bărbat, de 29 de ani, depistat de polițiști la volanul unui autovehicul în timp ce se afla sub influența băuturilor alcoolice.

La data de 31 ianuarie a.c., polițiștii Serviciului Rutier Satu Mare au oprit în trafic pe raza localității Drăgușeni, un autoturism condus de un bărbat, de 29 de ani, din județul Satu Mare.

În urma testării cu aparatul alcooltest, aparatul a indicat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat, fiind condus la spital în vederea recoltării probelor de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei.

Cercetările continuă în dosarul penal întocmit sub aspectul infracțiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană aflându-se sub influența băuturilor alcoolice.

 

Lasati un comentariu