Un eveniment în limba maghiară cu explicații bilingve. Mențiuni diferite pentru aceeași locație!

• publicat la: 9 aprilie 2019
Un eveniment în limba maghiară cu explicații bilingve. Mențiuni diferite pentru aceeași locație!

Așa apare o informare din partea Centrului Cultural Carei despre  o nouă acțiune lirică în limba maghiară. Afiș doar în limba maghiară dar ni se trimit explicații și în limba română.  ,, Un eveniment unic pe nivel de țară! ,,   Cine este organizația The NEST care organizează la Carei acțiunea?

Priviți cum este menționată locația acțiunii în limba română și cum este menționată în limba maghiară! Decât să menționeze Monumentul Ostașului Român la prezentarea în limba maghiară mai bine se trece…,,parcarea fostului post Radio Transilvania…,,.

Chiar nu există un bun cunoscător al limbii române care să corecteze traducerea dacă tot se trimite la 95 de adrese din mass-media? De ce trebuie să dăm ocazia celor din țară să râdă de exprimările de la Carei?

,,HU
Tudod-e mi az a slam poetry? Igen? Akkor gyere el. Nem? Akkor azért gyere és szállj fel a Litera-túra körútra, melynek során más szemszögből nézheted a várost, mert közben aktuális, életszagú történetek, élmények hangzanak majd fel a hangszóróból verses formában, fiataloktól. NEST-es fiataloktól, akiknek van látószögük, véleményük, emlékeik, álmaik, ahogyan neked is. Ez az esemény neked, rólad, rólunk, nekünk szól. A magyar költészet napja alkalmából szeretnénk megmutatni, hogy a nyelv, a vers nem halott dolog.
Velünk él, abból táplálkozik, azt szereti vagy utasítja el, amit mi magunk is.
Szállj fel és érezd, hogy nem vagy egyedül. Április 12-én, 16:00 órakor, a volt Transilvania Rádió előtti parkolóban. Ha lemaradtál az indulásról, s megvárod míg visszaérünk, szívesen teszünk még egy kört.
Szólj a barátaidnak, hogy minél többen legyünk ezen az országban egyedül álló eseményen!
RO
Știi ce înseamnă slam poetry? Da? Atunci vino. Nu? Atunci vino tocmai de aceea și călătorește cu noi în orașul tău în cadrul evenimentului ”Litera-túra”, și noi îți oferim un alt punct de vedere despre Carei, în timp ce poți asculta gânduri și idei despre problemele, întâmplările actuale printr-o formă poetică inovatoare.   Cine sunt slam poetryști noastre? Tineri din Transilvania din organizația NEST, pline cu vise, cu amintiri, cu opinii despre viața de azi. Evenimentul nostru e pentru tine, despre tine, pentru noi, despre noi. Cu ocazia zilei naționale a poeziei maghiare dorim să dovedim că poezia nu este o formă demodată a expresiei.
Urcă-te pe autobuz, ca să auzi și simți, că nu ești singur cu gândurile, opiniile, viziunile tale. Te așteptăm la ora 16.00, în parcare vis-a-vis cu Monumentul Ostașului Român. Dacă nu ai ajuns la timp, și ai răbdare, așteaptă-ne, și vom face o nouă tură.
Anunță și prietenii tăi, să participe la acest eveniment unic pe nivel de țară!,,
.
.
.

Lasati un comentariu