Primăria care a desființat Poliția Locală. Situația de la Carei

• publicat la: 3 ianuarie 2020
Primăria care a desființat Poliția Locală. Situația de la Carei

Primăria Carei are 20 de angajați la Poliția Locală și un director executiv numit pe post, fără concurs. La primăria orașului Darabani acest serviciu a fost desființat deși erau doar 6 angajați la 12.900 locuitori.

Potrivit mediafax.ro, orașul Darabani din județul Botoșani, 12900 locuitori,  a decis desființarea Poliției Locale în urma unei ședințe a Consiliului Local. Primarul a declarat  că Poliția Locală „nu prea își avea rostul” în Darabani și că acum face economii la bugetul local. Cei șase angajați ai Poliției locale vor deveni agenți de pază.

„E o reorganizare, nu își pierde nimeni locul de muncă, or să rămână agenți de pază. O să devină mai eficienți în situația în care vor deveni personal contractual. Poliția Locală nu prea își avea rostul în orașul nostru. Cei șase vor fi angajați ai Primăriei, doar că li se va schimba statutul”, a declarat primarul  Liviu Hrimiuc.

La o populație de 21112 locuitori, municipiul Carei are 20 de angajați în cadrul Poliției Locale din subordinea Primăriei Carei la care se adaugă directorul numit  pe post. Concursul pentru postul de director executiv  a fost anulat după ce primul clasat nu a fost cel  dorit de conducerea orașului. Postul de director adjunct este în continuare vacant. Salariile angajaților variază între 5016 lei și  2037 lei, de fapt polițiștii locali din subordinea directorului executiv au salarii cuprinse între 2037 și 2140 potrivit datelor postate pe site-ul Primăriei Carei, www.municipiulcarei.ro la care se adaugă și indemnizația de hrană de 22 lei pe zi.

https://www.municipiulcarei.ro/media/images/Anexa_1.pdf

La sediul Poliției Locale Carei se află și dispeceratul  de supraveghere cu camere video din localitate dar înregistrările situațiilor conflictuale  nu au fost făcute publice niciodată. În martie 2013, mai multe clădiri din oraș au fost pictate cu sloganuri împotriva tăierilor masive de arbori din parcul Dendrologic. Cu tupeul caracteristic, primarul Kovacs manipula opinia publică cu informații pe care nici până în ziua de azi nu le-a putut proba.  Camerele Video de supraveghere au demonstrat că vinovatul pentru înscrisurile de pe clădiri nu este cel spre care arăta primarul evazionist dar un comunicat oficial nu a fost dat publicității.

http://www.buletindecarei.ro/2013/03/primarul-kovacs-provoaca-careienii-prin-actiunile-sale-sute-de-arbori-secerati-in-ultimii-ani.html

Poliția Locală  nu a făcut publică nici acțiunea de vandalizare a plăcii de la bustul lui Avram Iancu din Carei în luna august 2014 deși există jur împrejur camere video. La fel au procedat și în cazul panglicilor din jurul taliei Otiliei Marchiș de la statuia sa din centrul orașului. Cu alte cuvinte, avem camere video de supraveghere dar acestea sunt folosite după bunul plac al actualei administrații plătite din banii careienilor.

http://www.buletindecarei.ro/2014/08/a-venit-si-randul-lui-avram-iancu-placa-de-sub-bustul-sau-din-carei-a-fost-distrusa.html

În lipsa unui comunicat oficial al poliției sau al Primăriei, consilierul personal al primarului evazionist Kovacs, Boros Erno, a intentat proces atât Buletin de Carei cât și administratorului Daniela Ciută, proces pe care l-a pierdut  cu brio. Simpla informare a poliției locale despre autorii vandalizării plăcii l-ar fi scutit pe acesta de o cheltuială în plus cu procesul.

Plătim și Poliție Locală dar angajările sunt cu dedicație și la fel și modul de identificare a persoanelor. Încă funcționează în Carei diferite rețele de traficanți de tot soiul fără ca cineva să poată asigura un climat de siguranță. La piața de alimente oricine poate cumpăra țigări netimbrate, pe calea Mihai Viteazul avem o salbă de ,,frumuseți de închiriat,,  iar de construcțiile fără autorizație nu mai aducem vorba.

Buletin de Carei

 

 

comentarii

de just. la 9 ianuarie 2020 - 12:33

organizati stranangere de semnaturi,pentru desfintarea politiei locale,care toata ziua se plimba cu masina fara niciun rost,bani pierduti pe spinarea contribuabililor.KOvacs este pus sa cheltuie bani,nu sa faca economii,nu judeca ca primarul din articol.

de alex la 9 ianuarie 2020 - 23:24

daca desfiinteaza atunci cine duce la cumparaturi la mol pe angajatii de la primerie si de la …..

Lasati un comentariu