9 mituri care te impiedică să ai success

• publicat la: 28 noiembrie 2010
9 mituri care te impiedică să ai success

Indată ce iţi exprimi dorinţa de a face ceva, orice, vei descoperi in jurul tău o mulţime de oameni dispuşi să te ajute. Oamenii care nu au fost niciodată la Paris sunt cei mai vehemenţi in privinţa locurilor pe care trebuiesc văzute, cei care nu au avut niciodată iniţiativa in afaceri au cele mai puternice opinii in privinţa felului in care merită să investeşti şi cei care nu au avut copii sunt primii care au păreri in privinţa diversificării hrănirii sugarilor. Nu fac asta din rea intenţie, nici vorbă. O fac doar pentru că nu inţeleg lucrurile aşa cum sunt, pentru că au propriul fel de a vedea lucrurile şi pentru că, oricat ar părea de ciudat, cred sincer că te pot ajuta.

Exact la fel stau lucrurile atunci când o persoană dragă nouă işi propune ceva foarte ambiţios. Suntem primii care să ii arate greşelile din planul său, primii care să ii arate tot ce se poate intâmpla negativ. Si o facem pentru că ne pasă şi pentru că incercăm ca, in acest fel, să o protejăm de eventuale ratări. Dar de ce am alege noi să ne clădim viaţa pe adevărurile altora?

Asta e imposibil

Printre multele lecţii invăţate de la o persoană care in urmă cu câţiva ani imi era şefă se număra şi asta, poate cea mai importantă, „Nimic nu e imposibil”. Nu-i o lecţie pe care să o inveţi uşor şi nici o lecţie pe care o poţi invăţa teoretic. E una pe care o inveţi doar dacă incerci, faci zeci de planuri care nu ies, ai o mulţime de idei şi numeroase eşecuri, dar rămâi fidel ideii iniţiale.

Da, vor fi cu certitudine lucruri care nu vor ieşi aşa cum doreai. Dar dacă te decizi să nu abandonezi şi să o iei, pur şi simplu, pe o cale ocolitoare dar care să te ducă in locul in care iţi doreşti, vei descoperi că lucrurile sunt rareori imposibile.

Nu e ăsta momentul unui risc. Ai timp altă dată.

Indiferent dacă iţi doreşti să iţi schimbi meseria, să iţi părăseşti locul de muncă pentru un altul, să inveţi finlandeza sau să iţi schimbi viaţa intr-un mod radical, asta este cu certitudine una dintre frazele care incearcă să iţi stăvilească avântul. E ca şi cum i-ar spune unui copil că şi peste 10 ani, când ii vei cumpăra jucăria pe care o vrea acum, va fi la fel de incântat să se joace cu ea. E exact genul de frază care ne permite să stăm liniştiţi mai departe, intr-un colţisor confortabil şi nu ne lasă să ieşim in afara zonei de confort pentru că, nu-i aşa, „e şi mâine o zi”. Adevărul e că nimeni nu ne poate garanta viitorul şi că „altă dată” s-ar putea să nu vină niciodată pentru ceea ce iţi doreşti să faci. Aşa că de ce nu te-ai comporta cum iţi doreşti, uitând că există restricţia lui „altă dată”?

Ai putea eşua. Si ce dacă?

Specialiştii in dezvoltare personala   susţin că una dintre marile şanse ale unei persoane este reprezentată de un eşec intâmplat la timpul potrivit. Si, aşa cum afirmă şi Donald Trump –omul care a dat faliment nu o singură dată, ci de două ori şi a reuşit să treacă cu succes peste ambele infrângeri- „ceea ce ii separă pe invingători de invinşi este felul in care reacţionează la fiecare intorsătură de situaţie.”

Nu le poţi avea pe toate

Iţi vine să crezi că ne lăsăm periodic păcăliţi de convingerea că nu poţi face ce-ţi place şi că nu poţi câştiga destui  bani din asta? Cu toate astea există foarte mulţi oameni care abia aşteaptă să meargă la muncă aşa cum există oameni care nici nu simt că muncesc pentru că fac ceva ce le place cu adevărat. Care ar fi soluţia? In niciun caz să iţi dai demisia chiar acum şi să crezi sincer că mâine te vei putea intreţine făcând stand up comedy. Ai nevoie de un plan şi ai nevoie, mai mult decât orice, să nu iţi uiţi visele!

Dacă nu reuşeşti o să fie groaznic

Ce crezi tu că s-ar intâmpla in cazul in care ţi-ai lua inima in dinţi şi ai face ce iţi doreai de mult şi lucrurile n-ar ieşi aşa cum trebuie? In cel mai rău caz ai eşua, in niciun caz nu ţi-ai distruge viaţa. Si, dacă e să gândim pesimist, te-ai intoarce exact la situaţia actuală, ceea ce nu e foarte bine –tocmai pentru că iţi doreşti o schimbare-, dar nici groaznic.

O să te descurci singur

Auzi genul ăsta de replică „Mai bine te descurci singur” de la oameni de afaceri „de succes”, de la neştiutori şi de la cei care şi-au invăţat prea bine lecţia tristă a neincrederii in oameni. Adevărul este că oamenii din jurul tău te definesc şi că persoanele potrivite vor reprezenta un ajutor mult mai substanţial decât ţi-ai putea inchipui. „Singur” nu e o opţiune de succes nici in viaţa particulară şi nici in carieră.

Aşteaptă intâi să primeşti ca să da inapoi

E complet neproductiv să iţi inchipui că ar trebui să aştepţi că cei din jur să iţi ofere intâi ceva pentru că, abia mai apoi, să iţi poată cere o favoare. Dacă vrei cu adevărat să primeşti mai multe lucruri ( dragoste , respect, afecţiune, bani, şanse etc) trebuie să porneşti oferind tu mai mult.

E doar vina ta

Care crezi că e principalul  motiv pentru care oamenii se demoralizează şi uneori nu mai pot face nimic după un eşec? Faptul că işi asumă mai mult decăt ar trebui din vina şi pentru că işi plâng prea mult de milă. E un obicei de care trebuie să scapi rapid!

E mult de muncă. Eşti convins că merită?

Merită tot ce consideri tu că merită şi, dacă ai ajuns in aces punct, poate că e bine să te gândeşti dacă iţi place cu adevărat ceea ce ai de gând să faci sau dacă nu te poţi vedea făcând asta incă, să spunem, 15-20 de ani de acum incolo. Nu trebuie să te temi de ceea ce altora le-ar putea părea imposibil sau prea mult de muncă; dacă ţie iţi place ce faci şi pui pasiune in asta vei trece peste toate cu brio.

sursa  feminis.ro

Lasati un comentariu