Liderul PDL Covasna: Dacă UDMR vrea un viitor Kosovo, să spună şi ori punem mâna pe arme, ori plecăm

• publicat la: 20 iunie 2011
Liderul PDL Covasna: Dacă UDMR vrea un viitor Kosovo, să spună şi ori punem mâna pe arme, ori plecăm

Preşedintele PDL Covasna, Dan Manolăchescu, le transmite udemeriştilor că românii pot pune mâna pe arme sau să plece din judeţ dacă „UDMR vrea un viitor Kosovo”.

Democrat-liberalul a reacţionat la declaraţiile liderului UDMR, Kelemen Hunor care a spus că „nu este exclus ca locuitorii din Harghita şi Covasna să iasă în stradă dacă se va ignora specificul etnic în trasarea graniţelor noilor judeţe”.

„E păcat pentru că sunt convins că preşedintele Kelemen nu-şi doreşte un Ţinut Secuiesc segregat, bombardat, plin de sânge, ci cred că îşi doreşte un Ţinut Secuiesc sau o regiune liniştită, calmă, prosperă din toate punctele de vedere. Cred că ăsta este ţelul, totuşi, pentru care militează Kelemen Hunor şi UDMR, pentru o regiune liniştită şi prosperă. Dacă nu acesta este şi, practic, se doreşte un viitor Kosovo, atunci măcar să spună foarte clar de la început că ăsta este ţelul şi ştim cu toţii ce avem de făcut: ori punem toţi mâna pe arme, ori plecăm cu toţii către alte zone, mai liniştite, ale ţării sau ale lumii”, a declarat pentru Mediafax, Dan Manolăchescu.

Pedelistul susţine că UDMR ar trebui să militeze pentru o regiune liniştită şi prosperă, care este un ţel comun atât pentru români cât şi pentru maghiari.

sursa gandul.ro

Lasati un comentariu