Avertisment al ambasadei SUA la Bucureşti: Escrocherii la Loteria Vizelor

• publicat la: 29 iulie 2011
Avertisment al ambasadei SUA la Bucureşti: Escrocherii la Loteria Vizelor

Ambasada SUA la Bucuresti ii avertizeaza pe cetatenii romani in legatura cu escrocheriile legate de Loteria Vizelor si atrage atentia ca cei selectati pentru acest program nu sunt informati prin email si nici nu trebuie să trimită in schimb sume de bani.

Avertismentul vine după ce Secţia Consulara a Ambasadei SUA a fost informată că multi cetăţeni români si din alte părţi au primit e-mailuri nesolicitate de la diverse adrese care includ „usa.com” (gov.usa.states@usa.com; states.gov.usa@usa.com; us.a.states@usa.com; us.state@usa.com; dv.states.gov@usa.com ; states.us.gov@usa.com ) ori „post.com” (usafis.com@post.com; usafis.orgn@post.com).

E-mailurile ii informeaza pe destinatari ca, in urma unei selectii aleatorii, au fost inregistrati in programul Loteria Vizelor si vor primi un permis de rezident permanent sau alte beneficii dupa achitarea unor sume de bani. Li se cere apoi sa plateasca o taxa de procesare cuprinsa intre 400 si 800 de dolari prin Western Union pe numele unui individ despre care se pretinde ca lucreaza la Ambasada SUA din Londra, la adresa Grosvenor Square, nr. 24. Acest anunt, precum si alte variante asemanatoare sunt escrocherii, avertizeaza Ambasada SUA.

De asemenea, misiunea diplomatica americana atrage atentia ca participantii la Loteria Vizelor pot fi victima unei escrocherii si daca au primit un e-mail prin care sunt anuntati ca cererea de participare la program a fost acceptata si, pentru continuarea procesarii, li se solicita sa trimita bani prin Western Union unei anumite persoane de la Ambasada SUA.

„Guvernul SUA nu va solicita sa ii trimiteti bani sau sa trimiteti bani vreunei ambasade a SUA prin posta sau prin alte servicii precum Western Union! Nicio alta organizatie sau companie privata nu este autorizata de catre Departamentul de Stat sa-i instiinteze pe cei care se inscriu in programul Loteria Vizelor ca au fost selectati sau sa ii informeze care sunt urmatorii pasi ce trebuie facuti in demersul de obtinere a vizei”, subliniaza Ambasada Statelor Unite la Bucuresti.

Misiunea diplomatică americană informează, de asemenea, că Centrul Consular din Kentucky al Departamentului de Stat (KCC) nu trimite e-mailuri sau scrisori de instiintare celor selectati in programul Loteria Vizelor.

„Cei care s-au inscris pentru editia DV-2012 a programului vor afla daca au fost selectati, numai in momentul in care verifica statutul propriei inregistrari pe pagina de internet http://www.dvlottery.state.gov, pana la data de 30 iunie 2012. Doar cei selectati vor primi instructiuni suplimentare, inclusiv informatii despre taxele asociate imigrarii in Statele Unite”, arata Ambasada SUA la Bucuresti.

Cei selectati aleatoriu nu sunt informati prin e-mail, mai avertieaza Ambasada SUA. „Daca primiti un e-mail care va informeaza ca ati fost selectat, NU platiti nicio suma de bani si vizitati pagina de internet www.dvlottery.state.gov pentru mai multe informatii”, indeamnă misiunea diplomatică americană in România.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu