Fără cărţi de identitate până la obţinerea tensiunii de 220V

• publicat la: 18 iulie 2011
Fără cărţi de identitate până la obţinerea tensiunii de  220V

Şedinţa Consiliului Local de ieri,18 iulie,a scos la iveală situaţii mai puţin cunoscute şi de-a dreptul inimaginabile pentru un municipiu din comunitatea europeană.

Prezenţa comandantului Politiei Carei ,comisar şef Chiş Vasile Radu la şedinţă a dus la inversarea punctelor de pe ordinea de zi şi astfel, dezbaterile au debutat cu punctul 11,adică Proiectul de hotărâre privind aprobarea executării lucrării ,, Repararea instalaţiei electrice interioare de la Serviciul Public Comunitar Local de Evidenţa Persoanelor,,

Am aflat cu surpridere că in oraşul nostru nu se mai fac cărţi de identitate de câteva săptămâni. Motivul? Tensiunea de la prizele din clădirea Politiei,nu atinge  220 V.

Deşi a facut o solicitare pentru fonduri in acest sens la Inspectoratul Judeţean de Poliţie Satu Mare,comisarul Chiş Vasile menţionează că nu a primit până in prezent sumele necesare.

In lipsa celor 3.542 de euro,cât  este estimată lucrarea de reparare a instalatiei electrice,nici pe viitor nu se vor mai putea intocmi cărţi de identitate , situaţie ce pune in incurcătură numeroşi cetăţeni.

În încurcătură vor fi şi patrulele care vor trebui să preia situaţiile de urgenţă semnalate prin 112,deoarece multe posturi locale de Poliţie au fost desfiinţate.Lipsa tensiunii de 220V de la prize va perturba buna funcţionare a aparaturii existente.

O altă problemă ridicată de comandantul Chiş este cea a necesităţii efectuării unor lucrări de igienizare a interiorului,adică de zugrăvire, a sediului Politiei Carei.Suma solicitată este de 20.000 lei din care 8.000 sunt materialele.

Ar fi bine ca măcar partea de la evidenţa populaţiei  şi la ofiterul de  serviciu să o putem rezolva . Clădirea arată rău , am cerut şi noi in urmă cu 3 ani să se renoveze ,dar cum este in patrimoniul cultural ,trebuie respectată structura clădirii, faţada trebuie refăcută după cea iniţială . Am făcut un studiu de fezabilitate şi acum ar fi nevoie de 8.ooo lei pentru materiale,in total 20.ooolei cu manoperă ,sau poate ne puteţi ajuta cu zugravi, cu o echipă pentru aceste lucrări” afirmă comandantul Chiş.

In urma discutiilor in plen , s-a hotărât ca să se acorde Politiei Carei suma integrală pentru refacerea instalaţiei electrice şi doar contravaloarea materialelor necesare improspătării sediului amintit, urmând ca lucrările să fie efectuate in regie proprie.

După ajutorul financiar acordat  pentru plata salariilor angajaţilor de la Evidenţa Populaţiei ,Primăria Carei şi Consiliul Local acordă o nouă sponsorizare Ministerului Administraţiei şi Internelor prin votul unanim al consilierilor .

redactia

Lasati un comentariu