Măsuri de ordine sporită la Balul de la Petreşti şi”Fii satului” de la Corund şi Pir

• publicat la: 16 iulie 2011
Măsuri de ordine sporită  la Balul de  la Petreşti şi”Fii satului” de la Corund şi Pir

Jandarmii sătmăreni vor fi angrenaţi pe perioada acestui sfârşit de săptămână, în misiuni de asigurare a ordinii publice la nivelul judeţului, dar şi în misiuni de pază şi protecţie a bunurilor şi obiectivelor aflate în competenţa sa.

Cu ocazia manifestărilor cultural artistice organizate  cu ocazia sărbătorii “Fii satului “ce se va  desfăşura  la Corund, comuna Socond în perioada 16-17 iulie, la  Ziua comunei Pir în data de 17 iulie şi la  Balul ce se va desfăşura la Petreşti în data de 16 iulie a.c., jandarmii sătmăreni vor desfăşura individual, dar şi în cooperare  cu Inspectoratul de Poliţie al Judeţului Satu Mare o serie de misiuni  de asigurare  a ordinii şi liniştii publice pentru prevenirea infracţionalităţii şi stabillirea unui climat de ordine şi siguranţă publică.

Astfel jandarmii noului Post de jandarmi Staţiune Balneară Beltiug vor asigura ordinea publică la manifestările de la Corund, dar şi în vecinătate în timp ce colegii lor de la Grupa de Supraveghere şi Ordine Publică din Carei vor fi prezenţi la  Pir şi la Petreşti.

Jandarmii împreună cu poliţiştii vor acţiona pentru preîntâmpinarea şi  apariţia unor incidente sau săvârşirea de fapte care pot  afecta ordinea şi siguranţa publică. Se vor lua măsuri  de ordine publică pentru  creşterea gradului de siguranţă a cetăţeanului şi în scopul prevenirii actelor de violenţă.

Totodată la nivelul instituţiei avem pregătit un echipaj de intervenţie care va acţiona la apelurile de urgenţă.

Echipajele de jandarmi vor acţiona cu preponderenţă pentru prevenirea apariţiei unor incidente sau stări tensionate, dar şi pentru depistarea persoanelor care săvârsesc fapte contraventionale sau penale, în vederea asigurării unui climat optim de ordine şi siguranţă pentru cetăţeni.

Patrulele de ordine şi sigiranţă publică vor fi prezente la scenele special amenajate unde se vor desfăşura manifestări cultural artistice, în interiorul perimetrului unde vor fi amenajate standurile, dar şi în zonele imediat apropiate locurilor  de desfăşurare a evenimentelor.

Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Satu Mare recomandă participanţilor aceste manifestări cultural-artistice şi sportive să respecte regulile de comportare civilizată pe timpul desfăşurării acestora şi să se conformeze indicaţiilor date de către forţele de ordine pentru evitarea încălcării normelor legale în vigoare.

comunicat

Lasati un comentariu