Ce noroc de UTC-ist pe capul premierului Ungureanu!

• publicat la: 29 februarie 2012
Ce noroc de UTC-ist pe capul premierului Ungureanu!

Ieri, în mare grabă şi în absenţa Opoziţiei, deputaţii Puterii au adoptat Legea Lustraţiei pentru a doua oară, o lege care stă de cinci ani în Parlament şi care a fost declarată o dată neconstituţională. Aşa mare a fost graba că parlamentarii puterii au fost la un pas de a-l lustra chiar şi pe premierul pe care l-au aprobat pe funcţie cu câteva zile în urmă.

În noua formă adoptată ieri, Legea Lustraţiei prevede interdicţia numirii în funcţii publice, timp de cinci ani, a persoanelor care au făcut parte din sistemul  represiv al statului comunist. La fel şi persoanele care au făcut parte din structurile fostei Securităţi şi au colaborat cu aceasta ca poliţie politică, anunţă ANTENA3. Acestea pot ocupa doar demnităţi dobândite prin alegeri, adică, detaliază EVENIMENTUL ZILEI, preşedinte al României, parlamentar, europarlamentar, primar, consilier judeţean sau local.

Cei vizaţi nu vor mai putea fi numiţi în funcţii publice, dar vor putea fi aleşi de electorat, sau, după cum explică GÂNDUL pe înţelesul tuturor alegătorilor, cu acelaşi trecut poţi ajunge preşedinte, dar nu şi prim-ministru. Scoasă la lumină cu scopul de a-i tenta pe liberali să revină în plen, afirmă NAŢIONAL, Legea Lustraţiei era însă gata-gata să-l trimită acasă pe premierul Ungureanu, la nici o lună de la învestire.

Cu toate că au fost singuri la şedinţa comisiei juridice, parlamentarii PDL au fost la un pas de a-şi lustra oamenii. Aceştia au votat mai multe amendamente ciudate, unul dintre acestea fiind cel care stabilea să fie lustrabili foştii membri şi supleanţi ai Comitetului Central al UTC, iar „victima”, după cum remarcă ADEVĂRUL, ar fi fost actualul premier, Mihai Răzvan Ungureanu, care a deţinut o astfel de funcţie înainte de 1989.

La votul din plen a dispărut însă articolul  care se referea la persoanele ce au deţinut funcţii în UTC. Pe ultima sută de metri, anunţă EVENIMENTUL ZILEI, a fost salvat şi noul director al SIE, Teodor Meleşcanu, pentru care parlamentarii Puterii au scos din categoria persoanelor lustrabile, chiar înainte de votul final, şefii misiunilor diplomatice sau consulare.

sursa ziare.ro

Lasati un comentariu