Trandafirul-pe cale de dispariţie la Carei

• publicat la: 28 March 2012
Trandafirul-pe cale de dispariţie la Carei

UPDATE: 29 martie 2012

Acţiunea continuă, se ridică arbuştii tăiaţi din faţa Policlinicii de către o firmă privată. Statuia mai rămâne încă la locul iniţial, nu se ştie însă până când.

Şedinţa de mâine a Consiliului Local ne va oferi mai multe amănunte despre soarta acesteia care sperăm să nu fie aceeaşi cu cea a statuii Sf.Florian, protectorul oraşului, care momentan stă sub o scară lăturalnică din incinta Castelului.

Carei, 28 martie 2012. Zi  fatidică pentru careienii care s-au născut, au crescut sau trăiesc  pe aceste meleaguri.

Deşi ne aflam în  “Luna plantării arborilor”, la Carei, la doi paşi de Oradea, municipiul  care a fost desemnat Oraşul Verde din România, decorativii tuia de pe bulevardul 25 octombrie, care au asistat la evenimentele urbei de zeci de ani, au căzut sub drujba nemiloasă a celor din Primăria Carei. Alături de ei, trandafirii. Tufă cu tufă, i-au scos pe toţi.

Incepând din această primăvară, pe  bulevardul 25 Octombrie, trandafirii, flori  reprezentative  ale oraşului nostru, nu vor mai îmboboci şi nu vor mai constitui de-a lungul panglicii drumului o pată de culoare, până târziu, către anotimpul rece.

Incepută în noiembrie 2010, acţiunea de extirpare a trandafirilor  careieni s-a finalizat miercuri 28 martie. La ora înserării, spaţiile erau degajate deja de tijele florale care încă nu apucaseră să înmugurească.

Tăierile au afectat şi arbuştii tuia de pe spaţiul verde din faţa Policlinicii, nefiind cruţaţi nici arborii  ce asigurau umbra pentru cei ce foloseau băncuţele din staţia de autobus .

In timp ce fiecare municipalitate din ţară incearcă să îşi mărească suprafaţa spaţiilor verzi, la Carei se continuă tăierile de arbori, arbuşti decorativi şi trandafiri pentru a se semăna…. iarbă. Iar pe viitor , fântâni arteziene.

Dacă tot  provine dintr-o zonă montană, din frumosul Maramureş, bănuiam că primarul oraşului va fi mai sensibil la  Mama Natură, dar ne-am înşelat, dovadă fiind şi tăierile a peste 200 de arbori din parcul oraşului în urmă cu un an. Genocidul spaţiului verde a continuat cu exterminarea gardului viu ce înconjura Castelul, de sute de ani, plantat  cu grijă de grofii familiei  Karoly.

Am văzut poze din timpul vizitei regelui Ferdinand şi a reginei Maria la Carei, în 1919, iar gărduleţul verde, viguros, înconjura Castelul. Pentru primarul Kovacs acesta era un element neglijabil, lipsit de orice importanţă. Importantă era doar înlocuirea lui cu orice altceva ce  oferea posibilitatea efectuării unei noi tranzacţii …benefice.

Rondurile de trandafiri au constituit o mândrie a oraşului de pe vremea când  actualul primar nici nu venise la noi în oraş. Distrugem ce avem fără să clipim, fără să ne consultăm cu oamenii care locuiesc în acest oraş.

Cei câţiva trecători aflaţi la plimbare la ceas de seară, erau realmente stupefiaţi de cele ce vedeau.

Ce au cu aceste spaţii verzi,cu trandafirii? Ce îi deranjează? Aşa au făcut şi în parc. Acum 20 de ani era cu totul altceva, intram de plăcere in parc. Aici (n.r.-la policlinică) stăteam pe bancă la umbră. Acum au tăiat şi copăceii. Oare de ce ?” Sunt intrebări pe care şi le pun locuitorii oraşului dar rămân fără răspuns.

Uităm adesea că nu Natura aparţine omului ci omul aparţine Naturii. Sunt unele lucruri  care nu se pot distruge de dragul distrugerii sau  aşa cum spunea zilele trecute Karol Karacsony, avem o datorie şi faţă de natură. Din fiecare perioadă a dezvoltării oraşului ne-a rămas câte o moştenire , e păcat să distrugem şi ce e frumos, fără discernământ şi fără milă, privându-i pe urmaşii noştri de o mostră palpabilă de natură.

Pentru porţiunea cuprinsă intre semafor şi turnul de apă, primăria a plătit numai pentru proiectare si inginerie suma de 30.000 lei ( adică trei sute de milioane) firmei Pominova srl. Nici nu mai luăm in discuţie conflictul de interese existent între şeful DSV Carei şi această firmă.

Tot în cursul anului trecut , în cadrul şedinţei din martie, consilierii majoritari  au aprobat proiectul  pentru ,, REAMENAJAREA SPAŢIULUI VERDE PE B-DUL 25 OCTOMBRIE , CAREI, jud. SATU MARE”.

Conform documentatiei oferite la acea dată, reamenajarea constă de fapt în scoaterea trandafirilor şi a vegetaţiei existente şi înlocuirea lor cu secvenţe de gard viu, câteva soiuri de trandafiri şi gazon. Suma totală la care se ridică toată această reamenajare ajunge la aproape 4 miliarde de lei, mai exact 342.750 lei pentru amenajare de spaţiu verde şi încă 79.500 lei pentru lucrări de irigaţii.

In şedinţa ce va avea loc vineri,30 martie 2012, se vor mai aloca 244.000 lei  pentru această porţiune.

Oraşul are la ora actuală datorii de peste 6 milioane de euro  iar “gospodarul” oraşului  e în plin proces de reamenajare a spaţiilor verzi , prin distrugerea celor existente, cu firme apropiate Primăriei.

Daniela Ciută

comentarii

de Horia Mărieș la 29 March 2012 - 02:08

Este un act de barbarie de neimaginat și pur si simplu revoltător.
Am încercat și eu, ca tot omul, să găsesc o explicație cât de cât rațională, plauzibilă, pentru toată această “acțiune”, dar oricât m-am străduit, am rămas blocat, nu mă mai duce mintea de loc. Fotografiile din articol sunt relevante.
Primașul ăla a înebunit de tot? Trebuie oare pus în cămașă de forță și internat la spital? Nu mai are omul ăla nici un pic de rușine?
Vrea să lase numai iarbă semiuscată pe marginea Bulevardului 25 Octombrie ca să poată ura în curând fiecărui concitadin ‘paște fericit’?
În ritmul ăsta o să ajungă neghiobiul să taie toți castanii din oraș, pe motivul că tot nu sunt comestibile castanele ce cad pe jos în fiecare toamnă și că este greu să se curețe apoi de orașul de castanele căzute!

Este cât se poate clar, toate aceste devieri de comportament, de la o gândire normală, cât de cât rațională a conducătorului urbei, nu mai pot fi stăvilite decât printr-o mișcare civică foarte serioasă și foarte incisivă, care să-l scoată definitiv din fotoliul în care a făcut rădăcini, și să-l trimtă exact acolo unde îi este locul, adică la dracu.
Nu vă fie frică, ceaușescu pică, s-a strigat acum mai mult de 21 de ani. Schimbați doar numele din lozincă și treceți oameni buni repede la treabă.

de LEONTIN la 29 March 2012 - 04:35

Vezi cine?se ocupa de spatiile verzi din oras? cui nu-i plac trandafirii?Ii place numai gazonul!Pe gazon a deveit celebru!

de vasile la 29 March 2012 - 04:45

Din nou se dovedeste un tampit. Am mai scris asta de cateva ori, fara sa am vreun interes electoral – dat fiind faptul ca nu mai locuiesc de multi ani in Carei. Totusi, domnule primar, daca imi dati voie sa il numesc asa… Carei-ul a ajuns sa arate ca naiba. E precum o femeie frumoasa pe care ai dezbracat-o de hainele elegante si emblematice pentru a o reimbraca in niste carpe. Faptul ca poate avea hainele murdare [de la vreme si prost management local] daca erai gospodar trebuia sa iti dai seama ca trebuiesc doar spalate.

A infrumuseta inseamna a intretine, nu a distruge. Dar logica unora se pare ca e intoxicata de interese caci altfel nu imi dau seama de ce ai vrea sa tai totul?

Si totusi, consilierii si/sau cei care l-au sustinut in aceste actiuni de distrugere a orasului nu sunt mai sanatosi la cap. Cred ca dincolo de probleme de etica pe care actiunile lor le impun, acesti oameni trebuiesc consultati nu doar la cap ci poate chiar si de politie. Dar la noi nu se face nimic. Cu totii se pupa in fund si viata merge mai departe. Fara trandafiri! Au tepi deci sunt durerori.

de ecologist la 29 March 2012 - 05:23

Dimineata mi-am cumparat paine de la magazinul Sana din cart. Republicii. Revoltata doamna patroana a acestui magizin a spus ca nu stia de ce concitadinii nostri de etnie rroma vindeau ieri butasi de trandafiri. Ei, acum s-a dumirit.

de Horia Mărieș la 29 March 2012 - 05:41

@ecologist: E bună și relevantă și știrea relatată de Dvs.!

de cosmin la 29 March 2012 - 06:20

Ar trebui sa se ia atitudine de ecologistii din oras,daca sunt,presa scrisa si radioul local!

de .MM la 29 March 2012 - 06:35

Dragi careieni,am gasit o explicatie la taierea arborilor din parc si la inlocuirea trandafirilor cu gazon.
In parc e nevoie de mai multa lumina pentru caii de acolo,ca nu cumva sa devina rahitici.Trandafirii,probabil,nu mai miroseau placut,ci miroseau a balega de cal,in plus gazonul poate servi ca pasune pentru cai si totodata cand se coseste poate servi ca fan pentru cai.
Alta explicatie nu gasesc la ceea ce s-a facut.
,,Felicitari gospodarului orasului Carei!” Halal gospodar!!!!

de Gigel la 29 March 2012 - 07:06

Pentru turistii care trec prin Carei
Exista o tabla indicatoare la intersectia de la semafor,care nu arata nimic.Dar totusi poti afla,ce scrie pe dosul tablei indicatoare,daca te duci de partea fantanii arteziene.Vei afla ca scrie MONUMENTUL OSTASULUI ROMAN.
Si acum cateva observatii pentru cei care au amplasat tabla respectiva:
1.Tabla trebuia dublata,daca s-a amplasat pe locul respectiv
2.Comparativ cu celelalte table indicatoare,de ce nu s-a amplasat perpendicular pa axa soselei si din fiecare directie de intrare in intersectie?

de Razvan la 29 March 2012 - 07:54

Orasul este al careienilor sau a primarului?
Pe omul acesta nu-l poate opri nimeni sa faca atatea lucruri impotriva careienilor?
Ecologistii din Carei ce fac? Unde sunt? Trebuiau sa initieze un protest!
Forurile de mediu care ar trebui sa se autosesizeze dorm?
Cu cine se consulta dl primar inainte de a lua decizii care ne privesc de fapt pe noi toti?
Nu este stapanul orasului este doar primar!!Ar trebui sa apere toata “averea” orasului nu sa o toace.
Ce a facut Garda de Mediu , dupa taierile masive din Parcul Dendrologic?
Mai exista in Europa un singur primar care sa-si mai permita asa ceva?
Se pare ca sunt multi factori cu putere de decizie, care raman indiferenti la faptele primarului,intrebarea este pana cand?

de de una la 29 March 2012 - 08:11

Da de cand face Pominova servicii de proiectare si inginerie??
Avand in vedere ca tipul de activitate, conform clasificarii CAEN a firmei este de: Cultivarea plantelor pentru inmultire…..si nici decum Activ.de inginerie si consultanta tehnica legate de acestea.

Mai mult ca sigur si la Carei functioneaza la perfectiune schema “Mita pentru partid” vezi cazul din Satu Mare Popa – Ulici – Ștrango, numai aici personajele respectiv partidul difera (Beko-Kovacs-Adorjan), altfel nu-mi pot explica mersul lucrurilor…

de BREAKING NEWS la 29 March 2012 - 08:13

Exista o explicatie :edilului sef si edilului numaru doi,nu le plac copacii si nici trandafirii etc…..In opinia lor :trebuie aerisit orasul de copaci,tufe,trandafiri si toate gunoaiele care imbacsesc orasul.

de :)).:)).:)) la 29 March 2012 - 08:16

NE-AU CIURUIT ORASU !!!!

de Laurentiu la 29 March 2012 - 09:49

Buna muzica Sebi da mai da si tu ceva actiuni din oras ca azi maine ne trezim cu vacile si caii la pascut iarba prin centru.

de Horia Mărieș la 29 March 2012 - 10:11

Tunsoarea.

Intr-o zi un florar a mers la un frizer din Carei pentru o tunsoare. După tunsoare, el a întrebat despre factura lui, iar frizerul a răspuns, “Eu nu pot accepta bani de la tine, eu fac asta în folosul comunităţii în această săptămână.” Florarul a fost mulţumit şi a plecat din magazin.
A doua zi când frizerul a mers sa deschidă atelierul său a găsit la uşa lui un “multumesc”, cărţi şi un buchet mare de trandafiri roșii, pentru el.

Mai târziu, un poliţist vine pentru o tunsoare, şi atunci când el încearcă să plătească factura lui, frizerul a răspuns din nou: “Eu nu pot accepta bani de la tine, eu lucrez în folosul comunităţii în această săptămână.” Politistul a fost fericit şi a părăsit magazinul.
A doua zi când frizerul a mers sa deschidă atelierul său, a găsit la usa lui un “multumesc”, cărţi şi o duzină de gogoși pentru el.

Apoi, un politician local careian a venit pentru o tunsoare, şi când a vrut să plătească factura lui, frizerul a răspuns din nou: “Eu nu pot accepta bani de la tine. Eu lucrez în folosul comunităţii în această săptămână.” Politicianul local careian a fost foarte fericit şi a părăsit magazinul.
În dimineaţa următoare, când frizerul a mers sa deschidă atelierul său a găsit o duzină de politicieni locali careieni aliniați cuminte, în aşteptare pentru o tunsoare gratuită.

Aceasta, dragii mei prieteni, ilustrează diferenţa fundamentală dintre cetăţenii careieni şi politicieni locali careieni care-i conduc.

Atât politicienii, cât şi scutecele trebuie schimbate cât mai des … pentru acelaşi motiv!

În rest, s-auzim numai de bine.

de Nevermind la 29 March 2012 - 18:08

I s-a implinit un vis mai vechi al primarului…inca din mandatele anterioare…

de Norbert la 29 March 2012 - 18:30

De aceasta data bancul exprima tocmai ceea ce ati criticat la Roli,adica extremismul.Daca din 10 leprosi doar unul s-a intors sa multumeasca pentru ajutor nu insemna ca toti sunt nerecunoscatori sau dimpotriva toti sunt recunoscatori.Atentie la ce scriem,la cuvinte,ca s-ar putea sa jignim pe cine nu trebuie.95 la suta nu inseamna 100 la suta.Dar cei 95 la suta pot exploata pe nedrept situatia si e pacat.

de Horia Mărieș la 29 March 2012 - 18:49

@Norbert:

Accept punctul Dvs de vedere, este unul rațional și pacifist.

Vă promit ca o să fiu mult mai atent la cuvinte precum și la tastatură de acum înainte.

Nu uitați însă că este doar un banc.

Eu rămân totuși la părerea mea că “Atât politicienii, cât şi scutecele trebuie schimbate cât mai des … pentru acelaşi motiv!”

Mie asta mi-a arătat viața politică în ultimii 21 de ani din România.
Nu înseamnă însă că ăsta ar fi un adevăr absolut. De gustibus non disputandum. Prefer să vorbesc cu Dvs precum și cu alții care se dovedesc a fi raționali și nu niște împatimiți, despre cazuri concrete, și să le analizez pe acelea.
Nu generalizez niciodată. În plus, tot ce scriu este blindat (documentat).

În rest, s-auzim numai de bine.

de Norbert la 29 March 2012 - 19:08

Imi pare rau pentru dumneavoastra ca nu ati cunoscut si politicieni din cei 5 la suta.Si e incorect fata de ei si fata de atitudinea lor ca sa ii bagam in aceiasi oala cu ceilalti chiar daca sunt mai mult decat majoritari.Si Madalin voicu e tigan dar nu il putem acuza de cersit.Unii politicieni chiar respecta regulile jocului ei fiind poate exceptia care confirma regula.Nu putem cere respect daca nu respectam!

de Horia Mărieș la 29 March 2012 - 20:40

@Norbert:

De ce sunteți oare Dvs. atât de convins că n-am cunoscut “politicieni din cei 5%”?

Acum Dvs. vă lansați în supoziții fără acoperire și care nu vă onorează.

Vă asigur că am cunoscut “politicieni din cei 5%”, și că îmi place de ei.
Nu mă puneți însă să le divulg numele aici, fiindcă eu unul nu o să fac campanie electorală nimănui.

Dacă vă convine dialogul de la distanță cu mine, hai să luăm un caz concret și să punem cărțile pe față.

Vreau să văd după data de vineri (mâine) 30 martie, data ședinței C.L. Mun. Carei, probabil tot aici în B. de C. – fiindcă altă sursă de informații în timp real mie unul Primăria Mun. Carei nu-mi oferă – care a fost poziția “politicienilor din cei 5%” de exemplu față de pct. 7 de pe ordinea de zi, “Proiect de hotărâre privind repartizarea unor fonduri în favoarea asociaţiei Ordinul cavalerilor Vinului “Sfântul Orban” Carei, pentru organizarea concursului de vinuri.”
Am ales un subiect extrem de simplu, doar pentru exemplificare.

Probabil că această hotărâre va fi adoptată cu o majoritate comodă, așa cum deja suntem obișnuiți. Aici chiar că n-avem ce face, asta a fost voința și opțiunea electoratului din Carei în anul 2008, este democratic să ne supunem întotdeauna opțiunii majorității. Punct și de la capăt.

Vreau să văd cum se vor lupta însă “politicienii din cei 5%” pentru ca o astfel de hotărâre să nu fie adoptată, eu înțelegând din ce am citit până acum, că va fi o hotărâre “post mortem”, fiindcă evenimentul a avut deja loc in data de 24 martie.
Nu vreau să insinuez faptul că prin acestă hotărâre primarul va plăti doar pentru onoarea care i s-a oferit pe 24 martie când a fost acceptat ca membru de rang înalt al cavalerilor “Sf. Orban”. Fiecare crede ce vrea, face ce vrea, treaba lor, fiindcă prietenii (de pahar) ți-i alegi singur, iar rudele ți le dă Dumnezeu.

Dacă “politicieni din cei 5%” se vor abține însă de la vot, cum din păcate au mai făcut-o și în trecut, eu unul o să-i trec instantaneu la cei de la categoria 100%, fără nici o reținere și fără nici o milă sau o altă simpatie.

După umila mea părere, suma (mică de altfel – doar 4.000 de lei – față de câți bani se îngroapă și se învârt printre degețele grăsuțe în afacerea locală a asfaltărilor) ar trebui oferită fără nici o altă discuție Fundatiei Werdnig Hoffman din Carei, sau altei fundații / asociații caritabile de acest gen. Vezi de exemplu și http://www.youtube.com/watch?v=Vypx5EQgWzo

Nu țin neapărat să fiți de acord cu mine, trăim în democrație, aveți dreptul la propria Dvs. opinie.
Vă mai rog respectuos doar un singur lucru. În loc să vă pară rău de mine, vă sugerez ca în comentariile Dvs., destul de la obiect de altfel, să vă ocupați punctual măcar de câte o problemă care șchioapătă rău în urbe și care este bine cunoscută de așa numiții “politicieni din cei 5%”.
Nu mai fiți atât de mimoza pudica și nu vă mai simțiți atât de jignit de toate prostiile pe care le scriu eu, fiți puțin mai bărbat.
Eu chiar că nu mai reprezint absolut nimic pentru urbe, sunt o persoană total insignifiantă, unii zic chiar – expirată. Vă mulțumesc pentru înțelegere.

În rest, s-auzim numai de bine.

P.S. Referirea Dvs la “țiganul de Mădălin Voicu” mi s-a părut a fi total deplasată în context, lipsită de bun gust și de bun simț. Vă reamintesc că și concetățeanul Dvs. Ruha Istvan a fost țigan, dar asta n-a împiedicat pe nimeni, ca în memoria talentului și a carierei lui artistice, Teatrul Municipal din Carei să primească numele de “Stefan Istvan Ruha”.

Eu unul as fi preferat însă denumirea de “Ruha Istvan”, fiindcă se stie de toată lumea cu scaun la cap că el a fost în fond un țigan ungur, ca și tatăl lui a cărui înmormântare am văzut-o în copilărie. Așa cum este acum adoptată denumirea teatrului, prea îmi aduce aminte de Verne Gyula.

Dar asta este o altă treabă care-i privește doar pe consilierii locali, și mai ales pe asa numiții “politicienii din cei 5%”

de petru la 29 March 2012 - 20:43

Parcul are regim de rezervatie si tot s-au facut taieri ca la un parchet forestier. Deci, de ce sa ne mai miram? Iar acum, daca spui ca nu e bine ce se intampla, vine unul (sub mai multe pseudonime, evident) si incepe “recitalul” cu “de ce va luati de unguri?” “de ce ne jigniti/ dispretuiti/ desconsiderati?”.

Eu zic sa-i mai votati, ca mai sunt in oras copaci de taiat!

de Norbert la 30 March 2012 - 06:25

Banuiesc ca statul prea mult in fata ecranului are si el un cuvant de spus in privinta posibilitatii de perceptie.Stimabile comentator Horia,la fotbal la politica si la agricultura se pricep toti.E mai greu sa te implici iar unii chiar si-au asumat un asemenea efort,unii dezinteresat iar altii mai putin.Conteaza ca sunt in focul actiunii si nu stau pe margine si toaca marunt.Si de fapt ce a contat pentru domnia voastra din tot sirul de 24 de puncte a fost proiectul cu cavalerii vinului.Am inteles ca de fapt vinul este totum factum pentru Dvs.Totul pana la vin.Cu celelalte e mai greu presupun.Ca si cu Madalin voicu care a recunoscut el insusi ca apartine acestei etnii rrome.In orasul in care locuiti cunosteti cumva consilierii locali?Sau nu mergeti la vot ?Weekend placut !

de Horia Mărieș la 30 March 2012 - 08:03

@Norbert:

M-am lămurit definitiv și cu dumneata.

Aveam falsa impresie că este ceva de capul dumitale.

Dar m-am inselat profund ești și dumneata un postac laș, “no name” și fără nici o valoare.

La revedere, și vă rog frumos să nu-mi mai scrieți.

Scrieți vă rog frumos doar prietenilor Dvs, începând cu Primarul, și să-l mancați în continuare ca pe un cârnat (kolbasz) fript, până când o să vă stea în gât și o să faceți indigestie.

Păcat că DNA-ul și alții, sunt în prezenți ocupați cu rechini mult mai mari de pe la Primăriile de la Cluj, Arad, Brașov, Bistrița, Galați, etc. și n-au încă timp de voi și de matrapazlâcurile voastre de gangsteri amatori și mărunți.

Dar eu sper totuși să vă vie și vouă rândul odată și odată!

Așa să ne ajute Bunul Dumnezeu!

de gabitza la 30 March 2012 - 09:45

Eu sunt nascuta in Carei si vin cu mult drag , ori de cate ori pot. Insa ce am vazut vizitand parcul si castelul… nu am cuvinte. Unde au disparut arborii aia frumosi, verdeata, tufe, gard viu? Cum intram in parc ma izbea mirosul de padure, aer racoros, ciripit de pasarele… eh !Au distrus tot ! E pustiu. Altii au grija sa nu rupa un fir de iarba , platesc bani multi pentru pastrarea patrimoniului, restaurare . Si noi? Dar culmea culmilor este tulipanul de deasupra intrarii in castel. Nici stema aia nu a ramas cum era. Probabil si in locul trandafirilor se vor planta tulipani. Nu garda de mediu si nici ecologistii nu sunt cei care trebuie, neaparat, sa faca ceva. Cetatenii ! Sa-i luam la rost pe cei care-si bat joc de viata ,mediul si banii nostri.

de cristi la 30 March 2012 - 10:39

PHuuuuuuuuuuu primarului KOVACS!!!

Mars afara din primarie impreuna cu oamenii lui incompetenti angajati pe criterii familiale!!!!!

apropo mai tineti minte???

NEKEM NINCSEN PARTOM CSAK CSALADOM!!!! :) hat aszt latjuk….

asta era motoul canditatului independent Kovacs la alegerile din 2004 pentru primar, in urma rezultatelor dupa alegeri dandu-si seama ca fara un partid “puternic” in spate nu prea ii merge a aderat imediat la tulipan….

de Norbert la 30 March 2012 - 12:24

In anul de gratie 2012 nu mai exista dictatura sovietica cu care inca mai sunt obisnuiti unii cititori de pe aici care isi aroga dreptul de a interzice comentariile si a dicta dupa bunul lor plac.Tin sa le aduc aminte ca eu am postat o simpla parere la care am dreptul chiar daca cineva nu o impartaseste.Cine nu doreste nu citeste.In ce priveste atacurile veninoase la persoana,dovedesc ca nu sunteti departe de parlitul de Kovavcs pe care il criticati,si nici prea dus la biserica daca luati in desert numele Domnului.De ce nu dati cu subsemnatul la DNA daca sunteti asa documentat?

de Alexandru la 30 March 2012 - 12:56

E revoltator ca Domnul Kovacs nu intreaba vetateni orasului mai vreti sa va tau copaci sau trandafiri.El doar distruge tot daca bine stiu dansul are o fabrica de tamplarie sau ceva de genu poate ca a avut nevoie de acei arbori ca materie prima pentru o mobila.Sunt foarte trist ca orasul Carei va deveni cum se zice pe ungureste ‘Pusta’.Cand eu eram mic copil orasul era plin de trandafir plin de copaci daca era cald intram in Parc si stateam pe o banca sub umbra unui copac cred ca vara aceasta voi sta in parc si ma voi bronza fiindca nu voi avea unde sa ma ascund de soare.Am citi cred intr-un ziar Nagykaroly es Videke in care mi se pare ca domnul primar a zis ca ingrijirea trandafirilor este prea costisitoare si nu are cine sa le ingrijeasca din acesata cauza le scoate si pune iarba.Domnule Kovacs cati oarseni de etnie rroma primesc ajutor social?ei nu fac nimic pt acest oras doar distrug stau in fata magazinelor cersec si merg peste tot si fac scandal daca nu primesc ajutor social.Eu stau intr-un bloc din spatele monumentulei si am plantat niste copaci pe care i-am primit de la o vecini din vie sper ca acei copacei nu vor fii taiati peste cativa ani.Mi-as dori sai ii vad pe fratii nostri mai inchis la culoare ca fac si ei ceva ca matura pe strada,aduna gunoaiele ce sufla vantul,sai vad ca muncesc pt acel ajutor social.Va rog sa nu credeti ca sunt sovin sau ceva nu am nimic cu rromi doar vreau sa vad ca lucreaza si ei ceva.Daca am suparat pe cineva cu acest comentariu va rog frumos sa ma iertati.Sper ca la alegerile locale va candida si un roman din orice partid nu numnai dela UDMR.

de Horia Mărieș la 30 March 2012 - 15:52

Pentru informarea lui @Norbert care a postat la 30 Martie 2012 – 06:25.

“De pe ordinea de zi a şedinţei de azi, vineri 30 martie 2012, primarul Kovacs Eugen a retras în ultimul moment Proiectul de hotărâre privind repartizarea unor fonduri în favoarea Asociaţiei Ordinul Cavalerilor Vinului “Sfântul Orban” Carei, pentru organizarea concursului de vinuri ce a avut loc în data de 24 martie 2012.”

https://www.buletindecarei.ro/2012/03/18-din-bugetul-spitalului-pe-2012-sunt-alocati-medicamentelor.html

de unu la 31 March 2012 - 09:33

Daca erati atent domnu Horea era si explicatia retrageri dar si dumneavoastra observati ce doriti va doresc incontimuare comentarii placute de si ar putea sa faceti ceva mai de folos

de Horia Mărieș la 31 March 2012 - 09:43

@unu

Nici o grijă, fiindcă văd că vă aia grija, am fost extrem de atent. A se vedea și cronologia (data) postărilor mele din B. de C cu referire la acest subiect.

Dumneata ești azi postacul “no name” de serviciu din partea împărăției locale?
Sau sunteți doar un asiduu, împătimit și nerecompensat simpatizant al ei?

de Maria Hories la 31 March 2012 - 10:22

asa e cand nu ai suficiente argumente.incepi sa ii acuzi pe ceilalti ca sunt anonimi.bravos.

de Horia Mărieș la 31 March 2012 - 10:37

Alt postac de serviciu “no name” și laș în slujba împărăției locale.
Cel de mai sus.
Mai sunteți mulți, edes kedveseim?

de Iancsi la 31 March 2012 - 11:06

Daca nu se semna asta cu unu eram cat pe ce sa cred ca ii scris de un consilier de la tulipani ca prea aduce cu stilul lor de exprimare cand incearca sa ascuda rahatu ca pisica.

de Maria Hories la 31 March 2012 - 14:27

In slujba imparatiei locale? Vezi ca deja ai apucaturi de meltean sudist de capitala. Semeni cu Mircea Badea. Cine nu e ca tine, trebuie demontat, nu conteaza cu ce argumente. Stim si noi ca jeno e penibil, dar vino si tu cu solutii, nu arunca cu noroi si apoi te ascunde in vizuina, ca asta se numeste propaganda. Si mircea badea arunca cu noroi, dar cand il intrebi “mircica, eu cu cine votez?”, el iti raspunde “nu stiu prietene, dar daca ma intrebi asta, inseamna ca esti basist”. Logica de propagandist antenist. Mai usor cu televizio-ul prietene.

de Horia Mărieș la 31 March 2012 - 15:15

Pentru cel de mai sus zis și @ROLI 2 (tot un postac retardat, laș și no name).

Supliment la “miștocăreala ieftină facută de un bucureștean meltean cu apucături sudiste” (l-am citat pe ROLI 2, “mascat” la o altă postare, tot de azi, de la 14:27):

In ziua de 24 martie, Primarul Careiului, Kovacs Jeno a fost “uns” Cavaler al Vinului și cinstit cu înaltul rang de beutor de frunte.

http://www.youtube.com/watch?v=Cd9BL14mChA&feature=player_embedded

Merită văzut filmulețul, mai ales pentru fața smerită pe care o face primașul. Parcă s-ar ruga lui Bachus (variantă pentru clasicul Bacchus din limba latină, sau pentru Dionysus, zeul trac al fertilității).

Pe mine unul m-a pufnit plânsul la speach-ul domnului beutor șef de zeamă de struguri. A fost impresionant până la lacrimi.

In context, de pe ordinea de zi a şedinţei de ieri, vineri 30 martie 2012, a Consiliului Local al Primăriei Carei, primarul Kovacs Jeno a retras în ultimul moment, la presiunea unor cârcotași notorii și răuvoitori, “Proiectul de hotărâre privind repartizarea (post mortem) a unor fonduri în favoarea Asociaţiei Ordinul Cavalerilor Vinului “Sfântul Orban” Carei, pentru organizarea concursului de vinuri ce a avut loc în data de 24 martie 2012.” Voia omul doar să le plătească cinstit cavalerilor vinului pentru pelerina verde (sau o fi fost cumva cămașa de forță?) care-i stă de altfel foarte bine.

Iar titlul articolului de mai sus trebuie schimbat urgent în “Laleaua pe cale de dispariție”. Asta fiindca partenerii de la guvernare ai lalelei se dezintegrează văzând cu ochii, mare minune dacă laleaua nu se va dezice de ei în următoarele zile fiidcă-i obișnuită cu trădarea, dar cred ca oricum nu va depăși anul acesta la alegeri pragul critic pentru intrarea în parlament. Guvernare însă nu mai pupă ei până-i hăul, asta-i sigur.

@ROLI 2: Zici că “știți și “voi” că jeno e penibil”. Te-am citat.
Îmi ceri totuși o soluție.
Păi dacă știți că e penibil, “voi” (care “voi”?) ce mai așteptați?
Umflați-vă mușchii de care faceți atâta caz vis-a-vis de mine, plus creierii (că ăștia chiar vă mai și trebuie uneori) și scăpați urgent de el.

O mână de ciumpalaci și de viermi din Pța Universității v-au scăpat de boc_itoare în mai puțin de o lună de zile (13 ianuarie – 6 februarie). Nici merci n-ați spus. Ați uitat deja? Înseamnă că vă merge foarte bine.

Dacă “voi”, adică ăia pe care îi reprezinți matale, aveți niscaiva sânge în instalație și dacă vă puteți strânge (și înțelege) vre-o sută, de ce nu vă jucați puțin de-a ciumpalacii și de-a viermii (dar organizat, cu toate aprobările obținute în prealabil, și mai ales pașnic), prin Carei? Ce vă oprește să protestați împotriva penibilului?
Că timp aveți destul, a venit și primăvara, nu mai trebuie să răbdați de ger și zloată așa cum au răbdat ciumpalacii amintiți mai sus, aerul este curat acum la Carei, nu mai este îmbâcsit de miros de tuia și de trandafiri, etc. Cred însă că “voi” cam faceți pe voi de frică.

Altfel, dacă nu veși proceda așa, nu veți scăpa niciodată de penibil, fiindcă penibilul ca fi reales de majoritatea electoratului careian.

Să nu-mi spuneți vreodată că nu v-am atras atenția din timp !

Nu își este nici acum clară soluția?
Oare trebuie să mă repet? De câte ori?

În rest, să auzim numai de bine.

de student la 31 March 2012 - 15:58

Draga Norbert, de ce esti suparat de cele scrise de Dl Maries? are mare dreptate in tot ce scrie. Am impresia ca scaunul pe care stai l-ai primit cadou pentru ceva, s-au este si mintea si manuta ta in toate e faradelegile care se petrec in urbea noastra,taieri de copaci sanatosi,scoaterea trandafirilor s.a. sau nu ai coloana vertebrala? sau ai un interes.Foarte multi careieni sunt nemultumiti, de ceea ce se intampla atit romani, maghiari sau tigani.Cetatene iti este tot una ce aer respiri? copacii ofera sanatate.Poate nu stiti , dragi cetateni ca in sedintele de C.L. cuvantul nr.1 este al edilului ales. Va invit sa participati la sedinte C.L si o sa va lamuriti, ca doar e dreptul fiecarui cetatean sa participe. Apropo Dl Maries nu locuieste in Carei (la cateva sute de km)si totusi il intereseaza soarta orasului, pe noi de ce nu ne-ar interesa?

de Maria Hories la 31 March 2012 - 16:23

il intereseaza soarta orasului, ma faci sa rad.
s-au este si mintea si manuta ta???
pai cum poti tu sa iti dai cu parerea despre taierea copacilor (ma refer din punct de vedere stiintific, biologic) cand tu nu stii sa scrii? unde am ajuns?! vali nastase 4 clase isi da cu parerea despre taierea copacilor. stiu oamenii aia de ce au taiat copacii,s-a facut pe baza de rationamente stiintifice,degeaba incercati sa infierati acest lucru in scopul propagandei negative pentru jeno. care jeno e om rezulta ca fura. tot nu mi-a raspuns nimeni. cine merita sa fie edilul sef, dar ziceti-mi unul care nu va fura!!!

de Horia Mărieș la 31 March 2012 - 17:12

Pentru dobitocul de mai sus.

Există un singur om care este expert și care poate să hotărească obiectiv, mai ales în Parcul Dendrologic Grof Karolyi, dar asta doar dacă este întrebat, ce copac trebuie tăiat sau nu.

Acest om se numește Karacsonyi Karoly.

Totul este ca cei care au doar două clase, exact ca trenul, și care lucrează pe la Primărie, să nu-i iasă din cuvânt, și să-i respecte în totalitate deciziile.

Toți ceilalți demagogi din Carei, ca de altfel și cel ce scrie mai sus, vorbesc numai discuții pe această temă.

de Horia Mărieș la 31 March 2012 - 17:27

Să mai și zâmbim, că doar e weekend, să mai destindem puțin atmosfera, să mai relaxăm puțin lupta de clasă de pe sub masă.

O dedicație specială pentru toți cei obișnuiți să roadă ciolanul în Carei.

Cu ocazia asta, o să vedem și cine o să sară până la tavan ca să mă înjure, adică exact pe cel ce se va simți cu musca pe căciulă.

Enjoy:

http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XD4WnQ1pvMI

de ION G. la 31 March 2012 - 18:27

Un nume ?de primar ?
Cine merita sa fie primar ?
In orice caz nu BUCURESTEAN ! !
De zece ori Kovacs si niciodata Bucurestean (Adrian)!
Asa ca termina cu vrajelile ca ne intocsici !Ai inceput campania de unul singur,fara sa te bage nimeni in seama .
Hai pa,la gara .

de lajos la 31 March 2012 - 18:44

dapoi cum sa nu merite kovacs sa mai ramana primar pentru tine ca doara de la cine primesti tu … spatiu de manevra????nu te mai agita atata ca nu stii nicodata cine ajunge la finish si apoi … nu e pacat sa ramai pe margine?

de doina la 31 March 2012 - 19:02

Cum va imaginati ca poate sa candideze Adi Bucurestean ca primar atata timp cat nu are firme falimentare,nu are salariul taiat de finante in contul datoriilor la statul roman,nu isi face fabrica de mobila cu utilajele primariei sau nu sifoneaza banii orasului cu csaba prin spatiile verzi?Unde mai gasesti un candidat de talia lui Kovacs la evaziune?

de ION G. la 31 March 2012 - 19:03

Mai sa fie ! postacu de serviciu dadu rapid replica.Sta cu “IPO-dul” sub perna,ai face “piu”cand posteaza careva,rapid scrie sub diferite numme.
Esti de rasul curcilor.Ce spatiu de manevra fraierule, habar nu ai ce vorbesti
vad ca te agiti tu si acoltii tai ,ai grija sa nu ramai tu si cu ei pe margine.Daca nu stii ce vorbesti si cu cine vorbesti ,nu te mai fa de rusine pe aici ca toata lumea stie cine sunteti voi cei care dati promt raspunsurile la postari.

de ILIE la 31 March 2012 - 19:16

Da cine-i Adi asta ? a da stiu ala cu calculatoarele si MWEI-u.
Pe asta ? nu , sper ca e o gresala.Mai bine Ciuta,ca Ciuta e , serios ,cinstit,
nu vorbeste pe nimeni de rau, nu e rautacios, a facut vreo 20 de proiecte de cand e consilier ,numai ca UDMR a votat impotriva ,dar eu cu el votez la alegeri.Vorbesc serios.

de doina la 31 March 2012 - 19:30

G e de la punctul cu pricina cumva?Dupa cum pui virgulele si spatiile te cam dai de gol cu ultimele douapostari.

de petru la 31 March 2012 - 19:40

@ “maria hories”
“il intereseaza soarta orasului, ma faci sa rad.
s-au este si mintea si manuta ta???
pai cum poti tu sa iti dai cu parerea despre taierea copacilor (ma refer din punct de vedere stiintific, biologic) cand tu nu stii sa scrii? unde am ajuns?! vali nastase 4 clase isi da cu parerea despre taierea copacilor. stiu oamenii aia de ce au taiat copacii,s-a facut pe baza de rationamente stiintifice,degeaba incercati sa infierati acest lucru in scopul propagandei negative pentru jeno. care jeno e om rezulta ca fura. tot nu mi-a raspuns nimeni. cine merita sa fie edilul sef, dar ziceti-mi unul care nu va fura!!!”

Mai bine iti ziceai amarata hories. Ceea ce scrie mai sus este exact produsul valoros al intelectului dumitale, postat pe 31 martie la 16:23. Esti jenanta si sub pseudonimul asta si sub cel de norbert. Ai totusi tupeul sa vorbesti despre nivelul de pregatire al altora, cand tu nu stii nici cand se scrie “sau” ori “s-au”. In textul de mai sus, l-ai scris pe “sau” aiurea, adica despartit cand ar fi trebuit scris impreuna. Asta te descalifica din start si te trimite spre lectiile de gramatica din clasele V-VIII, daca nu cumva chiar mai inapoi, in cele 4 clase de care pomenesti. Adica simplu si direct : tu esti persoana care nici nu stie sa scrie. Pe urma, mai ia niste lectii de vocabular romanesc, fiindca altfel ajungi la “pentru contra”. Adica, faci propaganda pentru jeno, asa cum faci si tu, ca si agramatul de ion g. (se scrie “intoxici” nu ca la Vasile Alecsandri si nici ca la csaba !) sau propaganda anti jeno = impotriva lui jeno. Eventual se putea spune “in scopul denigrarii lui jeno” si era clar. In plus, pentru tine daca esti om rezulta ca furi. Nu toti oamenii fura. Iar daca incerci sa spui ca si tu furi, esti si mai jenant si nepotrivit pentru a cere un nume de primar si mai ales unul care nu va fura. Iti dau doua nume, desi in acest oras sunt mult mai multi oameni cinstiti (in sensul de “unul care nu va fura”) decat crezi tu: Visnyai Csaba si Ilie Ciuta. Imi pare rau ca ti-am acordat atata spatiu si mai ales atata din timpul meu – pentru ca nu meriti – dar am crezut ca e totusi mai bine sa subliniez pentru toti cititorii, cine esti cu adevarat si cat credit meriti.
In final, hai sa-ti deslusesc logica lui mircica, deoarece se pare ca singur nu esti capabil (si chiar daca esti capabil, nu vrei sa o accepti, ci preferi sa o caracterizezi drept propaganda antenista). Deci, badea spune asa: daca ma intrebi cu cine sa votezi, inseamna ca inca nu simti/ crezi/ vezi/ traiesti dezastrul in care ne-a adus guvernarea asta; daca nici acum nu ai inteles cat rau au facut tarii oamenii lui basescu, atunci nu poti fi decat cu ei si cu basescu, fiindca orice om intreg la minte a inteles unde ne-au adus astia; iar daca tu vrei ca ei sa continue…..

de petru la 31 March 2012 - 20:03

@ion g.

mai treci pe la scoala, ca iar ai “produs” niste probe de incultura: “prompt”, nu “promt”, “acolitii” nu “acoltii”, nici nu-ti mai pomenesc de ipod-ul nu ipo-dul, “ii” nu se scrie “ai” pentru ca i din a se foloseste doar in interiorul cuvintelor, deci nici la inceput, nici la sfarsit. greu gramaticul asta roman, la tine, parca ai scrie la Nagykaroly es videke, dupa mult vin, adica “boros”. Dar ce e mai interesant e ca ai sarit cu comentariul despre postaci la 19:03, imdeiat dupa cel de la 19:02. Si mai zici ca altii stau cu ipod-ul … (adica spui cum faci tu, de fapt si incerci sa pacalesti lumea, cand tocmai tu esti postacul.

de petru la 31 March 2012 - 20:03

mai us trebuia “imediat” dar din viteza..

de petru la 31 March 2012 - 20:05

Am auzit ca trandafirii se inlocuiesc cu tulipani.

de petru la 31 March 2012 - 20:08

Iar dupa tulipani cica vin civicii maghiari!

de emil la 31 March 2012 - 20:10

@ petru

dar civicii maghiari ies din pamant?

de Maria Hories la 31 March 2012 - 22:14

@petru
m-ati inteles gresit,nu am scris “s-au” gresit,ci l-am citat pe domnul ‘student’ de mai sus.deci mai usor cu lectiile de limba romana,ca mie chiar nu puteti sa imi dati nici una.
in ceea ce priveste candidatii pe care ii impingi in fata in comentariile matale,ce realizari au oamenii respectivi?sunt competenti in vreun domeniu?sau sunt competenti doar la pareri-canoe,sportul national?

mircica are logica?
ok,eu vin si ii zic “jos basescu!”, el zice “corect,prietene!”. eu vin si mai spun “ok,mircica,acuma zi-mi si pe cine punem in loc?”, la care mircica, facandu-se negru la fata: “ah, esti basist!”. logica….

@de ILIE la 31 March 2012 – 19:16
virgulele sunt puse bine,exact la fel,si in acelasi mod ca in articolul mai sus,adica dupa modelul:
cuvant1 ,cuvant2
Dar lucrurile astea se stiu,si sunt normale cred eu.Oamenii sunt fiinte care simt ca in anumite momente trebuie sa mai dea un imbold lucrurilor,ca sa le influenteze in favoarea lor,ma refer la comentariile scrise de persoane direct interesate.Nu e un lucru rau,e omenesc.

udmr este un cancer al tarii acesteia,dar si celelalte partide sunt la fel.
un independent(dar oare exista din astia?!) ne-ar trebui,care in primul rand sa se priceapa la ceva macar,si daca se poate sa nu fie campion la vorbe-maraton 1000m garduri.
o seara placuta.

de Horia Mărieș la 31 March 2012 - 22:53

@Maria Hories

Am o mică rugăminte la matale.
Fii te rog atât de bun (sau bună) și nu mai fi atât de porc (sau scroafă).
Nu mai anagrama numele meu ca să-ți postezi aberațiile și inepțiile agramate.
Încearcă să-ți găsești alt pseudonim, unul ceva mai inspirat, mai inteligent, de exemplu Verne Gyula sau Jenocske sau orice altceva vrei dumneata.
Mulțumiri pentru înțelegere.

de avocat la 1 April 2012 - 04:05

Doamna Maria Hories,
Cameleonul cand vrea sa se ascunda preia culoarea mediului inconjurator. Daca folosesti anagrama unui om destept si cu coloana verticala nu inseamna ca si dumneata esti. Cameleonismul este tot o copie palida a originalului,iar discreditarea functioneaza in sens invers. Deci decat sa scrii prostii, pe deasupra si agramate cum corect remarca domnul Petru, mai bine stai in banca dumitale pe principiul “daca taceai, filozof ramaneai!”

de florin la 1 April 2012 - 11:00

ce aveti cu studentii
nu toti sunt studenti “la stat”..mai sunt si studenti care sunt “la mers”.
sunt tot felul de academii ..prin centrul universitar din satu mare,chiar si in carei.
scoli inalte.doar sa platesti taxele la timp….apoi daca ai si un socru sau o mama prin primarie,ai si un post asigurat.

de florin la 1 April 2012 - 11:00

am uitat sa specific:prin concurs,binenteles…

de observator la 1 April 2012 - 11:47

Pai bine mai Gabi ca pana la urma din starea de asexuat in care ai pozat pana acum ai ales sa iei numele fecioarei Maria.Pacat ca numai numele.In rest,aceleasi naravuri….

de petru la 1 April 2012 - 13:29

@ amarata hories

Atunci cand “citezi” pe cineva, ii pui cuvintele intre ghilimele. Da, asa e, “student” a scris gresit “s-au”, dar raman celelalte. Ai cerut un nume care nu fura, vinificatie de nagykaroly, si ti-am dat doua, nu unul. Acum ma intrebi de competente. Pai uita-te la Visnyai Csaba ca nivel de cultura are, cum respecta oamenii si cum scoala in care lucreaza. Nu are omul firma, nu a facut contracte cu statul, nu a luat bani, nimeni nu l-a putut acuza ca a furat pe unde a lucrat, mai mult, nimeni nici nu l-a banuit macar de asa ceva. Ei, dar cu Ciuta ai ridicat mingea exact la fileu. Omul asta are o firma, din ea traieste si asigura lucru pentru peste 20 de oameni, imensa majoritate etnici unguri. Asta asa, ca sa stie cititorii cat de sovin e Ciuta, ala care mananca unguri pe paine. Intrebati oamenii care lucreaza acolo cum e. Are o firma de productie si chiar produce. Evident plateste si salariile. Culmea, are si profit. Si, ca sa le puna capac, desi il controleaza tot felul de institutii, incepand cu Garda Financiara, nimeni nu gaseste nereguli, toate documentele sunt in regula. Si, repet, nu are contracte cu statul, nu are contracte cu primaria Carei, deci nu se atinge in nici un fel de banii orasului, ba mai mult, plateste impozitele corect – deci aduce bani in vistieria orasului -si mai si sponsorizeaza atata cat poate. E consilier si incearca sa contribuie cat mai bine la gospodarirea corecta a banilor contribuabilului. Ce mai, hard to die. Nu-l are nimeni la mana cu nimic, nu poate fi santajat, nu poate fi cointeresat la smecherii si inginerii financiare. Dar, ce e drept acest Ciuta nu se poate compara la competenta cu cineva care a falimentat cateva firme si care, daca este lasat sa continue duce la faliment chiar si orasul!. Si ca sa fii si mai de vin (adica boros, nu divin), iti mai dau o idee de primar: consilierul independent. Om cu cap si cu bun simt, interesat ca treburile in oras sa mearga bine.

de avocat la 1 April 2012 - 13:39

@maria hories

De data asta este justificata opinia, misogina de altfel, muierile la cratita,
doamna. Decat sa te dai mai tare in stamba du-te si fa un babgulas sau gulas sau ce-o fi e mai bun decat postarile dumitale provocatoare, de tip Gica Contra.

de emil la 1 April 2012 - 13:52

@ amarata hories (cum bine propune petru)
1) ai in continuare nevoie de lectii de limba romana, desi sustii contrariul;
2) ai cerut nume, le-ai primit. asta nu insemna insa ca a impins cineva in fata candidati; ai primit ceea ce ai cerut; eu nu ti le-as fi dat cu atata calm.
3)daca ai fi inteles ce a scris petru, n-ai mai fi vorbit de logica; desi mi-e clar ca nu are rost sa pierd timpul cu tine, folosesc totusi prilejul sa-i fac si pe altii (dintre cei care vor, desigur) sa inteleaga. continuand “rationamentul” vinificat zic asa: daca il dati jos pe basescu, puneti-l tot pe el in locul sau, ca nu aveti pe cine. Asta a spus si badea, deci hai sa repetam pentru retardati: in ultimii 20 de ani, cel mai mult rau l-au facut tarii basescu si cei care il sustin(pdl, unpr, udmr). Ca urmare, daca il dati jos, puneti in loc pe oricine care nu este de-al lui basescu si va fi mai bine. daca inca mai intrebi daca sa votezi usl sau altceva, e clar ca esti tot cu basescu. Pentru ca usl, chiar daca nu e o echipa de calugarite, avand si ea defectele ei,este totusi o garantie ca lucrurile vor merge in alta directie. Deci,e simplu: vrei sa scapi de basescu, votezi usl; nu vrei sa scapi de basescu, voteaza-i pe ai lui. dar e dificil sa inteleaga asta o minte borosa. mai ales cand nu vrea nici in ruptul capului.

de vasile la 2 April 2012 - 00:05

Poate ati observat ca ieri la radio Transilvania, la Pranz cu Doina Macesan, nu a spus nimic despre taierile pe care le-a facut zilele astea prin Carei.

Doua ore si-a facut pre-campanie electorala in afara perioadei legal permisa pentru asa ceva. Ma intreb cum o fi posibil sa ajunga o inregistrare la CNA? Pe de alta parte, toata lumea a fost facuta vinovata dar mai putin el.

Scarboasa presa locala. Asa veti ramane cu radioul inca cativa ani. Doar sa iasa primarul potrivit. Traiasa libertatea de expresie si mai ales presa libera (conditionata) locala.

de CLUJEAN la 2 April 2012 - 07:56

Am ascultat emisiunea online,ba am trimis si o intrebare legata de apa din Carei.Si spuneam ca in Cluj,Careiul este recunoscut ca si un oras in care apa de la robinet seamana a cafea.Inteleg ca nu prea-ti convine ca totusi exista cateva proiecte pe rol.Poate voiai sa se doarma in acesti 4 ani,dupa cum sa dormit 8 ani inaintea lui Kovacs.
Iti sugerezi sa te mai uiti si pe la posturile TV unde de dimineata si pana seara si partenerii tai isi fac campanie electorala.Eu am inteles din emisiune ca primarul a fost chemat in calitate de primar,deocamdata Kovacs este primar sau nu stiu eu bine ? Se vorbea ca la o emisiune de talk show si mai ales ca sa specificat acest lucru. Omul a informat careienii despre situatia actuala a proiectelor in derulare,despre faptul ca si consilierii au dreptul la initiative in depunere de proiecte de hotarari,nu doar la critici si voturi impotriva.A fost intrebat cum e si firesc cum vede viitorul Careiului.Dar ura vad ca te-a facut sa nu fii atent.
S-au discutat lucruri reale care poate i-au incitat pe unii si pe altii.I sa pus si intrebarea despre taierile copacilor si a trandafirilor dar poate ca nu voiai sa auzi matale aceasta discutie. Si mai mult de atat am fost atentionati ca este o emisiune dedicata zilei de 1 aprilie. Asa ca daca taceai filosof ramaneai. Se vede ura si ranchiuna din acest comentariu, iar daca nu-ti convine acel post nu-l asculta.Ai tot dreptul sa alegi frate.Oricum ai incerca sa arunci cu noroi ,sunt mai multi cei care asculta acest post decat cei care incearca sa-l denigreze.Si apropo, da cand a fost D-nul Consilier Adi care spunea ca nu este societate civila in Carei si ca oamenii stau la semafor si sparg seminte ,el nu si-a facut campanie ?atunci nu ai avut nimic de comentat pentru ca era de-al tau probabil

de erika la 2 April 2012 - 09:02

draga mea clujean te rugam sa nu ne intoxici cu vrajelile specifice altor emisiuni.ca primarul este pe placul tau din stii tu ce motive nu ne priveste dar macar nu incerca sa cosmetizezi mortu sub diferite nickuri si sa arunci cu noroi in altii ca sa te scoti pe tine in evidenta.nu asta e calea de a convinge electoratul.adica nu e cea buna.faptele vorbesc nu vorbele.deocamdata niciunul dintre consilierii alesi nu are salariul tait de finante pentru datoriile neplatite de atatia ani de zile catre statul care ii da sala de primar.acest om primar ne spune noua sa ne platim taxele si impozitele.si tot el cheltuie banul public fara mila in numele unor proiecte pentru care nu a fost consultat niciun careian.concluziile le trage fiecare.

de vasile la 2 April 2012 - 09:15

Sa recapitulam.

Credeam ca va fi o emisiune relaxanta in care primarul va vorbi despre frunze verzi, cum o face mereu. Curand dupa introducere s-a ajuns si la politica. ……………..

- Kovacs vorbeste despre proiectele pe care le-a implinit pentru Carei, ca si cand daca n-ar fi fost el nimic nu s-ar fi intamplat.
- Apoi ii acuza pe toti consilierii ca sunt niste papa-lapte care nu au curajul sa ii spuna in fata ce gandesc ci doar aproaba. Deci Kovacs se da rotund.
- Isi doreste oameni cu care sa poata face treaba (doar ca esecul lui in privinta consilierilor ma face sa cred ca mai degraba nu e un lider / om de ochipa bun decat victima).
- Oopps… isi anunta candidatura la Primarie, din partea UDMR
- Kovacs vorbeste din nou despre Carei si ce va mai face daca va fi ales…
- Kovacs repeta ca daca va fi ales va fi asa si asa…

Cred ca trebuie sa fi tare prost ca si ascultator sa nu iti dai seama ca a fost campanie electorala pe fata. Doar ca unii, inclusiv acest clujean, imi pare ca sunt chiar si realizatori de emisiuni (vezi expresia din Pranz…. “emisiune de talk-show” repetata de atatea ori de prezentatoarea ei dar si in comentariul de aici). Apropo, “emisiune de talk-show” e un pleonasm. Talk-show inseamna “emisiune vorbita” daca nu stiai… . Asadar nu poti spune ca a fost o emisiune de emisiune vorbita decat daca esti si tu un manelist, care este.

Comentariul nu are de-a face cu ura sau culoarea politica. Sunt alb la piele si atat. Apropo.. Pranzul a dat dovada si de rasism la adresa tiganilor. Ei au fost blamati din nou, etichetati si reimpachetati in clasicul stereotip ‘ei sunt de vina pentru tot’. Eu cred ca sunt de vina cei care ii arata cu degetul si nu ii lasa sa se integreze. Dar asta e un subiect atat de lung si greu incat e mai bine sa ramane pentru alta data.

Nu stiu ce a facut Adi in emisiune pentru ca nu am ascultat. Dar daca e asa, problema realizatorului ca nu stie cand se intrece masura, ca nu are spirit critic / analitic. Sau poate ca nu vrea sa il aiba. Nu se stie cine iese la conducere. E mai bine sa fie in bine cu toti. Veti si fi informati corect, sunt convins. Mai ales daca toti gandesc ca matale. Presa ar trebui sa fie impartiala, fara sa dea dreptul de lauda vreunui subiect in contextul in care se spune VOI CANDIDA,… DACA VOI FI ALES.

Halal emisiune, Halal campanie.

PS: trandafirii si copacii nu mai sunt (nici nu l-am auzit sa spuna cui a dat contractele)

de Horia Mărieș la 2 April 2012 - 09:32

Am fost și eu ceva mai curios decât trebuie. Ia de te uită. Absolut real.

Warning: Something’s Not Right Here!
http://www.radiotransilvania.ro contains content from 31.184.242.103, a site known to distribute malware. Your computer might catch a virus if you visit this site.
Google has found malicious software may be installed onto your computer if you proceed. If you’ve visited this site in the past or you trust this site, it’s possible that it has just recently been compromised by a hacker. You should not proceed, and perhaps try again tomorrow or go somewhere else.
We have already notified 31.184.242.103 that we found malware on the site.

de pentru necunoscatori la 2 April 2012 - 10:21

Asculta aici: http://3dv.biz:9520

de roxi la 2 April 2012 - 12:02

Cam multi ascultatori aveti daca ati ajuns sa va faceti reclama pe buletindecarei.ro

de roxi la 2 April 2012 - 12:03

la comentarii

de Gek la 2 April 2012 - 23:25

Ati uitat sa spuneti in articol ca sunt taiati si copaci de pe strada Spicului.In prezent adica azi 3 aprilie au fost taiati mai bine de 50% de pe toata strada si peste 2,3 zile probabil toti.
Am auzit ca sunt taiati si pe alte strazi din oras doar ca nu sunteti informati

de Horia Mărieș la 3 April 2012 - 04:29

@Gek

Mă repet: “Există un singur om care este expert și care poate să hotărească obiectiv, atât pe străzile din Carei dar mai ales în Parcul Dendrologic Grof Karolyi – dar asta doar dacă este întrebat, ce copac trebuie tăiat sau nu.

Acest om se numește Karacsonyi Karoly – distinsul biolog și botanist.
În el chiar poți avea deplină încredere!

Totul este ca cei care au doar două clase, exact ca trenul, și care lucrează pe la Primărie, să nu-i iasă din cuvânt și să-i respecte în totalitate deciziile.”

https://www.buletindecarei.ro/2012/03/pentru-karacsony-karolpasiunea-nu-este-supusa-banului.html

de Horia Mărieș la 3 April 2012 - 06:35

Corespondentul nostru din Vișeu de Sus ne scrie, transcriem mot-a-mot:

“Asta înseamnă lipsă de spirit civic! De ce nu se duc careenii la ședințele cu consilierii? Eu am făcut gălăgie numai pentru că pe o parte a străzii s-a măturat iar pe cealaltă parte nu! L-am sunat pe primar și i-am spus că și eu plătesc impozit ca și locuitorii de pe cealaltă parte a străzii. A doua zi a trimis măturătorii și-au măturat și pe partea unde stau eu, ba a mai venit și un tractor cu remorcă și a adunat pietrișul. Ce-i drept Vișeu e un orășel mai mic, nu ca municipiul Carei, dar dacă oamenii ar participa la ședințele cu consilierii nu și-ar mai permite ăla să taie tot ce-i stă în cale.
Mai bine și-ar tăia tot ce atârnă, adică…..”

de un cititor la 3 April 2012 - 07:59

Articolul e penibil,la fel ca si unele comentarii.Cum sa fie pe cale de disparitie ceva ce se replanteaza-vezi dovada din fata magazinului victoria,unde s-au plantat deja noi puieti de „trandafiri pe cale de disparitie„.Ce este deranjant pentru unii,de fapt???????????CA SUNT SCHIMBATE TUFELE IMBATrANITE ALE DISINSULUI TOVARAS CORNEANU??RIDICOL!!!!!!!!!CA SE AMENAJEAZA NOI SPATII VERZI PENTRU NOI CAEIENII? ADICA ,DACA NU SE FACE NU E BINE,DACA SE FACE E MAI RAU.ASTEPTATI OAMENI BUNI SA VEDETI REZULTATELE SI ABIA APOI DATI CU PAPAGALUL!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

de un cititor la 3 April 2012 - 08:01

SAU VA E FRICA CA TRANDAFIRII VOR FI ALBI SAU ROSII SI CEL GALBEN VA DISPAREA?????????????????????????????????????????????????AICI SA FIE BUBA????

de un cititor la 3 April 2012 - 08:05

PARCUL NU SE PUTEA NUMI DENDROLOGIC,ERA SALBATICIT CA O PADURE,ACUM ARE O FATA MAI ORGANIZATA.S-AU PLANTAT PUIETI.APROPO,MAGNOLIILE SUNT SUPERBE!!!!!!NU CRED CA ESTE CINEVA CARUIA SA NU-I PLACA!!!!!!!!!!!!!!1

de costi la 3 April 2012 - 09:05

draga mea cititor si eu cred ca nu ai cum sa nu iti placa mai ales cand te si alegi cu ceva banuti pentru acest placut.pai cum sa nu fie penibil articolul cand scrie ca cineva a incasat peste trei miliarde de lei pentru ca sa scoata ceea ce era deja si era frumos ca sa poata replanta altceva dar cu alti bani sifonati din primarie.culmea e ca seful de la spatii verzi scoate trandafirii si tuia ca sa puna altii ca doar are firma de gradinarit cu familia.mai simplu nici ca se poate asa ca e chiar penibil ce se intampla.au marcat copacii cu karcsi karacsony si la prima lui plecate in germania au si inceput taierile si ca sa nu fie nici o urma au scos si buturugile in o saptamana cand trotuarele noastre nu sunt reparate de mai bine de ani de zile si pe nimeni nu intereseaza.penibil.magnoliile au fost cumparate de doua ori,firma pominova a sefului adorian face si proiectarea si achizitia.penibil chiar.la spital in curte au plantat tuia cumparati prin aceiasi filiera si dupa niciun an au fost scosi ca erau uscati si asa inceraca sa justifice necesitatea irigarii spatiilor verzi cu firma de casa a lui lajos.penibil.oricum se cunoaste de toti asa ca degeaba apasati pe ?la infinit ca nu convingeti pe nimeni poate pe cei care nu locuiesc in carei si nu stiu ce se intampla.

de Horia Mărieș la 3 April 2012 - 09:57

@un cititor: te bag tot în aia mătii, nesimțitule (nesimțito) cu tricolorul tău cu tot.

@costi, @vasile, @erika, @emil, @petru, @florin, @avocat, etc: cine pasca măsii este mâncătorul (mâncătoarea) ăsta (asta) de rahat irendetist(ă), șovin(ă) și naționalist(ă) împuțit(ă) care-și uită degetul pe caps lock și pe semnul “?” ?

Din unele postări provocatoare anterioare aș deduce că ar fi femeie, că e specialistă in vinificație (boros), că ar avea prenumele Gabi.
Eu am auzit până acum doar de un singur panglicar iredentist șovin numit Boros și care are ce are, adică o boală, probabil o socoteală mai veche, posibil de pe vremea studiilor făcute împreună de cei doi pe la Ștefan Gheorghiu, cu unul pe care eu unul nu-l cunosc și de care n-am prea auzit, numit Corneanu, așa cum rezultă și din postarea “un cititor la 3 April 2012 – 07:59″. De acel vinificator știu sigur că este în solda împărăției locale, plătit pentru vorbe de clacă și pentru mâzgăleli provocatoare la adresa românilor, publicate într-o fițuică săptămânala, editată color și pe hârtie igienică la Cluj.

Apropo de toată tărășenia asta. Fiecare contribuabil este dator să-l știe foarte bine pe cel care conduce urbea, ca să nu-l acuze eventual de vre-o vină închipuită.
Sunt extrem de curios să citesc cât mai repede posibil, până nu dispare în neat, un CV oficial, complet, bine documentat, absolut veridic, începând de la naștere și până în prezent, cu toate studiile efectuate, cu cariera profesională și cu funcțiile deținute (inclusiv pe vremea comunismului, adică înainte de 1990), cu cariera politică, cu cariera plină de scuccese pe care a avut-o în afaceri, cu date concrete, verificabile, a actualului primar al Municipiului Carei, numitul Eugen Kovacs Jeno, fiincă pe portalul oficial al primăriei Carei, dânsul n-are curajul să-și publice CV-ul, așa cum ar fi normal.

Poate să-mi satisfacă această curiozitate cineva? Dacă da, puteți posta CV-ul respectiv aici, la “Comentarii”. Dau o masă bună stropită cu bere la Red & Brown pentru acest serviciu. Vin eu nu beau, pentru vin va trebui să apelați la Cavalerii Vinului “Sf. Orban”.

În rest, s-auzim numai de bine.

de un cititor la 3 April 2012 - 10:04

dar pana lajos a fost cu voi a fost cel mai bun.acum ca nu mai e ,sa-l improscam cu noroi.cam asta e mentalitatea voastra.ca doar poate cineva va inghiti momeala.draga costi,ii fi tu ceva expert in domeniu si noi nu stim.mai bine intrebati-l pe karacsonyi karoly daca copacii erau sau nu imbatraniti si abia apoi dati-va cu parerea.la noi s-a facut o moda in a vorbi fara sa avem habar de ceea ce spunem.el este in masura sa raspunda ablitat,tu nu,draga costi

de un cititor la 3 April 2012 - 10:08

pana atunci eu constat doar penibilitatea articolului,dorinta de a incita spiritele.eu stiu ca floarea de colt e pe cale de disparitie si in orice caz nu trandafirii de la carei.

de precizare la 3 April 2012 - 11:31

Pentru cei care nu stiu,vicele Lajos a fost prima data la partidul numit Noua Democratie,impreuna cu Jeno,cu Doina de la radio si altii.Dupa ce Jeno a trecut la UDMR,in timpul mandatului castigat cu Noua Democratie,Lajos a intrat in PNL impreuna cu un grup de prieteni si au ajuns apoi consilieri pe listele PNL.In mandatul 2004-2008,Lajos era consilier judetean la PNL,avea deja sistemul de relatii bine pus la punct la judet si prietenii din grup erau consilieri locali la Carei.A si candidat de primar in 2004 dar a pierdut in fata lui Beko.Inainte de alegerile din 2008 cu cateva luni,consiler judetean fiind,a trecut cu grupul de 4 consileri locali la UDMR sau el zice FDG pentru a reface noua democratie si a prinde postul de vice macar daca cel de primar nu a putut sa il castige.Ce nu spune el acum e ca revenirea sa la vechea grupare a noii democratii,desi acum se numeste altfel,a facut-o in stilul sau caracteristic,adica pe din dos.Participa la sedintele consiliului judetean pentru care incasa onorariul si in spate isi facea jocurile lui de culise,tradand colegii care l-au acceptat in 2000 cu toate pretentiile sale de atunci.Aceasta este povestea celui care acum e viceprimar,cu diploma luata la peste 50 de ani,dar nu stie sa foloseasca un calculator simplu.Un om fara caracter,care isi tradeaza colegii de dragul unei functii!

de emil la 3 April 2012 - 12:27

@un cititor

DENDROLOGÍE f. Ramură a botanicii care se ocupă cu studiul arborilor.
Deci, care e motivul ca nu se putea numi dendrologic? Arborii nu traiesc in salbaticie, in padure? Sau padurile nu au arbori?

Pe de alta parte, iar incepi sa dai lectii, sa spui ce atitudine trebuie sa luam, ce avem voie sa spunem, sa dai indicatii, sa constati? Vezi ca pe ala cu indicatiile l-au cam impuscat, fie-i tarana usoara, dar metehnele activistice au supravietuit. Daca numai atat ai inteles din scoala de partid pe care ai facut-o, slaba selectie s-a facut de au ajuns sa te trimita pe tine pe acolo. Incepi iar sa-ti dai aere de atotstiutor si sa ne servesti vechile povesti din comentariile despre taierea copacilor din parc? Nu a zis nici unul dintre cei care au scris ca magnoliile nu sunt frumoase. Problema – pe care iar incerci sa o eludezi – este ca taierile s-au facut fara sa se tina seama de precizarile specialistului, care , da, este Karacsonyi Karol. Adica, omul a zis cam ce sa se taie, iar smecherii au taiat ce le-a venit lor, iar printre copacii taiati au fost foarte multi care nu ar fi trebuit taiati si, culmea, au scapat de la taiere cativa care chiar erau imbatraniti si uscati. asta era discutia despre parcul dendrologic. cat despre trandafirii scosi acum, chestiunea suna cam asa: e criza, orasul are bani putini si datorii multe, poate nu era momentul sa se cheltuiasca acum bani pe inlocuirea trandafirilor, banii respectivi putand fi destinati unui obiectiv mai presant. Desigur, nu vei intelege asta, ci ne vei aburi iar cu udemerismele tale. n-ai decat, dar e bine ca lumea si-a dat seama cine esti.

de emil la 3 April 2012 - 12:37

@ Horia Maries
dupa cunostintele mele, mi-e teama ca vinificatia este o aluzie la personajul Boros, acela cu fituica in limba maghiara platita din banii primariei. Apropos, daca tot se cheltuiesc banii contribuabililor, de ce nu s-a facut gazeta respectiva in limba romana si maghiara? de ce se plateste din banii orasului doar un ziar in limba maghiara? de ce nu si unul in limba romana? Pe de alta parte, poate exista si vreo femeie cu vinificatia, nu va pot lamuri. poate petru are mai multe informatii despre subiect. daca stie, banuiesc ca ne va lamuri.
Intrebarile legate de ziar sunt adresate evident primariei, nu dumneavoastra, stimate domnule Horia Maries.

de Horia Mărieș la 3 April 2012 - 13:00

@emil: Am înțeles, merci frumos.

@precizare: Din scurta prezentare făcută lui lajos, înțeleg că este o altă nulitate incultă ce n-a trecut decât pe strada de pe lângă școală, un traseist josnic ce trece din stăpân în stăpân funcție de direcția predominantă a vântului, deci un individ lipsit de scrupule dar mai ales lipsit de caracter.

De altfel, nici nu trebuia să mă mai mir, se confirmă proverbul: “cine se aseamănă se adună”. Mă refer de lajos și jenoke.

Dar ce merite are totuși acest lajos de a fost ales?
Foczizot cumva la viața lui?

In Africa exista o legendă potrivit căreia elefanții bătrâni, știind că li se apropie sfârșitul, își părăsesc turmele și călătoresc către un loc numit “Cimitirul Elefanților”. Loc foarte potrivit și pentru politicieni uzați ca lajos și camaradul lui, jenoke.

de emil la 3 April 2012 - 20:13

despre domnul kaizer lajos eu stiu din auzite, pentru ca nu-l cunosc decat prea putin, ca are omul si calitati. e respectuos, nu uita un bine facut candva, saluta, vorbeste omeneste cu cetatenii. si probabil si altele. cat despre traseul sau in politica sa locala, nu sunt informat, dar parca informatiile furnizate de precizare jaloneaza corect drumul lui din noua democratie spre functia de viceprimar.
dar din precizarea facuta de “precizare” rezulta ceva foarte interesant: adica primarul a schimbat partidul in timpul mandatului, sau n-am inteles eu bine? Nu sunt foarte sigur, de aia si intreb : era conform legii, sau ar fi trebuit sa renunte si la functia de primar daca a trecut la un alt partid?

de vasile la 3 April 2012 - 22:34

.. si la radio doar de bine.

Eu speram ca la emisiunea aceea, dl Kovacs se va pune in clar cu oile pe care le conduce. S-a vorbit doar de bine. De ce genul acesta de discutii nu au putut avea loc in direct cu lumea? Ca sa intelegeti de unde vin banii pt unii care se numesc ‘jurnalisti’. Mai degraba publicisti, a tot ce vrea primaria sa auda lumea.

de Horia Mărieș la 4 April 2012 - 03:41

Dacă tot ți-ai luat azi pseudonimul de @Cloșca, fiindcă n-ai nici măcar atâta sânge în instalație ca să te folosești de numele tău, puteai măcar să mă înjuri de mamă pe românește, ca să înțeleg și eu, măi nemernicule îmbibat în vin (boros), nulitate din neam de (căruia) iobag, aflată în solda altor nulități inculte cu două clase ca trenul, gen lajos & jenoke.

de Luptator la 4 April 2012 - 05:04

Pt emil

Un tradator e… Vorbeste respectuos? Poi te anun ca limbajul lui e constant langa cuvantul g_eci! Respecta oamenii? 1 sa-mi arati. Pe nimeni nu respecta. De 3 ani si jumatate se tot plange ca a fost o grasala aceasta functie de vice. Ca sa zambesti putin e un “invartitor de chepeneag”. Si pt cunoscatori… Doar pt cunoscatori, e un om cu dume, cu fitile, cu glumite aluzii ieftine. Si stiti de ce? Poate o sa va scriu si asta odata. Oricum, omul e jenant. Toti cei din proximitatea lui stiu ca e jenant de limitat, vulgar si incompetent.

de Rakoczi la 4 April 2012 - 05:13

Pai bine mai Closca la intelighentia ta si functiile cu care te lauzi prin organizatia ta numai un nume de closca a iesit?Doar atat a fost inspiratiunea?Unde mai pui ca te si enervezi ca prostu in targ sau varos si dai pe taste numa bazaconii.Ceva concret ai ?Nu aveti altu mai bun decat un evazionist?

de florin la 4 April 2012 - 05:19

si eu am auzit ca este respectuos….
nu degeaba a facut 11 clase….sa inteleg ca urmeaza PARTIDUL POPORULUI-DAN DIACONESCU?in acesta parca nu a fost,nu?

de Ildi la 4 April 2012 - 05:37

Nu am crezut ca vom mai putea asculta astfel de emisiuni dupa ce au trecut mai bine de 20 de ani de la vremurile de trista amintire.O persoana bolnava de cultul personalitatii atat de grav incat reuseste sa devina penibila a fost omagiata in direct de catre Radio Transilvania care ar trebui sa fie impartial dar probabil ca e mai mare tentatia financiara.Din pacate nu este singurul post care pune pret pe numarul de zerouri din coada cifrelor de la reclama deoarece nici la emisiunile televizate in care apare domnul primar nu mai este prezent un interlocutor in discutii iar telefoanele primite sunt mai mult decat evidente din partea cui vin.Ceausescu ar fi mandru de un asemenea urmas chiar daca e de alta etnie dovedeste ca si-a insusit ad litteram directivele ultimului Congres.

de florin la 4 April 2012 - 07:57

ildi
vreau sa ti mai spn un lucru,din proprie experienta…
ti se si da o lista cu intrebarile care iti vor fi puse,probabil ca sa nu incurci raspunsurile,,asta inainte cu2-3 zile de emisiune…
bine ca nu e la tv,si e emisiune de radio…daca ar fi emisiune de tv,ar fi si un sondaj de opinie…cu intrebare”asa i ce frumoasa emisiune avem”?

de vasile la 4 April 2012 - 10:07

Pai cam asa.

Presa care ar trebui sa fie cainii aparatori ai democratiei nu mai latra nici macar de dragul latratului, ca sa nu spun a dreptatii. Caravana oricum trece, dar cinstea pe care ar trebui sa o lase in urma a fost stearsa.

E bine ca mai exista chiar si astfel de publicatii precum BDC care iti dau dreptul la libera exprimare. Noroc ca nu necesita bani si astfel e mai putin vulnerabila decat cei care se cred o mare ‘institutie’ in oras.

de Poprean la 4 April 2012 - 14:38

Setea de bani si de inavutire cu orice pret nu are limite pentru unii dintre noi dar e mai grav cand tocmai cei pusi in slujba unei comunitati sunt atinsi de acest flagel.Calca peste toate valorile,parjolesc locul pe unde trec numai ca sa isi satisfaca orgoliile si setea de inavutire din pacate prin furt.Si cei care stau deoparte sunt complicii lor daca nu iau atitudine si le permit sa schimonosesca un oras dupa bunul lor plac.Sa nu ne miram atunci ca lucrurile se degradeaza pe zi ce trece si ne trezim prea tarziu pentru a mai remedia cate ceva.

de Horia Mărieș la 5 April 2012 - 11:46

Până și ministrul demisionar de la Mediul și Păduri, membru al președinției UDMR, declara sâmbătă 17 decembrie 2011, la Sfântu Gheorghe, că tăierile ilegale de arbori si slaba absorbtie a fondurilor europene sunt principalele lui nemultumiri.

Înlelegem de aici că ministeriabilul era profund nemulțumit încă de pe atunci de primașul Careiului, care a tăiat ilegal tuia și trandafiri.

Despre absorbția fondurilor europene nu comentăm, fiindcă aspiratorul nostru aspiră orice, și oricât, dacă poate. Doar că după ce aspiră baban de la CE pentru renovarea Castelului, mai are nevoie și de împrumuturi bancare pe o perioadă de 15 ani, în valoare de 7,3 milioane de RON, ca să finalizeze renovarea și să plătească datoriile acumulate la constructor(i).

Și totuși, oare când aflăm și noi, alde plebea, (și încă la leu), cum au fost cheltuiți cei 4-5 milioane de Euro absorbiți de la CE pentru renovarea Castelului?

de Horia Mărieș la 7 April 2012 - 03:50

Radio Erevan răspunde întrebării cârcotașe de mai sus:

NICIODATĂ. Lupul ce înghite, nu mai dă înapoi.

de mihai la 7 April 2012 - 12:46

@Poprean
asa ca informatie, nu cred ca e corecta includerea in categoria complicilor a celor ce stau deoparte. daca e cineva vinovat, acela e faptuitorul si cei care l-au ajutat (complici, tainuitori etc.). cetateanul X, care nu are nici o modalitate de interventie – cu exceptia protestului in diferite forme – nu cred ca trebuie culpabilizat, cu atat mai mult cu cat acest cetatean X plateste impozitele si, implicit, institutiile care trebuie sa intervina pentru apararea legalitatii. Deci, daca e sa culpabilizam, mai intai ar trebui faptuitorii, complicii lor si institutiile abilitate sa constate. A pune cetateanul de rand pe aceeasi treapta cu faptuitorul – adica a il face complice cu faptasul – mi se pare nu numai exagerat, ci chiar incorect, nedrept, pentru ca il invinuim de ceva ce nu numai ca nu a facut , dar nu in sensul inactiunii de la infractiunile de coruptie,ci in sensul ca nici macar nu are habar despre ce e vorba.

Lasati un comentariu