Dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri

• publicat la: 13 iunie 2012
Dosar penal pentru ultraj contra bunelor moravuri

Polițiștii rurali au intervenit în cursul zilei trecute, 12 iunie a.c., în scopul aplanării unui scandal izbucnit în localitatea Pișcolt, identificând persoanele ce   s-au dedat la manifestări contrare bunelor moravuri și întocmind dosare penale pe numele acestora.

Un asemenea incident a fost anchetat de polițiștii Secției 5 Petrești Poliție Rurală, care au stabilit că doi localnici ai comunei Pișcolt, Iosif K. și Vasile U.,  s-au agresat reciproc, proferând injurii și amenințări, pe stradă, în loc public, tulburând astfel liniștea și ordinea publică.

Faptele comise de cele două persoane cercetate de polițiști întrunesc elementele constitutive ale infracțiunii de ultraj contra bunelor moravuri și tulburarea liniștii publice.

Suspecți de furt – depistați de polițiști

Doi minori din Micula Nouă, în vârstă de 16, respectiv 17 ani, sunt suspectați că au încercat să sustragă bunuri dintr-un imobil din localitate.

Polițiștii Secției 3 Satu Mare Poliție Rurală, sesizați de proprietarul locuinței cu privire la comiterea acestei infracțiuni, i-au depistat pe cei doi minori, B.G., de 17 ani și T.A., de 16 ani, care au pătruns în casă prin escaladare,profitând de faptul că unul dintre geamuri era lăsat deschis. Pe numele suspecților polițiștii au întocmit acte premergătoare începerii urmăririi penale sub aspectul comiterii infracțiunii de tentativă la furt calificat.

Acțiuni rutiere

Polițiștii rutieri, acționând în vederea supravegherii și controlului traficului, au sancționat cu fermitate abaterile comise de conducătorii auto, reținând ieri, 12 iunie a.c., 4 permise și aplicând 120 de amenzi în valoare de aproximativ 8.000 lei.

Polițiștii au aplicat sancțiunea reținerii permisului de conducere în vederea suspendării în cazul a 4 șoferi pentru depășire neregulamentară și neacordare de prioritate pietonilor ori altor vehicule. Este cazul a doi șoferi de 22 și 57de ani ce au fost depistați de echipajele rutiere efectuând depășiri neregulamentare, în zona de acțiune a indicatorului rutier “Depășirea interzisă”, precum și a unui conducător auto în vârstă de 29 de ani, care nu a acordat prioritate de trecere pietonilor angajați regulamentar în traversarea străzii.

În unul dintre aceste cazuri au rezultat și pagube materiale, un șofer de 21 de ani neacordând prioritate unui alt autovehicul care circula pe drum prioritar, intrând în coliziune cu acesta. Și în acest caz polițiștii au aplicat aceeași sancțiune, a reținerii permisului de conducere în vederea suspendării.

Lasati un comentariu