Bac 2012 – ce poţi face dacă ai picat examenul .Taxe

• publicat la: 9 iulie 2012
Bac 2012 – ce poţi face dacă ai picat examenul .Taxe

Rezultatele de la Bac-ul din acest an sunt dezastruoase: in majoritatea judeţelor, rata de promovare este sub 50%, iar in Ilfov puţin peste 13% din candidaţi au obţinut o notă de trecere. Elevii mai au insă o şansă.

Candidatii nemultumiti de nota obtinută la Bac pot depune contestatie incepând de luni, 9 iulie, intre orele 08:00 si 12:00, iar notele finale vor fi afisate pe 13 iulie.

Dacă, după solutionarea contestatiilor, media finală de la Bac este tot sub 6, elevii pot sustine examenul din nou, in sesiunea din toamnă.

Ca in fiecare an, in perioada august-septembrie, are loc a doua sesiune a examenului de Bacalaureat.

Potrivit MECTS, inscrierea candidatilor la a doua sesiune de examen se face pe 16 – 20 iulie, urmând ca evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba română – proba A sa fie programata pentru 20-21 august.

Evaluarea competentelor lingvistice de comunicare orala in limba maternă – proba B se va face pe 20-22 august, iar 21 – 22 august sunt zilele rezervate pentru evaluarea competentelor lingvistice intr-o limba de circulatie internationala – proba C.

Pe 23 – 24 august 2012 are loc evaluarea competentelor digitale – proba D, iar pe 27 august incep probele scrise, cu Limba si literatura română – proba E (a).

Limba si literatura maternă – proba E (b) este programată pentru 28 august, iar pe 29 august se va organiza proba obligatorie a profilului – proba E (b).

Ultimul examen, proba la alegere a profilului si specializării – proba E (d), este programat pentru 31 august.

Pe 2 septembrie are loc afisarea rezultatelor (până la orele 16:00) si depunerea contestatiilor (orele 16:00 – 20:00).

Pe 3-4 septembrie se rezolva contestatiile, iar pe 5 septembrie se afiseaza rezultatele finale.

La solicitarea comisiilor de Bacalaureat judetene/a municipiului Bucuresti sau din proprie initiativa, Comisia Nationala de Bacalaureat poate aproba prelungirea perioadelor de sustinere a probelor de evaluare a competentelor digitale sau lingvistice, precizeaza reprezentantii MECTS.

Cât plătesc elevii care nu au luat Bac-ul

Oficialii din Ministerul Educatiei au stabilit taxele pe care absolventii de liceu trebuie sa le plătească pentru a da Bac-ul, daca au sustinut acest examen de cel putin doua ori si nu l-au promovat.

Aşadar, candidatii din promotiile anterioare care se vor prezenta la toate probele Bacalaureatului din acest an vor plăti 230 de lei.

Absolventii care nu susţin toate probele examenului de Bacalaureat achita suma de 39 de lei pentru proba.

Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de bacalaureat prevede că absolvenții au dreptul să susțină examenul de BAC, fără taxă, de cel mult două ori. Prezentările ulterioare la examen sunt condiționate de achitarea unor taxe. Anul trecut a fost introdusă pentru prima oară această prevedere.

Lasati un comentariu