Primele filtre rutiere pentru verificarea echipării autoturismelor pentru iarnă

• publicat la: 28 octombrie 2012
Primele filtre rutiere pentru verificarea echipării autoturismelor pentru iarnă

Direcţia Rutieră din cadrul IGPRa anunţat  că sâmbătă după-amiază au fost  instituite primele filtre rutiere în localităţile Vatra Dornei (Suceava) şi Bistriţa-Năsăud pentru cei care se vor deplasa prin Pasul Tihuţa şi în localităţile Borşa (Maramureş) şi Cârlibaba (Suceava), pentru cei ce vor traversa Pasul Gutâi, pentru verificarea echipării corespunzătoare a autoturismelor pentru sezonul de iarnă.

Potrivit unui comunicat remis AGERPRES, o atenţie deosebită se va acorda autovehiculelor cu greutate peste 3,5 tone care trebuie echipate cu dispozitive antiderapante. Pentru neechiparea corespunzătoarea a se retrage certificatul de înmatriculare, iar valoarea amenzii este de la 630 la 1470 de lei (între 9 şi 21 puncte amendă).

Poliţiştii recomandă conducătorilor de autovehicule să conducă deosebit de prudent, cu viteza adaptată continuu particularităţilor meteo, de drum şi trafic.

Conform prognozei Administraţiei Naţionale de Meteorologie, în perioada următoare, va scădea brusc temperatura la nivel naţional, fiind favorizată apariţia precipitaţiilor sub formă de lapoviţă şi ninsoare, totodată semnalându-se apariţia poleiului, îndeosebi în zonele montane.

Poliţia Rutieră Română recomandă conducătorilor de autovehicule să respecte cu maximă stricteţe regulile de circulaţie şi principiile de conduită preventivă.

Lasati un comentariu