Firme sătmărene suspecte de evaziune de 12 milioane de euro

• publicat la: 1 November 2012
Firme sătmărene suspecte de evaziune de 12 milioane de euro

Anchetatorii au descins, joi dimineaţă, la firmele şi locuinţa omului de afaceri Constantin Bădescu din Drobeta Turnu Severin vizat într-un dosar de evaziune fiscală cu un prejudiciu de 12 milioane de euro.

Poliţiştii de la Crimă Organizată, de la inspectoratele de poliţie din Mehedinţi şi Gorj şi procurorii DIICOT fac percheziţii la mai multe firme din Drobeta Turnu Severin şi Satu Mare, o parte dintre acestea aparţinând omului de afaceri.

Potrivit unor surse judiciare, citate de Mediafax, în perioada 2009-2012 firmele omului de afaceri Constantin Bădescu, dar şi altele din Satu Mare ar fi emis facturi fictive şi au încasat ilegal TVA în valoare de 12 milioane de euro.

În topul afaceriştilor, realizat în 2011 de Revista Forbes, Constantin Bădescu ocupa poziţia 382 în clasament, având o avare estimată la 10 – 11 milioane de euro şi cea mai mare cifră de afaceri din judeţul Mehedinţi.

Bădescu este unul din oamenii de afaceri cei mai influenţi din Mehedinţi, proprietarul unor firme de transport local şi regional, desfăşoară activităţi în domenii precum distribuţia de produse alimentare şi băuturi, restaurante şi construcţii.

Presa relata în 2011 că una din firmele lui Bădescu, Trans Baco, ar fi avut contracte generoase cu statul. Numai în 2011, compania a câştigat cel puţin şapte licitaţii publice cu diverse primării din Mehedinţi şi Dolj, cu Regia Autonomă pentu Activităţi Nucleare, dar şi cu RAR.

Multe dintre licitaţiile privind reabilitarea drumurilor din Mehedinţi au fost câştigate de firmele deţinute de el, având contracte inclusiv cu Primăria Drobeta Turnu Severin. Unul dintre contracte, care vizează reabilitarea străzilor din oraş, are finanţare europeană de aproximativ 20 de milioane de euro.

sursa cotidianul.ro

Lasati un comentariu