Accidente de circulaţie produse la final de săptămână

• publicat la: 10 martie 2013
Accidente de circulaţie produse la final de săptămână

Trei evenimente rutiere au fost înregistrate în judeţ la acest sfârşit de săptămână, în urma acestora două persoane au fost rănite uşor, iar un biciclist a suferit leziuni grave.

Accidentul grav s-a produs vineri dimineaţa, la ora 07.30, în Carei, la faţa locului intervenind echipajele rutiere din cadrul Poliţiei Municipiului Carei. În urma cercetărilor efectuate poliţiştii au stabilit că o tânără conducătoare auto, de 24 de ani, Xenia M., nu s-a asigurat corespunzător la efectuarea unui viraj şi a   acroşat bicicleta condusă regulamentar de Florian M., de 43 de ani, de asemenea din Carei.

Victima accidentului a fost transportată la Spitalul Municipal Carei pentru acordarea de ajutor medical, ambilor conducători de vehicule fiindu-le recoltate şi probe biologice pentru stabilirea unei eventuale alcoolemii.

Alte două persoane au căzut victime ale unor accidente de circulaţie produse în localităţile Cămin şi Halmeu, suferind, din fericire, doar leziuni uşoare. Vineri, 8 martie a.c., a avut loc şi accidentul din Cămin, la volanul maşinii implicate aflându-se tot un şofer tânăr, de 23 de ani. Istvan N. nu a acordat prioritate de trecere unui pieton, un localnic de 69 de ani, care traversa regulamentar strada pe trecerea de pietoni, şi l-a accidentat uşor.

La Halmeu, sâmbătă după ora 14.00, Poliţia a fost sesizată că un autoturism a derapat în şanţ, fiind rănite persoane. Echipajele Serviciului Rutier au stabilit şi în acest caz că şoferul, un tânăr de 25 de ani, Zsolt I., din Dabolţ, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, carosabilul fiind umed, şi a derapat în şanţ. În urma evenimentului rutier a fost rănită uşor o minoră de 15 ani, pasageră în autoturism.

În toate aceste cazuri poliţiştii rutieri continuă investigaţiile pentru a stabili cu exactitate împrejurările producerii accidentelor, şoferii fiind anchetaţi pentru comiterea infracţiunilor de vătămare corporală din culpă.

Persoane suspectate de furt – anchetate de poliţişti

          Poliţiştii Secţiei de Poliţie Rurală Livada au depistat patru persoane suspectate de comiterea unor infracţiuni de furt, printre acestea numărându-se şi doi minori de 12 şi 17 ani. Mai mult, în urma acţiunii poliţiştilor s-a reuşit recuperarea tuturor bunurilor furate şi restituirea acestora proprietarilor păgubiţi.

Doi dintre suspecţi, Mihai L., de 29 de ani, din Medieş Râturi şi minorul de 12 ani, au sustras de pe un şantier din localitate un generator electric şi o drujbă, cauzând un prejudiciu de 3.500 lei, recuperat în totalitate.

Aparatură electrică în valoare de 8.000 lei au sustras dintr-o pescărie din Potău şi Ioan S., de 31 de ani şi S.A., de 17 ani, ambii din sat Dumbrava, dar au fost depistaţi de poliţiştii rurali şi traşi la răspundere pentru fapta comisă.

Poliţiştii continuă cercetările în aceste cazuri pentru a stabili dacă cei patru suspecţi au mai comis şi alte fapte de natură penală.

Dosar penal pentru port ilegal de cuţit

Patrula de siguranţă publică din cadrul Secţiei 6 Poliţie Rurală Tăşnad, formată din poliţist şi jandarm, a identificat în cursul zilei trecute, în localitatea Cehal, un bărbat de 47 de ani, aflat în stare avansată de ebrietate, care provoca scandal pe stradă.

La controlul corporal efectuat asupra acestuia, poliţiştii au găsit un briceag cu mâner metalic şi lama de 7 cm, prevederile legale interzicând portul unei asemenea arme albe în locuri publice. În consecinţă, Viorel G., din Gerăuşa, este anchetat pentru comiterea infracţiunii de port ilegal de cuţit în locuri ori împrejurări ce ar putea periclita liniştea publică ori sănătatea persoanelor.

          De altfel, la acest final de săptămână, în municipiul Satu Mare, au mai fost aplicate pentru comiterea de fapte ce contravin normelor de convieţuire socială, inclusiv prostituţie, cerşetorie şi vagabondaj, alte aproape 100 de sancţiuni contravenţionale, în valoare de peste 18.000 lei.

Lasati un comentariu