Băncile elveţiene şi-au avertizat clienţii germani să-şi plătească impozitele

• publicat la: 8 aprilie 2013
Băncile elveţiene şi-au avertizat clienţii germani să-şi plătească impozitele

Două bănci elvetiene mari, Credit Suisse si Julius Baer, si-au avertizat clientii germani să aducă dovezi că si-au plătit taxele si impozitele sau să intre in legalitate in următoarele luni, daca vor să-si păstreze conturile.

„Ne sfătuim clientii germani să se uite la situatia lor si să o reglementeze, daca este necesar”, a spus purtatorul de cuvant al Credit Suisse, Marc Dosch, citat de Swiss Info.

Avertismentul se adresează atât clientilor care au conturi noi, cât si celor care isi tin banii in cele două banci de zeci de ani.

Purtatorul de cuvant al Julius Baer, Jan Vonder Muhll, a reamintit ca banca a anuntat o astfel de politica in luna februarie, cand Parlamentul german a refuzat sa ratifice un acord privind taxele intre Germania si Elvetia.

La randul sau, cea mai mare banca din Elvetia, UBS, a anuntat ca a cerut clientilor de mult timp sa isi reglementeze situatia privind plata impozitelor.

In februarie, guvernul elvetian a pus in discutie o propunere prin care bancile si alte institutii financiare sa poata refuza clientii, daca suspecteaza ca acestia nu si-au platit impozitele.

sursa ziare.com

Lasati un comentariu