O careieancă la Festivalul de Film de la Cannes

• publicat la: 23 aprilie 2013
O careieancă la Festivalul de Film de la Cannes

Paula Oneț, o tânără si talentată careieancă,absolventă a Facultății de Teatru și Televiziune a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj Napoca, înscrie localitatea natală în clubul select al Festivalului de Film de la Cannes, Franța.

Pelicula sa de scurtmetraj, „După FEL și CHIP”, va rula în pauzele dintre proiecțiile filmelor de lungmetraj ce sunt înscrise în prestigiosul festival.

Regizoarea Paula Oneț, la numai 22 de ani, are deja în palmares mai multe disctincții obținute individual sau în colaborare cu prestigioși cineaști. Filmul de scurtmetraj selectat să ruleze pe ecranele Cannes-ului, „După FEL și CHIP”, la care Paula semnează regia, realizarea, muzica și montajul, a obținut anul acesta Marele Premiul pentru Regie a filmelor de scurt metraj pentru televiziune decernat de UCIN-Uniunea Cineaștilor din România.

În 2012 a obținut Premiul „Ion Bostan” pentru regie de film documentar la Festivalul Internațional de film studențesc „CineMAiubit” de la București. În noiembrie 2011, careieanca Paula Oneț a făcut parte din echipa care a luat Marele premiu la Festivalul Internațional al Filmului Studențesc (FFeST), cu pelicula „Gutuiul Japonez”: Paula Oneț-editor, Mara Trifu-regizor, Radu Gorgos-director de imagine și Bijana Dolevska-producător.

La același festival, filmul de scurt metraj „Unde”, a luat premiul I la secțiunea scurtmetraj.

Sunt o mulțime de premii pentru  Paula Onet,tanara cu o promitatoare cariera in domeniul ales,ce înscrie numele orașului Carei  pe coordonatele filmului românesc de succes.

Paula Oneț a știut, prin muncă asiduă, să exploateze oportunitatile intâlnite pe parcursul vietii de student şi să-si transforme visurile în realitate.

Ne mândrim cu asemenea tineri careieni,ambitiosi,ce se inscriu pe calea succesului trecând peste inerentele obstacole întâlnite in drum.

redacţia

 

 

comentarii

de Tiberiu Vanca la 23 aprilie 2013 - 18:13

Mă închin în faţa Paulei Oneţ. Numele îmi spune că este „Moaţă”.În ce mă priveşte ca unul ce trăiesc printre moţi,am avut şi am credinţa că moţii ştiu să edifice şi pagini de cultură.Felicitări Paula.

de Ocean la 24 aprilie 2013 - 21:28

Felicitari si mult succes in viata” Paula tu ai pornit cu dreptul” tine-o tot asa iti multumim ca ai pus oraselul nostru asa de sus

Lasati un comentariu