Argint la Zagreb pentru fetele lui Mircea Podoba

• publicat la: 20 mai 2014
Argint la Zagreb pentru fetele  lui Mircea Podoba

Open-ul Croaţiei ,,Zapping ’’,de la Zagreb,ce s-a desfăşurat  în perioada 15-18 mai 2014 ,aduce o  nouă performanţă pentru fetele antrenate de Mircea Podoba.Deşi este ignorat total de administraţia locală care nu doreşte să susţină sportul tenis de masă din municipiul Carei,ambiţiosul antrenor se ocupă în continuare de elevii săi şi revine din competiţii cu medalii după medalii.Conştient că tinerii nu au nici o vină pentru   ingratiudinea administraţie locale careiene care are asemenea talente in municipiu,consecventul antrenor Mircea Podoba  îşi căleşte elevii în competitii europene care de care mai puternice.

Dacă la cea de-a 14 editie a Open-ului din Austria, Dari Helga şi Keresztesi Kitti ce au concurat pentru ACS Dumbrăvita( TM) au revenit cu medalia de bronz la echipe,de  la Zagreb,echipa de fete a revenit cu argintul. Culmea e că fetele au pierdut  în finală tocmai în faţa  echipei  Megnes din Cehia,pe care au invins-o la Open-ul Austriei.

Nu peste mult insă vor reveni cu aurul,chiar dacă primăria Carei refuză să ajute acest sport  apărut în Carei datorită muncii asidue şi încăpăţânării în a exista a  lui Mircea Podoba.

La  Open-ul Croaţiei de la  Zagreb,antreenorul Mircea Poboda a deplasat trei sportivi careieni şi anume  Dari Helga, Keresztesyi Kitty şi Szilagyi Paul.

La individual, Keresztesi Kitty s-a calificat în primele 8 jucătoare, iar Dari Helga şi Szilagyi Paul în primii 16. Fetele au concurat la categoria mini cadeţi, iar foarte tânărul Szilagy Paul la categoria mini mini cadeţi.

Antrenorul Podoba  participă de 10 ani la acest concurs.La competiţia din acest an au participat echipe din 19 ţări,printre care  Italia, Franţa, Norvegia, Slovenia, Cehia, Slovacia.

Un lucru foarte important de menţionat este faptul că potrivit site-ului Federaţiei de Tenis de Masă din România, Dari Helga se clasează pe locul 1 la sportivii născuţi după 2002, ocupă  locul 6 la sportivii născuţi după 2001, iar la categoria cadeţilor până în vârsta de 15 ani se află pe locul 11. Tânăra noastra careiancă  are absolut toate şansele să reprezinte România la Campionatul European de minicadeţi care va avea loc în luna august, în Franţa, la Strasbourg şi astfel să i se deschidă porţile spre  Europa şi să fie luată în vizorul marilor cluburi de tenis de masă. Vă reamintim că din cauza dificultăţilor financiare şi a nesusţinerii de către administraţia locală, este legitimată in  prezent la clubul ExproGaz Mediaş.

Clubul Tapo Carei  functioneaza pe lângă Clubul Elevilor Carei care este sub umbrela  Palatului Copiilor Satu Mare si a Inspectoratului Scolar dar înafară de controalele care vin la cercul de tenis de masă pentru a verifica activitatea didactică a lui Mircea Podoba nu există sustinere efectivă pentru stimularea performanţei la elevii inregistraţi aici.Cu alte cuvinte, nimeni nu e profet în ţara lui.Fetele cuceresc medalii după medalii dar niciuna din instituţiile de care aparţin nu e interesată de sursa finaciară care face posibilă deplasarea lor.

În perioada 30 mai-1 iunie, pentru prima oară, antrenorul Mircea Podoabă va participa cu echipa de fete la Prague Grand Prix 2014,in timp ce  Paul Szilagyi  va lua parte  la una din cele mai importante competiţii naţionale, Top 12 România, care va avea loc anul acesta la Zalău. La această întrecere concurează  primii 12 jucători cel mai bine situaţi din toată ţara, iar Paul va participa la categoria copii 8-10 ani.

Buletin de Carei le urează mult succes şi multă încredere în viitor,în munca depusă !

 

comentarii

de gratian boros la 20 mai 2014 - 22:22

Felicitari sportivilor si antrenorului Mircea Podoaba ptr aceasta performanta remarcabila !

de pasarica la 22 mai 2014 - 11:12

Activitatea lui Mircea este recunoscuta in toata Europa,doar cei din Carei nu doresc sa-l ajute din anumite motive stiute numai de ei. Pentru un oras ca si Careiul este o problema 2-3 randuri de echipament la 10 sportivi ? Si sa asigure deplasarea a 3 sportivi la diverse competitii nationale si internationale , care sa reprezinte orasul asa cum se cuvine . Eu cred ca trebuie doar bunavointa .

de Unirea Carei la 26 mai 2014 - 10:32

Felicitari domnule antrenor,si copiilor sportivi antrenati de dumneavoastra,
aveti un tel nobil care duce la ridicarea nivelului de educatie si cultura,
multumirea vine din suflet,inca o dat afelicitari !!

de pasarica la 27 mai 2014 - 07:47

Pentru aceasta minunata echipa, urmeaza Praga.Va tinem pumnii si asteptam rezultate.

de bingou la 30 mai 2014 - 15:32

bravo mircea!!! nu te lasa!!!! arata ca tu esti mai tare ca ei si ca ai valoare si daca nu primesti de la focista analfabeta ajutor!!! roade la el invidia si aia e baju cel mare

de statele unite la 13 iunie 2014 - 12:39

numai de articole cu rezultate peste rezultate dau aici in acest ziar. Se poate asa ceva din partea consiliului ca sa nu-i bage in seama pe acesti sportivi cu merite deosebite ?

de horty la 15 iunie 2014 - 13:54

Una dintre cele doua fete este in vizorul Federatiei din Ungaria,pentru un eventual transfer definitiv.

Lasati un comentariu