Poliţia informează

• publicat la: 9 May 2014
Poliţia informează

           Ieri dimineaţă poliţiştii sătmăreni au fost sesizaţi de către Francisc V., de 5o ani, despre faptul că în timp ce efectua lucrări agricole pe raza localităţii Doba a găsit un proiectil.

      La faţa locului s-au deplasat poliţiştii din cadrul Serviciului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase împreună cu specialişti din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Satu Mare care au găsit la locul sesizat o bombă aruncător calibru  40 mm , în stare avansată de corodare, stabilindu-se că aceasta  provine din cel de-al II-lea Război Mondial . Proiectilul a fost ridicat de către specialiştii ISU în vederea distrugerii.        

                                    2 persoane cercetate pentru furt 

         Joi , poliţiştii au identificat 2 persoane care ar fi comis infracţiunea de furt.

        Ieri, în jurul prânzului poliţiştii din Racşa au identificat un tânăr de 25 de ani asupra căruia au fost găsite mai multe bunuri, cum ar fi un ceas , un card bancar cu codul pin al acestuia , card care aparţine altei persoane. În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că tânărul ar fi sustras bunurile din locuinţa unui sătean , în vârstă de 67 de ani, din Racşa.Bănuitul a pătruns în locuinţa bărbatului cu aproximativ o oră înainte de a fi identificat de poliţişti, de unde a sustras mai multe bunuri.

       Un alt caz a fost sesizat poliţiştilor Biroului de Investigaţii Criminale, de către un agent de pază a unui magazin alimentar situat pe strada Rodnei , care preciza faptul că o persoană de sex masculin ar fi sustras din magazin bunuri.

 La faţa locului, poliţiştii au identificat persoana, fiind vorba de Attila M. , de 48 de ani, asupra sa fiind găsite produse cosmetice care ar fi fost sustrase din magazin.

    În ambele situaţii prejudiciul a fost recuperat şi predat părţilor vătămate, iar cei 2 bărbaţi sunt cercetaţi în stare de libertate sub aspectul săvârşirii infracţiunii de furt calificat în primul caz şi furt în cel de-al doilea.

            Mandat de executare a pedepsei cu închisoarea pus în aplicare de poliţişti  

      Poliţiştii din cadrul Compartimentului de Investigaţii Criminale  din Tăşnad au organizat şi desfăşurat o acţiune pentru prinderea şi clarificarea situaţiei persoanelor care se sustrag răspunderii penale.

     În acest context a fost depistat un tăşnădean . în vârstă de 29 de ani pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea, fiind condamnat la 1 an închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de ultraj contra bunelor moravuri şi tulburarea liniştii publice. Bărbatul a fost încarcerat în arestul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare.           

In cadrul acţiunilor organizate  pe raza judeţului Satu Mare pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere   au fost aplicate 175 contravenţii în valoare de  peste 19000 lei.

.

Lasati un comentariu