Poliţia ne informează

• publicat la: 22 mai 2014
Poliţia ne informează

 Poliţiştii Secţiei Petreşti au organizat  ieri o acţiune pentru depistarea persoanelor care posedă mandate de executare a pedepsei cu închisoarea.

      Cu această ocazie a fost depistat un localnic din Sanislău , în vârstă de 34 de ani ,pe numele căruia a fost emis un mandat de executare a pedepsei cu închisoarea , având de executat o pedeapsă de 8 luni închisoare pentru săvârşirea infracţiunii de tentativă la  furt calificat. Pe parcursul lunii  octombrie a anului trecut acesta , pe timpul nopţii, a forţat uşa de acces de la un magazin alimentar din localitate , a pătruns în magazin întenţionând să sustragă bunuri , dar a fost surprins de sistemul de alarmă şi a părăsit incinta magazinului fără a sustrage bunuri. Bărbatul nu este la prima abatere.

    Persoana a fost încarcerată în Centrul de Reţinere şi Arest Preventiv din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie Satu Mare şi urmează a fi transferată în penitenciar unde îşi va ispăşi pedeapsa.       

                        A condus cu un permis de conducere necorespunzător

          Pe raza localităţii Carei , pe strada Calea Armatei Române, a fost identificat în trafic,  un bărbat de 39 de ani, care conducea ansamblul de vehicule format dintr-un autovehicul marca Fiat şi o remorcă marca US Rema .

    În urma verificărilor efectuate oamenii legii au stabilit faptul că masa totală maximă autorizată a ansamblului de vehicule condus depăşeşte limitelecategoriei de permis pe care conducătorul auto îl deţine. În cauză se   efectuează cercetări sub aspectul comiterii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană al cărei permis de conducere este necorespunzător categoriei sau subcategoriei din care face parte vehiculul respectiv.

                                                   Tentativă de furt

      Ieri, în jurul orei 23,00 poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale au fost seisizaţi prin SNUAU112 de către un sătmărean , despre faptul că a surprins o persoană de sex masculin care încerca să-i sustragă bicicleta.

   Poliţiştii s-au deplasat la faţa locului,pe Calea Traian,  au identificat bănuitul, un alt sătmărean , în vârstă de 36 de ani şi au stabilit că acesta cu o daltă a încercat să desfacă lacătul şi lanţul cu care era legată bicicleta şi întenţiona să o sustragă.

      El este cercetat în stare de libertate  sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.

În cadrul acţiunilor organizate marţi   pe raza judeţului Satu Mare  pentru reducerea riscului rutier  şi pentru prevenirea evenimentelor rutiere au fost aplicate 225 contravenţii , dintre care 80  pietonilor. Valoare acestora se ridică la  peste 16000 lei.

Lasati un comentariu