Centura Careiului, o „vacă bună de muls” pentru primar

• publicat la: 4 decembrie 2015
Centura Careiului, o „vacă bună de muls”  pentru primar

Obiectivul Centura Careiului a bântuit  visele tuturor careienilor în ultimul timp. Toti îl  percep ca pe un fel de oază de verdeaţă şi linişte în mijlocul deşertului. In timp ce pentru unii este speranţa  de a-şi salva casele de la degradarea continuă datorită traficului greu ce tranzitează momentan oraşul , pentru altii, centura  este percepută ca o posibilă realizare  din timpul mandatului lor, numai bună de scos ochii …nevăzătorilor.

CERT este că Şoseaua de ocolire a municipiului Carei, în lungime de 10,8 km, este un proiect al  Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, derulat prin CNADNR, adică Compania Naţionala  de Autostrăzi şi Drumuri din România. Realizarea aparţine firmei Magenta SRL.

Finanţarea proiectului este asigurată prin intermediul unui proiect care face parte din Programul Operaţional Sectorial Transport 2007 – 2013.

Contribuţia financiară europeană la acest proiect reprezintă 69,25 %, din total, adică 26,6 milioane de lei, diferenţa de 30,75%, fiind asigurată de Guvernul României.

Termenul la care trebuia predată  lucrarea era de  15 aprilie 2014.

Finul primarului, anunţa în 9 februarie a.c., cu surle si trâmbiţe bine unse cu banii careienilor, finalizarea lucrării la şoseaua de ocolire  pentru  luna iulie 2015.  N-a fost să fie. La fel cum nu a fost să fie respectat nici termenul  octombrie 2015, avansat de  ing. Dănuţ Dobrescu, reprezentantul firmei executante, în urma întâlnirii din 6 iulie de la Carei cu subprefectul Alfatter Tamas .

Suntem în data de 5 decembrie 2015 iar lucrările nu se arată a fi aproape de …finisare cum se spune. Adică mai sunt lucrări de realizat înainte de a ajunge la turnarea covorului asfaltic final. Până la urmă tot se  vor termina lucrările iar în 2016 ne vom plimba cu siguranţă pe ruta ocolitoare a Careiului.

Singurul lucru care nu se poate modifica  si  care nu va suferi nici pe viitor modificări, este faptul că CENTURA de OCOLIRE a Careiului este un proiect al Ministerului Transporturilor şi Infrastructurii, derulat prin CNADNR, adică Compania Naţionala  de Autostrăzi şi Drumuri din România.

Aceste realităţi se impun a fi mediatizate pentru a informa careienii care  apleacă urechea la poveştile idilice ale primarului Kovacs potrivit cărora realizarea soselei de centura ar fi una din realizările pe care şi-o  arogă  la cingătoare. Încercările sale de a se împăuna cu realizarea centurii careiene  datează încă din perioada de campanie electorală din mai-iunie 2012  dar nu au nici un suport Real.

In traducere liberă, primarul Kovacs Eugen sau Jeno, NU are nici o contribuţie la acest obiectiv atât de necesar în peisajul careian şi care se numeşte Şoseaua de ocolire a municipiului Carei.

redacţia

comentarii

de soseaua la 5 decembrie 2015 - 16:20

cand va fi data in folosinta aceasta centura????

de geza la 6 decembrie 2015 - 16:17

deja casele noastre sunt crapate de la camioanele de pe drum ,cine va plati pentru reparatii la casele noastre????

de Vasi la 6 decembrie 2015 - 18:28

Da geza ca ai fost fortat sa cumperi casa la drum! Cine puii mei vrei sa-ti dea bani? Asta cu statu sa faca e poveste de comunism, o fi ca provii de demult!

de Alin la 6 decembrie 2015 - 23:14

ce e cu povestea asta cu centura si amanarea ei din an in an/?

de ember la 7 decembrie 2015 - 09:46

am stiut ca minteste jeno ca spune ca el face si centura dar daca nu erau liberalii nu era nici centura si nici spital!
fortza liberalii careiiimari!

Lasati un comentariu