Mircea Govor, arestat preventiv, într-un dosar în care apare şi numele finului primarului Kovacs

• publicat la: 23 decembrie 2015
Mircea Govor, arestat preventiv, într-un dosar în care apare şi numele finului  primarului Kovacs

Potrivit Agerpres, Vicepreședintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, miercuri, contestația procurorilor DNA împotriva deciziei de a fi plasat în arest la domiciliu, decizia instanței supreme fiind definitivă.

Inițial, pe 17 decembrie, un complet de la ÎCCJ a decis ca Mircea Govor să fie plasat în arest la domiciliu, însă DNA a făcut contestație, admisă miercuri de un alt complet de la instanța supremă.

Mircea Govor este acuzat de DNA de mai multe fapte de șantaj și folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

În dosar, este urmărit penal și deputatul Andrei Dolineaschi, pentru complicitate la folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.

Potrivit DNA, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor, în calitate de președinte al organizației județene a PSD și vicepreședinte CJ Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea sa, a făcut demersuri, prin intermediul lui Dolineaschi, pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală, pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (AJFP), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.

În referatul DNA, apare şi numele finului baronului Kovacs din Carei, Szasz Lorant  fost director  la Gazeta de Nord Vest, în calitate de ..traficant de influenţă alături de  Govor Mircea.

Finul primarului Kovacs a semnat cu primăria Carei un contract de prestări servicii în data de 21 mai  pentru…

Urmare a semnalărilor  Buletin de Carei, finul  Fost director de gazetă a renunţat la contract pe data de 11 septembrie 2015 fără nici o motivaţie oficială.

Societatea care editează cotidianul la care finul primarului era  director până acum 2 săptămâni este abonată de ani buni la banii careienilor  dar consemna aleatoriu evenimentele careiene semnate de finul primarului, alegând să  redea doar materialele tip omagiu la adresa primarului Kovacs şi denigrând orice adversar politic al acestuia.

Momentan, traficantul de influenţă din dosarul Govor Mircea, fin al primarului Kovacs, este preocupat de cosmetizarea  de sondaje de opinie pentru manipularea careienilor neinformaţi. Referatul DNA în care sunt menţionate capetele de acuzare la adresa lui Govor Mircea nu este făcut public de finul primarului Kovacs, fost director , fost angajat în presa sătmăreană.

Decizia ÎCCJ este definitivă, astfel că vicepreşedintele Consiliului Judeţean Satu Mare, Govor Mircea  va fi dus în arestul Poliţiei Capitalei.

redacţia

comentarii

de amalia la 23 decembrie 2015 - 20:06

am spus sa nu bage in sondaj pe erjike de la spital ca stie toate lumea ca se ascunde dupa program cu ieno la flotari da nu asculta de mine < poate ca daca au dus cu duba pe seful de la sm se va ocupa si de familie si poate renunta la clubul de homosm

de mikulas la 23 decembrie 2015 - 20:51

Lori va juca table cu Mirciulica la BECIU DOMNESC. Sa vedem pe cine va mai santaja cu presa lor.

de anci la 23 decembrie 2015 - 23:22

loratatule ai platit datoriile la colegii satmareni si careieni inainte sa te arunce astia pe usa din dos???? chiar ai crezut ca gazeta se face de ras cu un director dusla dna???
ai ajuns mai rau decat castorica! macar castorica este senator in parlm,antul tarii dar tu tot in sant ai ajuns de unde tea mai cules odfata laios

de Otto clarvazatorul la 23 decembrie 2015 - 23:44

30 de zile la beci e doar inceputul ca dupa asta va mai face inca cinci sase ture cu 30 de zile, pe urma pauza de un an cu procesul, intre timp apar alte si alte acuzatii si chiar dosare cu botosanul si probabil multe altele, iar dupa procesele lor urmeaza 5:6 ani cu executare evident. Szasz chiar sa iei in calcul un post la phonix sau polipol ca gazetaria a cam luat sfarsit pentru tine! Asta dupa vre-o 2 ani cu suspendare pe care prevad ca ai sansa sa-i iei!

de colindator la 25 decembrie 2015 - 13:04

oare cei de la DNA nu stiu adresa primariei din carei sa faca o vizita si la gaboru jeno

de cori la 26 decembrie 2015 - 12:44

tragic e ca nu stim ce are el cu noi de ne ia din banii orasului de parca ar fi a lui tacsu’….de ce nu isi ia masina din banii lui si ia din banii fundatiei de promovare a turismului local??? cu ce au gresit careieni sa aiba parte de un datornic la conducerea orasului???

de carei@. la 26 decembrie 2015 - 15:57

„@ Dedicatie .Foarte fromos.

de Pavel la 28 decembrie 2015 - 08:15

Felicitari Dedicatie!

Lasati un comentariu